Foto: Unsplash/Mari Lezhava

Sú chvíle, kedy si v duchu pomyslíte, že budete navždy single?

Je pre vás ťažké pochopiť, čo sa pokazilo vo vašich minulých vzťahoch? Aj keď má slobodný život svoje výhody, na konci dňa väčšina z nás túži zaspať v náručí milovanej osoby. Ľudia neustále hľadajú skutočnú lásku. Ale hneď, ako je toto hľadanie náročnejšie, ako si niektorí ľudia mysleli, majú sklon sa lásky vzdať. Veria, že by boli sami až dokonca života. Byť single je úžasné, no nie je to pre každého.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence uvádza 9 spôsobov správania, ktoré môžu byť dôvodom toho, prečo ste stále single.

#1 Uspokojíte sa s priemernými vzťahmi

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sú všetky vaše vzťahy istým spôsobom nekompletné? Je to pravdepodobne kvôli tomu, že sa vždy uspokojíte s niečím menším, než si zaslúžite. Prevláda u vás túžba vykročiť z jednotného sveta a dávate sa dokopy s ľuďmi, ktorí na tom nie sú rovnako ako vy. Aj keď na začiatku uvidíte červené vlajky, úmyselne ich prehliadate, len aby ste mohli povedať, že ste niekoho polovička. A nakoniec ste vždy ten, kto sa zraní.

#2 Chýba vám sebaúcta

Ak si neustále opakujete, že si nezaslúžite byť milovaní, nikdy nezískate lásku, ktorú si skutočne zaslúžite. Kvôli tejto poškodenej mentalite zostávate s partnerom, ktorý s vami nezaobchádza dobre len preto, že si myslíte, že si nezaslúžite byť s niekým lepším. Nedostatok sebaúcty, najmä vo vzťahoch, môže viesť k poškodeniu. Robí vás zraniteľným voči skúseným manipulátorom, ktorí vás chcú využiť.

Foto: Unsplash/gbarkz

Na druhej strane, ak neveríte sami sebe, nebudete nikdy dostatočne sebavedomí, aj keď vám tá najúžasnejšia osoba skríži cestu a snaží sa o vás. Ak sa nemilujete vy, ako môžete očakávať, že vás bude milovať niekto iný?

#3 Nepoučíte sa zo svojich chýb

Zisťujete, že ste uviazli v úplne rovnakých slepých uličkách znova a znova? Máte pocit, že všetky vaše vzťahy sa končia úplne rovnako? Už ste niekedy uvažovali o tom, že sa to môže stať, pretože sa nepoučíte z chýb, ktoré ste v minulosti urobili?

Foto: Unsplash/Anthony Tori

Ak sa nepoučíte zo svojich minulých chýb, nevyhnutne ich budete opakovať. To platí nielen pre milostné a romantické vzťahy, ale aj pre všetky aspekty vášho života. Ak sa ocitnete v rovnakej dusivej slučke, možno je čas, aby ste počúvali, čo sa vám vesmír snaží povedať.

#4 Bojíte sa čeliť svojim problémom

Strach z riešenia problémov je častým problémom párov. Všetci sa už niekedy zranili a všetci nesú rôzne bremená. Ale vstup do úplne nového vzťahu a zároveň riešenie problémov z minulosti môže z neho v priebehu niekoľkých okamihov vysať radosť. Ignorovať vlastnú traumu a dúfať, že by magicky zmizla, nikdy nefunguje. Namiesto toho, aby ste čakali na zmiznutie svojich problémov, skúste s nimi niečo urobiť.

Foto: Unsplash/Anthony Tran

#5 Zo svojho nešťastia obviňujete všetkých ostatných

Namiesto toho, aby ste problém hľadali v sebe, si radšej myslíte, že neexistujú žiadni slušní ľudia. Vo svojej mysli ste stále nezadaní, pretože všetci ostatní sú pod vašu úroveň. Môže za to vaša osamelosť, nie vy. Ak sú všetky vaše vzťahy nejakým spôsobom neúplné, problém máte možno vy. Prestaňte teda obviňovať všetkých ostatných a skúste prísť na to, čo vám prekáža v hľadaní niekoho, vďaka komu by ste sa cítili konečne celiství.

#6 Máte nereálne štandardy

Všetci si prajeme nájsť niekoho, kto by naplnil všetky naše políčka, ktoré označujú to, čo vyžadujeme od toho druhého. Čo však v prípade, ak je tých políčok príliš veľa alebo sú až príliš nereálne? Nikto nie je dokonalý. Každý má nejaké chyby. To by vám ale nemalo brániť v tom, aby ste sa nebojácne zamilovali. Ak si myslíte, že môžete mať príliš veľa kritérií na ideálneho partnera, skúste ich trochu orezať. Neznižujte svoje štandardy, ale nežiadajte niekoho, aby spĺňal vaše nereálne očakávania.

Foto: Unsplash/GRAY

#7 Máte problém s dôverou

Predtým ste sa pravdepodobne zranili raz alebo dvakrát, čo vám spôsobilo vážne problémy s dôverou, ktoré zaťažujú každý váš vzťah, aj ten neromantický. Kedykoľvek vám niekto nepošle správu v priebehu niekoľkých sekúnd, predpokladáte, že o vás stratil záujem. Kedykoľvek niekto radšej mlčí, máte podozrenie, že vás klame alebo podvádza bez toho, aby ste mali nejaké dôkazy. Pri najmenšej nepríjemnosti dostanete paranoidné pocity.

#8 Príliš nad všetkým premýšľate

Máte tendenciu analyzovať každú jednu vec, ktorá sa vám stane? Hľadáte problémy, aj keď je všetko v poriadku? Vaša nadmerne premýšľajúca myseľ môže byť dôvodom, prečo ste sami. Ak zamestnáte svoj mozog analýzou každého jedného slova, ktoré začujete, zabudnete byť prítomní v súčasnosti. Chytíte sa do vlastnej pasce a stratíte kontakt so skutočným svetom.

Foto: Unsplash/Marcos Paulo Prado

#9 Stratili ste vieru v lásku

Ak ste už príliš dlho single, možno si myslíte, že budete už navždy sami. Dôraz na to, že ste single, vám môže stáť v ceste za hľadaním lásky. Podobne ako nadmerné premýšľanie vám to bráni oceniť daný okamih. Prílišné starosti bez toho, aby ste boli ochotní urobiť jedinú zmenu vo svojom životnom štýle, vás držia na jednom mieste. Ak však stále veríte v lásku, musíte sa prestať trápiť a konať.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov