Foto: Unsplash/Francisco Gonzalez

Užívate si vlastnú samotu?

Na rozdiel od väčšiny ľudí si samotári užívajú byť sami. Je to pre nich najlepší čas na zamyslenie sa a môžu pri tom pracovať na svojich vlastných cieľoch. Inými slovami, samotárom sa darí vtedy, keď sú sami. Tieto jedinečné bytosti však nie sú nevyhnutne osamelé. Majú svojich priateľov a členov rodiny, ktorých si vážia a radi s nimi trávia čas. Radi spoznávajú a vydávajú sa za novými dobrodružstvami. Rozdiel v tom, že radšej čo najviac obmedzia svoje sociálne interakcie. Sú dostatočne inteligentní na to, aby vedeli, že nezáleží na tom, čo si myslia ostatní, pokiaľ sú spokojní sami so sebou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intellligence uvádza 8 znakov, ktoré charakterizujú samotárov.

#1 Príliš si vážite svoj čas

Život je krátky, rovnako ako čas, ktorý môžete stráviť sami so sebou a ničím neobťažovaný, iba svojimi vlastnými myšlienkami. Ako samotár viete, že čas je skutočne na nezaplatenie, pretože je jedným z mála nenávratných zdrojov na svete. Preto sa vždy snažíte, aby ste nepremárnili ten svoj a každú jeho sekundu si vážite ako neoceniteľný dar.

Foto: Unsplash/S Migaj

#2 Máte dostatočnú úroveň sebauvedomenia

Iba tak, že prijmete samého seba so všetkými svojimi silnými a slabými stránkami, si môžete byť plne vedomý seba. Našťastie to už viete. Tiež si uvedomujete, že prijatie svojej skutočnej osobnosti je jediný spôsob, ako dosiahnuť vnútorný pokoj. Okrem toho ste už tiež prijali, že uvedomenie si samého seba vám umožní byť empatickejším a lepšie porozumieť svojmu okoliu.

#3 Vážite si empatiu

Mať osobnostné vlastnosti samotára znamená, že ste voči ľuďom okolo seba neuveriteľne empatický. Máte schopnosť pochopiť bolesť, ktorú cítia iní a sympatizovať s bojom, ktorý prežívajú. To je tiež jeden z dôvodov, prečo sa vaši priatelia cítia byť šťastní, že vás majú vo svojom živote. Ste jedným z mála ľudí, ktorí skutočne dokážu pochopiť, aké to je cítiť sa bezmocne a osamelo v miestnosti plnej ľudí.

Foto: Unsplash/Brent Ninaber

#4 Ste vyrovnaná osoba

Kedykoľvek vám príde do cesty náročná výzva, ste vždy pripravený čeliť jej so silnou vôľou a vyrovnanou mysľou. Zistili ste, že nechať sa pohltiť emóciami v časoch, keď sa potrebujete plne sústrediť je niečo, čo nikdy nesmiete dovoliť. Vaša schopnosť zostať racionálny v citlivých situáciách vám tiež pomáha stanoviť si zdravé hranice vo vzťahu s ľuďmi okolo vás.

#5 Ste verným priateľom

Možno nemáte veľa priateľov, ale tí, ktorých si vo svojom živote ponecháte, vedia, že sa na vás môžu spoľahnúť. Ako priateľ ste ten, za ktorým ide každý, keď potrebuje rameno na plač a radu, podľa ktorej sa môže riadiť. Vaša lojalita nepozná hranice a všetci vaši najbližší ľudia vás za ňu obdivujú.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

#6 Dôverujete svojej intuícii

V časoch, keď sa potrebujete vážne rozhodnúť, často rátate so svojou intuíciou. Najlepšie na tejto vašej vlastnosti je, že kedykoľvek sa rozhodnete dôverovať svojim inštinktom, nikdy vás nesklamú.

#7 Slobodu ste našli v samostatnosti

Ako samotár ste sa naučili, že jeden jediný človek, na ktorého sa môžete spoľahnúť, ste vy. Preto ste dosiahli úroveň nezávislosti, ktorá vám dáva slobodu robiť si, čo chcete. Nie ste však niekto, kto by odmietol pomoc druhých. Ste si však úplne vedomý toho, že ak by ste mali robiť veci svojpomocne, stále by ste v tom boli vynikajúci.

Foto: Unsplash/Erriko Boccia

#8 Poznáte dôležitosť sebalásky

Nie ste ani zďaleka dokonalý, ale viete, že iba ak sa budete milovať, budete schopní skutočne milovať aj niekoho iného. Preto nikdy neprestanete venovať čas sebe samému a budete sa o seba vždy starať, najmä čo sa týka očistenia mysle.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov