Ak ste aj vy milovníkmi bláznivých a pestrofarebných ponožiek, toto by ste mali vedieť.

Ľudí by sme dokázali rozdeliť na dve skupiny: na tých, ktorí neustále nosia ponožky v neutrálnych farbách, ako je napríklad čierna či biela, a na tých, ktorí neustále nosia bláznivé ponožky plné rôznofarebných kombinácií a vzorov. Pre nich je nakupovanie ponožiek doslova sviatkom, pretože stačí jediný pohľad na ten nekonečný výber plný farieb a sú hotoví. Ak aj vy patríte k tejto skupinke ľudí, toto by ste o sebe mali vedieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ľudí, ktorí obľubujú bláznivé ponožky, pribúda čoraz viac. Hrdo ich nosia tak, aby ich bolo spoza čiernych nohavíc alebo obyčajných riflí poriadne vidno. A niet sa čomu čudovať, bláznivé, vzorované a rôznofarebné ponožky už nie sú iba akýmsi trendom dnešnej doby. Aj to, aké ponožky nosíme, o nás dokáže veľa povedať.

Čo o vás hovoria vaše ponožky?

Rôzne štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí sa neprispôsobujú spoločenským normám, môžu byť považovaní za vysoko postavených a kompetentnejších než tí, ktorí sa vždy usilujú tieto normy spĺňať. Alebo, inými slovami povedané, ľudia, ktorí si radšej dajú dúhové, pestrofarebné, neónové, vzorované či krikľavé ponožky, sú ostatnými vnímaní ako brilantnejší, kreatívnejší a úspešnejší.

pexels.com

Predstavte si napríklad situáciu, že na nejaké stretnutie príde pre vás doposiaľ neznámy muž, odetý v košeli a obleku, no zo spodku nohavíc mu trčia farebné ponožky. Týmto výberom rozhodne nesplnil spoločenské normy, ale zaujal vás. Prinútilo vás to o ňom premýšľať a zároveň ho aj nevedomky obdivovať.

Jednoduché čierne ponožky nás skrývajú na pozadí spoločenských noriem, zatiaľčo žiarivý pár, ktorý na našich nohách jednoducho nemôže zostať bez povšimnutia,  nás dáva do pozornosti ostatným.

Ponožky ako súčasť našej osobnosti

Taktiež štúdie ukazujú, že to, čo nosíme, odráža to, ako sa správame, ako rozmýšľame alebo ako sa cítime. A to platí aj pre ponožky.

Ak si teda dáte niečo bláznivé, odrážate tým vašu jedinečnosť a sebadôveru. A teda aj také obyčajné ponožky sa môžu stať presne tým, čo potrebujeme na to, aby sme sami zo seba mali dobrý pocit a aby sme nadobudli väčšiu sebadôveru – a tým pádom nám to pomáha dosahovať lepšie výsledky.

Takže, ak ste sa zábavných, šialených a bizarných ponožiek doteraz báli, odteraz na to vôbec nemáte dôvod. Choďte a kráčajte svetom vo farbách a vzoroch a ukážte všetkým naokolo vašu jedinečnú a bláznivú povahu, odvahu či sebavedomie, ktoré máte a vďaka ktorému dosahujete tak dobré výsledky.

pixabay.com

Pozri aj: Týchto 7 na prvý pohľad „čudných“ znakov majú len výnimočne kreatívni ľudia

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov