Foto: Pexels/Liza Summer

Čo ak vás už váš partner nemiluje?

Ako rozoznáte, že vás už váš partner nemiluje? Na ktoré červené vlajky by ste si mali dať pozor, ak si myslíte, že už s vami nechce byť? Pre mužov je občas veľmi ťažké vyjadriť ich skutočné pocity. Obávajú sa, že ak nahlas povedia, čo chcú, môžu skončiť sami a nepochopení. Ak máte pochybnosti, že vás už váš partner možno nemiluje, dávajte pozor na to, ako sa správa.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence uvádza 10 znakov, kedy vás už váš partner nemiluje (a bojí sa to priznať).

#1 Pôsobí až podozrivo tajnostkársky

Neexistuje jediný vzťah, v ktorom by pár poznal každý jeden detail života toho druhého. Mať navzájom medzi sebou tajomstvá je ale úplne iný príbeh. Ak vás odmietne informovať o tom, kam chodí, s kým trávi voľný čas a prečo vždy mešká na večeru, je dosť pravdepodobné, že niečo skrýva.

Foto: unsplash

Navyše, ak sa vždy uistí, že je jeho telefón v bezpečnej vzdialenosti od vás, a keď dostane upozornenie, ide ho skontrolovať do druhej miestnosti, určite by ste sa mali obávať. Aj keď nič konkrétne neskrýva, samotný tajnostkársky postoj ukazuje, že sa okolo vás necíti tak príjemne ako kedysi.

#2 Ignoruje vaše pocity

Je smutné, že mnohé vzťahy skončia hneď potom, čo jeden z partnerov stratí záujem o život toho druhého. Ak váš partner nevenuje pozornosť vašim potrebám, ignoruje vás a často ignoruje vaše pocity, možno vás už nemiluje tak, ako kedysi. Ak muž skutočne miluje, jeho žena je jeho najväčšou prioritou, bez ohľadu na čokoľvek. Ale ak sa ani neobťažuje zapojiť sa do vášho života, ste mu ľahostajné, tak už o vás stratil záujem.

Foto: Pexels/Keira Burton

#3 Už nehovorí, ako vás ľúbi

Ľudia hovoria, že činy znamenajú viac než slová, ale čo sa stane, keď láska vášho života prestane hovoriť tie dve magické slová? V skutočnosti existujú aj iné spôsoby, ako vyjadriť svoju lásku, než iba povedať, ako vás miluje, aj keď je to stále zásadná súčasť každého romantického vzťahu. Ak to zrazu od partnera prestanete počuť, bolo by úplne pochopiteľné, keby ste začali mať starosti o jeho city k vám.

#4 Vytvoril si komunikačnú bariéru

Nedostatok komunikácie stačí na to, aby zabil akýkoľvek vzťah. Nechať svojho partnera ignorovať vaše potreby je dosť znepokojujúce, ale ak sa začne vyhýbať rozhovorom s vami, môže to byť ešte horšie. Nielenže stratil záujem byť súčasťou  vášho života, ale už viac ani necíti potrebu s vami o tom hovoriť.

Foto: Unsplash/Nik Shuliahin

#5 Nemá s vami žiadne plány do budúcnosti

Napriek tomu, že sa s vami môže rozprávať o svojich plánoch do budúcnosti, vy ste sa v nich nikde neobjavili. Ak hovorí o svojich cieľoch, zameriava sa na svoju kariéru, prosperitu, dokonca aj rodinný život, no vy v tom nikde nefigurujete, ide o jasný ukazovateľ toho, že nemá záujem pokračovať vo svojej životnej ceste spolu s vami.

#6 Začal sa k vám správať neúctivo

Zamilovaný muž je muž, ktorý rešpektuje hranice svojej ženy a uisťuje sa, že vie, ako si ju váži. Muž, ktorý už viac nie je zamilovaný a voči svojej partnerke chová zášť, je muž, ktorý sa správa neúctivo k svojej žene, aj keď sú v okolí iní ľudia. Ak sa k vám vaša polovička správa ignorantsky, namiesto komplimentov vo vás vyvoláva zámerný pocit bezcennosti, pravdepodobne už viac nechce byť súčasťou vášho života.

Foto: Pexels/RODNAE production

#7 Porovnáva vás s inými ženami

Nie je nič horšie a zraňujúcejšie zároveň, ako počuť, ako vám váš partner hovorí, aby ste sa viac podobali na niekoho iného. Nielenže tým naznačuje, že vás neprijíma takého, aký ste, ale tiež z vás robí bezcennú osobu, čo je duševne obzvlášť škodlivé.

#8 Je frustrovaný zo všetkého, čo robíte alebo hovoríte

Začiatok každého romantického vzťahu je úžasný. Všetko na vašom milovanom vás fascinuje. Nemôžete sa dočkať, kým sa o ňom dozviete viac a spoznáte jeho skutočné, nefiltrované ja. Tráviť čas s ním vám pripadá ako jedna nekončiaca rozprávka. A potom sa jedného dňa prebudíte a budete svedkami toho, ako sa váš partner hnevá na každú jednu vec, ktorú urobíte. Ak ho začnú dráždiť veci, ktoré na vás predtým miloval, pravdepodobne o vás stratil záujem.

Foto: Unsplash/
Eric Ward

#9 Necíti potrebu ospravedlňovať sa

Aj keď vie, že sa mýli, nikdy sa vám neospravedlní. Už nepotrebuje vaše odpustenie a nezaujíma ho, či ste na neho nahnevaný alebo zranený jeho neprijateľným prístupom. Keď však niečo pokazíte vy, aj keď to bolo neúmyselne, postará sa o to, aby ste sa cítili vinný za to, čo ste urobili. Žiada, aby ste sa hneď ospravedlnili, a potom, čo tak urobíte, nájde iné spôsoby, aby ste ľutovali svoju chybu.

#10 Je mu jedno, ak sa cítite skleslo

Keď človek skutočne miluje, je ochotný presunúť hory len preto, aby sa jeho partner usmial. V časoch, keď je jeho milovaný rozrušený, je pripravený urobiť čokoľvek, aby to zmenil. Ale keď už láska nie je, veci sa úplne zmenia. Čo robí váš partner, ak sa cítite zle? Utešuje vás a pomáha vám? Ak áno, tak ste šťastná osoba. Ak to však nerobí, už sa s vami nemusí cítiť dobre a už vás viac nemusí milovať.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov