Otázky bývalého amerického prezidenta sa stali okamžite hitom internetu.

Barak Obama, bývalý prezident USA, žije už takmer 26 rokov v šťastnom a naplnenom manželstve so svojou polovičkou Michelle. Podľa všetkého im to klape. Tento prominentný pár nie je opradený škandálmi, a to sa naozaj cení. Nedávno si tento exprezident získal sympatie od množstva ľudí na celom svete. Podelil sa totiž to s tromi zásadnými otázkami, ktoré môžu byť kľúčom šťastného a dlhodobého manželstva.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto tri otázky nájdeme v knihe  Yes We (Still) Can/Áno,  my (stále) môžeme, ktorú napísal jeho bývalý poradca Dan Pfeiffer. A ten sa s nimi podelil s celým svetom. Podľa prezidenta si treba uvedomiť, že prvotná zamilovanosť je síce krásna, ale nebude trvať večne. Preto sa treba zamerať i na druhé ciele.

Pfeiffer tvrdí, že prezident naozaj pozná tajomstvo dobrého vzťahu. V roku 2016 sa zúčastnil štyroch svadieb ľudí, ktorí pracovali v prezidentovom tíme. Dokonca jedna zo svadieb bola jeho vlastná. Pred vstupom do manželstva si však položil tieto tri otázky, ktoré ho utvrdili v tom, že žena, s ktorou randil, je preňho tá pravá.

#1 Je pre vás daná osoba zaujímavá?

Ak ste si kladne odpovedali na prvú prezidentovu otázku, ste už o krôčik bližšie k cieľu. Mnohé kvality, ako napríklad krása či samotná atraktivita časom upadnú. No ak sa máte o čom s partnerom rozprávať a je pre vás skutočne zaujímavý, máte sa o čo oprieť. Komunikácia vo vzťahu totižto zohráva podstatnú rolu. A dobre sa komunikuje najmä so zaujímavým človekom. „Treba si uvedomiť, že s touto osobou budete tráviť veľa času. Preto je dôležité, aby ste sa tešili na okamihy, kedy si budete môcť vypočuť jej názor,“ dodáva Obama. 

#2 Dokáže vás rozosmiať?

Smiech je korením života. Ak sa viete s partnerom blázniť a smiať, máte ďalšiu ingredienciu šťastného vzťahu. Zmysel pre humor dokáže vyriešiť takmer všetky problémy. Žiť vedľa „suchára“, ktorý i najmenšiu maličkosť berie ako životnú tragédiu, veru nie je bohviečo.

#3 Bude dobrou matkou?

Ďalšia rada od prezidenta sa týka detí: „Neviem, či chcete deti. Ale v prípade, že to chcete obaja, skúste si položiť otázku, či daná žena bude dobrá mama. Život je dlhý. Sú to však veci, na ktorých skutočne záleží,“ tvrdí Obama.

Ak je vaša vyvolená zábavná, zaujímavá a cítite, že bude dobrou matkou, choďte do toho. Určite stabilitu vášho manželstva nenaruší žiaden problém. Obaja budete mať dostatok sily a vôle na to, aby ste ho dokázali vyriešiť.

Prezidentove rady môžeme použiť aj na mužov. Stačí trošku pozmeniť poslednú otázku. „Bude dobrým otcom?“ Odpovede na tieto otázky cíti každý vo svojom vnútri. Sú dôležité. Pretože láska nie je len pozerať jeden druhému do očí, ale hľadieť rovnakým smerom.

Pozri aj: Profesionál, ktorý píše svadobné sľuby prezradil 5 znakov, podľa ktorých okamžite vie, či ľuďom manželstvo vydrží alebo nie

boredpanda
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov