Foto: Unsplash/Jonathan Borba

Môže za problémy vo vzťahu váš partner alebo vy?

Každý má občas pocit, že všetko vo vzťahu naňho padá. Predpokladáte, že vás partner už nemá rád, že sa mu nepáčite alebo ste ho omrzeli. Obviňujete ho z chýb, ktoré vlastne možno ani nikdy neurobil.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog uvádza 5 najčastejších problémov vo vzťahu, ktorých strojcami ste vy sami a ani si to neuvedomujete.

#1 Pocit neistoty

Nechcete randiť s niekým, kto vás porovnáva s inými ženami. Alebo kto robí nekompromisné komplimenty o vašom vzhľade. Alebo navrhuje spôsoby, ako by ste sa mali zmeniť. Ak však váš partner má oči len pre vás a vždy sa k vám správa s úctou a každý deň vás nazýva krásnymi, problém nie je vo vzťahu. Musíte sa pokúsiť nájsť dušu. Do učenia sa milovať seba samého musíte vložiť energiu. Musíte uznať, že vaše chyby nie sú také zlé, ako v skutočnosti cítite.

Foto: Unsplash/Niklas Hamann

#2 Predpoklad, že vás podvedie

Ak má váš partner v telefóne zoznamovacie aplikácie alebo je v kontakte s bývalými, ktorí k nim stále niečo cítia alebo sa pozerá na každú ženu, ktorá ho míňa, potom vaše starosti prichádzajú oprávnene. Ak však máte obavy z partnera, ktorý vám nikdy nedal dôvod na obavy, ak ste naštvaní, pretože vás podviedol niekto iný a máte problémy s dôverou, musíte vynaložiť úsilie na prácu s vlastnými problémami. Nie je nič zlé na tom, ak sa bojíte pustiť niekoho do svojho srdca. Tieto obavy však musíte prekonať sami.

#3 Púšťanie sa do malých a hlúpych bitiek

Váš partner by mal brať vaše emócie vážne. Váš názor by mali považovať za platný. Ak však s nimi vždy bojujete o najhlúpejšie veci, musíte urobiť krok späť a položiť si otázku, či sa hneváte z dobrého dôvodu alebo hľadáte dôvody na to, aby ste mohli byť na svojho partnera iba nahnevaní. Možno sa ich pokúšate odtlačiť od seba, pretože neveríte, že ste hodní ich lásky. Ak je to tak, potom si musíte pripomenúť, že máte hodnotu. Pripomeňte si, že sú s vami z nejakého dôvodu. Nechcú nikoho iného.

Foto: Pexels/Keira Burton

#4 Pocit tlaku, že sa treba správať (alebo vyzerať) určitým spôsobom

Ak vás váš partner miluje, ak vás pozná, ak vám hovorí, ako krásne vyzeráte v teplákoch, potom by ste nemali mať pocit, že by ste si museli dať toľko záležať každý jeden deň. Musíte sa naučiť rozpoznať, akí ste krásni zvonka aj zvnútra. Musíte prestať byť na seba takí tvrdí.

#5 Nikdy si to v spálni neužívate

Ak sa vás partner spýta, čo chcete, trávi čas vašim potešením a vynakladá úsilie, aby vás urobil šťastnými, potom robí svoju prácu vynikajúco. Možno budete musieť urobiť kus práce aj vy. Možno budete potrebovať nejaký čas, aby ste zistili, v čom sa cítite dobre. Koniec koncov, nemôžete svojho partnera naučiť, čo sa vám páči, kým to netušíte aj vy sami.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov