Aj vy by ste najradšej vystrihli zo vzťahu egoizmus, konflikty či flirtovanie? Nerobte to! Všetko zlé je na niečo dobré a vo vzťahu to platí dvojnásobne!

Aj vo vzťahu máme striktne zaužívané, čo sa má a čo sa nemá. No čo ak to je úplný nezmysel? Nič na tomto svete predsa nie je len čierne alebo biele. Veď aj to, čo sa javí v našich očiach ako „zlé,“ môže v konečnom dôsledku náš vzťah posilniť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa ani nepozriete na druhého chlapa či na inú ženu, v skutočnosti sa ochudobňujete. Môžete sa pozerať, no netreba zabúdať na to, že večera vás čaká doma. Niektoré veci, o ktorých si myslíme, že vo vzťahu nemajú čo robiť, môžu byť v skutočnosti oveľa priaznivejšie, než by sme si mysleli. Ste zvedaví, ktoré sú to? Tak ideme na to!

#1 Konflikty

Anna Syrovatkina

Môže to znieť úplne harmonicky. Nehádate sa, všade navôkol rastú fialky. Ale všimli ste si, že najčastejšie sa rozchádzajú páry, u ktorých to na prvý pohľad vyzerá úplne ružovo? A potom sa všetci čudujú, čo sa vlastne stalo. Práve preto treba svoje pocity dávať najavo. A to ako negatívne, tak aj pozitívne. Len tak bude váš partner vedieť, o čom je reč. Ak vás teda nabudúce vytočí, určite si to nenechávajte len pre seba.

#2 Flirtovanie

Anna Syrovatkina

Nič tak nedokáže zdvihnúť sebadôveru, ako práve flirtovanie. Človek sa cíti žiadúcim a to sa cení. Nie je predsa nič zlé na tom, ak vám niekto povie zopár milých slov, či ocení váš vzhľad. Ak sa nebránite flirtu, dokážete tak vo vzťahu udržiavať aj po rokoch sexuálne napätie. Keď je všetko v rámci normy, naozaj nemusíte mať žiadne výčitky. Ako však zistíte, či ste nezašli až príliš ďaleko? Ak by slová, ktoré hovoríte, urazili vášho partnera, radšej zaraďte spiatočku. Veď predsa chcete svoj vzťah posilniť, nie rozbiť.

#3 Zdravý egoizmus

Anna Syrovatkina

Aj vo vzťahu musíte mať svoje limity. Nie ste predsa len matka, manželka a gazdinka v jednom balení. Pre mužov to platí tiež. Stanovte si svoje hranice a keď máte pocit, že vám všetko padne na hlavu, dajte si pauzu. A to bez výčitiek. Ak chcete, aby vás miloval partner, musíte sa najprv milovať samých seba. A to je niekedy sakramentsky ťažké, však?

#4 Kríza

Anna Syrovatkina

Ak vám niekto tvrdí, že ideálny vzťah sa zaobíde bez krízy, neverte mu. Nie je však dôležité to, čo sa nám stane, ale aký postoj k tomu zaujmeme. Ak chcete prekonať krízu, musíte spolu veľmi veľa diskutovať. Len tak sa nájde riešenie.

#5 Držte si odstup

Anna Syrovatkina

To, že sa milujete, automaticky neznamená, že sa z vás stane tá istá osoba. Ak chcete spolu tráviť 24 hodín denne, 7 dní v týždni, ani jednému z vás to neprospeje. Nebojte sa pestovať si vlastné záujmy. Ak budete stále spolu, hrozí veľké riziko, že sa potom nebudete mať o čom rozprávať. A láska predsa nie je len o vzájomnom pozeraní sa do očí.

#6 Majte aj svoje tajomstvá

Anna Syrovatkina

V každom vzťahu by malo byť miesto pre tajomno. Aj keď to myslíte dobre, vyklopiť partnerovi všetky svoje tajomstvá, ktoré v sebe držíte od materskej školy, nie je práve najlepší nápad. Ako by sa asi vaša polovička tvárila, keby ste jej povedali, že vaša mama nie je s vaším výberom životného partnera spokojná? Preto radšej vážte slová, niekedy vedia naozaj nepekne ublížiť!

#7 Držte si svoju pozíciu

Anna Syrovatkina

Ak ste vo vzťahu, nepáľte za sebou mosty. Vaša minulosť je vašou dôležitou súčasťou, preto ju nezahadzujte do koša. Ak odhodíte svoju individualitu, ublížite nielen sebe, ale aj svojmu partnerovi. A potom vám ostane priestor len pre výčitky.

#8 Svojho partnera neduste

Anna Syrovatkina

Stále si uvedomujte, že jeho/jej partner, nie jeho/jej mama. Váš partner je už dosť veľký na to, aby si bol vedomý všetkých dôsledkov. Dajte si pozor aj na „buzeráciu“, pretože tá naozaj ničí všetky vzťahy.

Prajeme vám, aby prekážky, ktoré vám vo vzťahu prídu do cesty, boli pre vás výzvou a nie katastrofou.

Pozri aj: Akých 13 chýb sa muži dopúšťajú stále dookola? Prezradia vám to tieto vtipné ilustrácie

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov