To, čo vám dnes povieme, bude mať od romantiky poriadne ďaleko...

Nebudete sa večne s partnerom túliť na gauči a pozerať obľúbený romantický film. V skutočnosti je vzťah sériou kompromisov a nič nebude také ružové, ako sa na počiatku zdalo. Ak vás to však neodradilo, pripravte sa na to, že vo fungujúcom vzťahu platia určité nepísané pravidlá. A nie, z niektorých z nich vôbec nebudete nadšení…

Článok pokračuje pod videom ↓

Či sa nám to páči alebo nie, vo vzťahu platia určité nepísané zákony. A nevyhne sa im nikto z nás. Naozaj ste rozhodnutí pokračovať v čítaní? Ak áno, tak poďme na to.

#1 Dôvera je veľmi krehká

Yekaterina Ragozina

Ak raz partnera sklamete, len veľmi ťažko si opätovne vybudujete dôveru. Môžete sa snažiť. No aj tak sa už bude na vás pozerať cez inú optiku. Preto si dávajte naozaj veľký pozor, aby ste ho nesklamali. To, čo poviete či urobíte, sa už nebude dať vrátiť späť.

#2 Niekedy sa budete spolu nudiť

Yekaterina Ragozina

Je naivné si myslieť, že oboch z partnerov bude baviť to isté. Je preto normálne, ak sa jeden z partnerov utiahne ku knižke, zatiaľ čo druhý neodtrhne oči z obrazovky televízora. Táto fáza zaručene príde v každom vzťahu. Ani ten váš nie je výnimkou.

#3 Nebudete vždy na tej istej strane

Yekaterina Ragozina

Vyrastali ste v odlišnom prostredí a vaše názory formovali rozličné faktory. Preto je normálne, keď nebudete vždy ťahať za jeden koniec. A to je fajn. Ste dve osoby. Stlačiť vás do jednej by nemalo zmysel.

#4 Deti sú neskutočnou výzvou

Yekaterina Ragozina

Žiadne dieťa nezalepí nefungujúci vzťah. Práve naopak, niekedy môže byť dosť ťažkou skúškou aj pre silné páry. Nový človek vyžaduje veľa pozornosti, starostlivosti a ústupkov. Naozaj ste na také niečo pripravení?

#5 Nebudete sa donekonečna priťahovať

Yekaterina Ragozina

A tak je celkom možné, že sa vášnivý sex zmení na vankúšovú vojnu. Konieckoncov, vedieť sa spoločne zasmiať a vyblázniť môže byť niekedy dôležitejšie, než samotný sex (no samozrejme, ani na ten netreba zabúdať).

#6 Niekedy sa napriek tomu, že ste vo vzťahu, budete cítiť osamelo

Yekaterina Ragozina

A ani to nie je nič nezvyčajné. Z času na čas sa pohádate a budete mať pocit, že si vás nemá kto pritúliť, a že vám váš partner nerozumie. Nebojte sa, nebude to trvácny jav.

#7 Budú vám po rozume behať divné myšlienky

Yekaterina Ragozina

Môžu sa týkať čohokoľvek. Sexuálnych chúťok, cestovateľských snov či túžby stať sa novou superstar. Dokonca si môžete klásť otázku, či by vám nebolo lepšie s niekým iným. A prekvapivo, aj táto otázka je celkom v poriadku. Keď jej však nedávate priveľa pozornosti, odíde sama od seba.

#8 Z času na čas stratíte spojenie

Yekaterina Ragozina

Nebudete si vždy vedieť čítať myšlienky. Niekedy vplyvom každodenných starostí či kríz jednoducho stratíte vzájomné spojenie. Ak sa však budete obaja snažiť, dokážete ho raz-dva obnoviť.

#9 Navzájom sa dokážete poriadne zraniť

Yekaterina Ragozina

A niekedy neváhate v čase najväčšieho boja vytiahnuť zbrane najtvrdšieho kalibru. Tým, že partnera poznáte ako vlastnú dlaň, poznáte aj jeho slabé miesta a  dokážete ich použiť v najnevhodnejšej chvíli proti nemu. Je to úder pod pás, no z času na čas to bohužiaľ všetci robíme.

#10 O lásku sa treba starať, inak zvädne

Yekaterina Ragozina

Láska nefunguje sama od seba. Keď prejde prvotná vlna zamilovania, nastupuje tvrdá realita. A vtedy treba naozaj začať makať. Inak zvädne ako kvetina. A to predsa nechceme, však?

I keď je vzťah poriadna drina, pevne veríme, že sme vás neznechutili týmito pravidlami. Určite nám dáte za pravdu, že za vzťah sa naozaj oplatí bojovať.

Pozri aj: 12 dôvodov, prečo je pre „staré duše“ také ťažké nájsť si lásku

brigtside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov