Foto: Unsplash/Charly Pn

Chcete vylepšiť svoj vzťah?

Keď myslíte na dokonalého partnera a ideálny vzťah, predstavujete si niečo úplne iné, ako robíme. Napriek tomu však každý  potrebuje päť vecí, bez ktorých by vzťah zlyhal. Samozrejme, všetci chceme mať šťastný, zdravý a úspešný vzťah, ale len málo z nás vie, ako to dosiahnuť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak chcete, aby bol váš vzťah krásny, mali by ste mať na pamäti týchto 5 slov. Zoznam zostavil portál I Heart Intelligence.

#1 Počúvajte

Aby ste sa dozvedeli, čo váš partner vo vzťahu potrebuje, musíte mu venovať pozornosť, pozorovať a počúvať. Iba na základe počúvania pochopíte, kto je váš partner a čo ho núti rozmýšľať tak, ako to robí. Keď to pochopíte, uvidíte ich stranu v argumentoch, čo uľahčí riešenie problémov, s ktorými bojujete. Inými slovami, jednoduchým počúvaním a učením sa budete môcť upevniť svoj vzťah.

Foto: Unsplash/Christin Hume

#2 Hranice

Aby ste mali zdravý vzťah, musíte vy aj váš partner stanoviť hranice (fyzické, emočné, sexuálne a finančné). Stanovením a rešpektovaním týchto hraníc zaistíte, že neprekročíte žiadne hranice. Z toho potom vyplýva, že váš vzťah bude bezpečným priestorom, kde môžete byť vy a váš partner spokojní.

#3 Úsmev

Ak sa s partnerom neviete navzájom rozosmiať, vzťah nevydrží. Nemôžete stráviť „navždy“ s niekým, kto vás nedokáže rozosmiať. Aj keď je normálne mať iný zmysel pre humor, musíte sa ubezpečiť, že si môžete navzájom urobiť radosť. To znamená byť schopný robiť vtipy a sarkastické komentáre bez toho, aby ste to brali osobne. Bez toho predsa nemôže fungovať žiaden vzťah.

Foto: Unsplash/Chermiti Mohame

#4 Žite

Jednou z najlepších záležitostí na vzťahu je spoznávanie vecí s niekým, koho milujete. Ak niekoho skutočne milujete, chcete sa s ním podeliť o všetky svoje šťastné a aj tie menej šťastné chvíle. Ak máte to šťastie, že ste so správnym partnerom, buďte spontánny a žite, ako môžete.

#5 Láska

Aj keď je to zdanlivo ľahký bod, je potrebné si uvedomiť, že každý radšej miluje a má byť milovaný inak. To znamená, že spôsob, akým vyjadrujete svoju lásku, nemusí byť presne to, čo váš partner potrebuje. Z tohto dôvodu sa vy a váš partner musíte zoznámiť s preferovanými milostnými jazykmi toho druhého. Keď sa naučíte, ako sa milovať navzájom tak, ako potrebujete, budete sa cítiť spokojný a plný. Tento bod pomôže vám a aj vášmu partnerovi.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov