Foto: Photo by Julia Sakelli from Pexels

Ghosting je jedným z vôbec najnešťastnejších spôsobov ukončenia vzťahov, ktorý nemá nič spoločné so slušnosťou.

Fenomén ghostingu v dnešnej dobe zažíva hotový boom. Je daňou za moderné vzťahy, ktorých funkčnosť neraz závisí od všadeprítomného pripojenia sa na internet. Vďaka nemu nemusíte nikomu trápne vysvetľovať, prečo s ním nechcete byť ďalej v kontakte. Stačí, keď si zablokujete jeho či jej číslo, odstránite kontakt zo všetkých sietí a môžete začať odznova. A to bez ohľadu na to, že druhá osoba nemá ani potuchy, prečo ste s ňou prerušili všetky kontakty.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo vôbec dochádza k niečomu tak vyslovene neľudskému? Podľa portálu samiwunder je toto hlavná príčina ghostingu, o ktorej je dobré vedieť. Môže nám ušetriť množstvo sklamania.

Prečo neodpisuje?

Photo by Yura Fresh on Unsplash

Človek, s ktorým sme plánovali vzťah, sa prestal ozývať. Z ničoho nič. Prvé, čo začneme robiť, je to, že sa ho budeme snažiť ospravedlňovať. Naša myseľ si nájde kadejaké dôvody. Určite má toľko práce, že nespáva, alebo išiel navštíviť ťažko chorú mamu, stratil telefón alebo sám leží na smrteľnej posteli. Keď do niekoho vkladáme rôzne nádeje, dokážeme sa chytiť hocijakej slamky. A len márne chodíme s telefónom aj na záchod, v nádeji, že nám odpíše. Pravdou je, že ho nemáme prečo ospravedlňovať.

Muži si myslia, že to pre nás bude menej bolestivé

Podľa Rachel Russo, vzťahovej terapeutky, je hlavná príčina ghostingu mužov až detinsky jednoduchá. Sú presvedčení, že ak odídu bez slova, bude nás to bolieť oveľa menej, než by nám mali vysvetľovať pravdu.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

V skutočnosti je to presne naopak. Tým, že nepoznáme dôvod rozchodu, sa trápime oveľa viac, než keby sme poznali skutočný dôvod. Možno náš vysnený partner či partnerka nemá záujem o vážny vzťah. Alebo to ťahá na dve strany. Možno máme vlastnosť, ktorá je pre neho neprijateľná. Alebo je tento človek len obyčajný zbabelec, ktorý si svojím konaním iba masíruje ego. To však už nie je náš problém. So svojimi komplexmi sa musí každý popasovať sám.

Ak má záujem, určite nájde spôsob, ako sa s vami spojiť

Keď  vás chce niekto kontaktovať, určite to urobí. Aj keby mal za vami precestovať stovky kilometrov. Všetko ostatné sú len výhovorky. Pretože pre skutočnú lásku niet žiadnej prekážky.

Photo by Ryan Holloway on Unsplash

Ak ste sa stretli s ghostingom, neberte to osobne. Tento novodobý trend je daňou za virtuálnu dobu, v ktorej žijeme. Človek, ktorý má skutočný charakter, sa však k takémuto nezrelému konaniu nikdy nezníži.

samiwunder
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov