Čo by svet robil bez beznádejných romantikov?

Kto je to vlastne ten beznádejný romantik? Je to každý človek, ktorý miluje celým svojím srdcom a každou bunkou v tele. Je to niekto, kto verí, že ľudia si zaslúžia druhé šance.  Je to niekto, kto verí, že tento svet – nech už je akokoľvek zlý, ešte stále stojí za záchranu. Takže, ak aj vy máte šťastie, že patríte do tejto skupinky ľudí, pravdepodobne vám nasledujúce veci budú veľmi dobre známe.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Každý beznádejný romantik verí, že to, čo sa stalo vo filme, sa stane aj v skutočnosti

Aj keď každý beznádejný romantik vie, že film je iba film a má veľmi ďaleko od skutočnosti, aj tak si neustále v hlave prehráva svoje obľúbené scénky z romantických filmov a za hlavných hrdinov dosadzuje samozrejme seba a toho nádherného chlapca, ktorý práve prešiel okolo. Večerné prechádzky po plážach, západy slnka, tancovanie v daždi či veľké alebo malé romantické gestá z filmov – to všetko je pre beznádejných romantikov skôr skutočné, než neskutočné.

#2 Beznádejní romantici majú obrovské srdce

Či už ide o cudzinca, alebo priateľa, beznádejní romantici majú otvorené svoje veľké srdce pre každého. Pre každého by najradšej zniesli modré z neba, o každého sa budú starať a zaujímať, len aby sa cítil dobre a príjemne – a to veľakrát aj na úkor svojho vlastného blaha. Ale to nevadí, pretože beznádejní romantici vedia, že všetka tá láska, ktorú dávajú, sa im raz určite vráti.

unsplash.com

#3 Beznádejní romantici odpúšťajú

Sú proste takí: veria na šťastné konce ako z rozprávok. A z tohto dôvodu im nie je cudzie ani odpúšťanie. Vedia, že aj ostatní sú iba ľudia. Vedia, že každý sa môže raz za čas pomýliť. Beznádejní romantici vždy dokážu dať druhú šancu.

#4 Beznádejní romantici sú vizionári a predstavujú si budúcnosť vo veľkom

Vízie a predstavy v ich hlavách sú pre nich ako útočisko pred chladným svetom bez lásky. Predstavujú si budúcnosť, predstavujú si ju, ako bude vyzerať do posledného, aj toho najmenšieho detailu. Dalo by sa povedať, že už teraz majú premyslené všetko minimálne na pár rokov dopredu.

#5 Beznádejní romantici veria, že „tá pravá epická láska“ nie je len jedna

Kým ostatní plačú nad tým, že „ten pravý“ práve odišiel z ich života, beznádejní romantici veria, že ak by to bol ten pravý, tak by naozaj zostal. Veria, že človek sa môže zamilovať viackrát za život, nie iba raz. Veria, že pravých epických lások môže zažiť človek aj viac, nie iba jednu.

unsplash.com

#6 Beznádejní romantici sú poriadne ambiciózni

Možno by niekto mohol povedať, že sa pozerajú na svet cez ružové okuliare, že sú naivní, a že s takým prístupom sa veľmi ľahko popália. A možno má aj pravdu. Ale je tu ešte jedna dôležitá vec: beznádejní romantici sú poriadne ambiciózni. Čo si raz zaumienia, to aj dostanú. Čomu veria, čomu sú oddaní, preto sú ochotní urobiť čokoľvek.

#7 Beznádejní romantici sú všade okolo nás

Mnoho ľudí patrí do tejto skupinky a možno by ste to na nich v živote nepovedali. Beznádejní romantici nenosia na čele nálepku. Ale svet takýchto ľudí potrebuje. Svet potrebuje bláznov, ktorí majú veľké, dobré a otvorené srdcia. Bláznov, ktorí stále veria na rozprávky, šťastné konce a kúzla. Bláznov, ktorí majú silu a moc vytvoriť z tohto sveta lepšie miesto.

Pozri aj: 15+ mužov prezradilo, prečo sa zamilovali do svojej partnerky. Tieto dôvody vás presvedčia o tom, že aj muži vedia byť poriadni romantici

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov