Žijeme v dobe, kedy sa zdá, že pravá láska neexistuje, že vzťahy sa neopravujú ale nahrádzajú, a že mužom ide len o jedno. Je to s nami až také zlé?

Našťastie, existujú aj výnimky, ktoré dokazujú, že svet nie je až taký zlý, že láska nevymrela, a že nie všetci sú takí, ako väčšina. Otvorená sieť Reddit položila mužom otázku, prečo sa zamilovali do svojej polovičky. Zaujímalo ich, čo bolo tou pomyselnou zelenou, ktorá mužov uistila v tom, že našli ženu, s ktorou chcú byť. Ich rôznorodé odpovede vás možno prekvapia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu sú…

#1

Začala sa mi páčiť, keď som videl, že ju zaujíma, čo si myslím a aký som a keď sa ma na to pýtala.

Unsplash.com/Daniel Silva Gaxiola

#2

Nesúhlasím s filmovými stereotypmi o tom, aká hrozná je rodina vášho partnera. S mojou, teraz už manželkou, ma zoznámil jej brat a zároveň môj skvelý kamarát. Keď som sa neskôr zoznámil aj so zvyškom jej rodiny, mal som čoraz silnejší pocit, že ona je tá pravá.

#3

Keď som sa zoznámil s mojou manželkou, pracoval som na nočnej smene. Ona jediná to brala naozaj vážne a vedela pochopiť, že mám iný spánkový režim. Dostala ma, keď myslela aj na detaily a kúpila mi štuple do uší, aby som sa mohol cez deň vyspať. Čarovné boli aj naše spoločné raňajky, ktoré sme si dávali niekedy popoludní.

#4

Náš vzťah som začal brať vážne po tom, čo moja priateľka po mesiaci nášho chodenia súhlasila s trávením Vianoc u mojich rodičov. Moja mama ju pozvala a ona to bez problémov prijala. Nielenže nemala problém cestovať so mnou 9 hodín k nám domov, ale ani stráviť tri týždne s úplne cudzími ľuďmi na druhom konci krajiny. A najlepšie bolo, že zostala rovnako skvelá, keď sme sa po tejto dovolenke opäť vrátili do nášho spoločného bytu. Myslím, že to bol ten okamih, kedy sme si obaja uvedomili, že náš vzťah má reálnu budúcnosť. Sme už 11 rokov manželmi, máme 2 skvelé deti a našu vzájomnú spoločnosť si užívame rovnako, ako na začiatku.

Unsplash.com/Edward Cisneros

#5

Som typ človeka, ktorý si rád na iných všíma drobné detaily a pozoruje ich, keď o tom nevedia. Jedným z tých pozitívnych znakov na mojej polovičke bolo, že sa k iným správala milo a nápomocne, aj keď si myslela, že ju pri tom nikto nevidí.

#6

S mojou priateľkou sme spolu tak dlho aj preto, že dokáže veci povedať na rovinu a úprimne, a zároveň preto, že vie robiť kompromisy. Iste, v zásadných veciach si vždy stojí za svojím a tak to aj má byť, no vie byť aj blahosklonne zhovievavá, čo sa týka mojich zlozvykov.

#7

Viete, čo je na mojej žene najlepšie? Že ma prijíma takého, aký som. Nečakala, že sa po svadbe zmením, nenútila ma, aby som sa niečoho vzdal, jednoducho mi nechala moju slobodnú vôľu a nikdy ma nevydierala. Neviete si ani predstaviť, ako veľmi si ju preto vážim. Veľmi dobre viem, že mi dôveruje, keď ma nechá občas vystrájať ako malého chlapca, keď ideme s kamošmi na pánsku jazdu a možno je to pre ňu občas náročné, no nekontroluje ma. Som rád, že ju mám, lebo nikdy by som nemohol byť s niekým, kto by sa hral na moju matku.

#8

Mal som za sebou už pár vzťahov, no čím ma dostala moja žena bolo to, že nemala problém sa ma len tak dotknúť. Vedela ma objať, keď som mal ťažký deň, chytila ma za rameno, keď sme išli niekam spolu, alebo ma len tak pohladkala po chrbte, keď som nad niečím sedel a ona išla okolo.

Unsplash.com/Stephen Cook

#9

Moja manželka vie tak správne blbnúť a možno aj preto sa s ňou ani po rokoch nenudím. Dennodenne ma niečím pobaví alebo si zo mňa urobí srandu. Myslím, že spoločný zmysel pre humor je pre udržanie vzťahu veľmi dôležitý.

#10

Hneď na začiatku mi povedala, aká je jej predstava o našom vzťahu, a že ona nemá čas na blbé hry a naťahovačky. Vtedy som si povedal, že to je tá, ktorú hľadám. Presne tak to ostalo dodnes, zbytočne nechodí okolo horúcej kaše ale priamo mi povie, čo sa jej nepáči, čo by chcela a rovnako si vie vypočuť aj môj názor, bez toho, že by mi do toho neustále kecala.

#11

Mám po svojom boku ženu, ktorú obdivujem a milujem preto, že pozná svoju hodnotu a nepotrebuje, aby jej ju niekto iný dokazoval. Kto by chcel žiť s ufňukanou babou, ktorú stále treba o niečom uisťovať?

#12

Čo viac si môže priať dobrodruh, ak má po svojom boku ďalšieho dobrodruha? Moja priateľka sa nebojí skúšať nové veci, a to nielen kvôli mne, ale skrátka preto, že ju to baví a je zvedavá. Často mám pocit, že nie ja ju, ale ona mňa privádza k novým a novým dobrodružstvám. Vidieť, ako si tie naše výlety ozaj užíva, zbožňujem zo všetkého najviac.

Unsplash.com/Justin Luebke

#13

Nič ma nevie vzrušiť tak, ako keď moja žena prevezme iniciatívu a začne s predohrou. Príde mi to neskutočne sexi a príťažlivé.

#14

Na mojej polovičke sa mi najviac páči, že je úprimná a povie pravdu aj vtedy, keď je vyslovene nepríjemná. A navyše, nepoužíva žiadne náznaky, ktoré by som si mal všimnúť ale narovinu mi povie, čo si myslí.

#15

Moja priateľka sa mi začala naozaj páčiť, keď sme boli spolu na rande a ona si objednala poriadne jedlo a odpustila si tie úmorné reči o diéte a zdravom životnom štýle.

#16

Keď som videl, ako si moja priateľka vie priznať chybu a snaží sa napraviť ju, uvedomil som si, že mám pred sebou zrelú ženu, s ktorou by som chcel prežiť život. Nie je dôležité, kto má pravdu, ale kto a do akej miery si vie uznať pochybenie. To je pre prežitie vzťahu dôležité.

Pexels.com

A napokon výpoveď jedného starého pána, ktorý prežil so svojou manželkou celý život:

Svoju manželku som si vzal ako 21-ročný po tom, čo sme sa poznali 4 mesiace. Prežili sme spolu veľa veľa rokov a ja jej najviac vďačím za to, že mi dôverovala a vedela mi v ťažkých časoch kryť chrbát. Moja žena nebola len výbornou manželkou, ona bola výborným človekom s veľkým srdcom. Urobila zo mňa lepšieho človeka a urobila to tak, že som si to skoro ani nevšimol. Bola skromná a láskavá, dôverovala mi a vždy som vedel, že ma berie vážne, ako hlavu rodiny a zároveň ako rovnocenného partnera. Pri nej som sa vždy cítil ako doma a nepochybujem, že vo vnútri bola ešte trikrát krajšia, než navonok.

Pozri aj: Toto je 8 znamení, že už onedlho sa vo vašom živote objaví láska, akú ste doteraz nezažili

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov