Foto: Pexels

Ak váhate, či sa topiť v nefungujúcom vzťahu, alebo ísť hľadať svoje šťastie ďalej, tu je zopár vecí, ktoré vám môžu pri rozhodovaní pomôcť.

Každý z nás už zažil nejaký ten vzťah. Niekedy sú to vzťahy plné lásky, porozumenia a šťastia. No občas sa stane, že aj keď sme si kedysi boli istí svojou láskou, postupne začneme cítiť, že niečo nie je v poriadku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak váhate, či sa topiť v nefungujúcom vzťahu, alebo ísť hľadať svoje šťastie ďalej, tu je zopár vecí, ktoré vám môžu pri rozhodovaní pomôcť.

Strata dôvery

Dôvera je základným pilierom každého fungujúceho vzťahu. Ak už vo svojom partnerovi nedokážete vidieť oporu a nemáte pocit, že sa na neho môžete spoľahnúť v ťažkých chvíľach, možno je čas premýšľať nad tým, či má ešte zmysel pokračovať ďalej.

Neustále hádky a konflikty

Občasná hádka patrí do života každého páru. Avšak ak sú konflikty neustále prítomné a začínajú dominovať vášmu spoločnému životu, môže to byť indikátorom, že vaše priority a hodnoty sa začínajú výrazne líšiť. V tomto prípade je vhodné zvážiť, či si ešte dokážete navzájom dať to, čo potrebujete.

Strata vzájomnej komunikácie

Komunikácia je kľúčová pre úspech každého vzťahu. Ak zistíte, že už nedokážete so svojím partnerom otvorene hovoriť o svojich pocitoch, túžbach a obavách, môže to naznačovať stratu blízkosti. Vzťah bez komunikácie je ako dom bez pevných základov – nestojí na ničom trvalom.

Pexels

Nezdieľanie spoločných plánov do budúcnosti

Vzťah nie je len o tom, čo prežívate teraz – ide aj o to, ako si predstavujete svoju spoločnú budúcnosť. Ak sa neviete zhodnúť na spoločných cieľoch a prioritách, alebo ak jednoducho necítite tú istotu pri myšlienke na spoločný živo, možno je čas popremýšľať nad alternatívami.

Strata osobnej slobody a nezávislosti

Vzťah by mal byť o spoločnom raste a podpore, nie o obmedzovaní seba či druhého. Ak máte pocit, že váš partner vás brzdí vo vašom osobnom rozvoji alebo nerešpektuje vaše túžby a potreby, je možné, že si váš život bez neho predstavujete šťastnejší.

Nedostatok lásky a spolupráce

V konečnom dôsledku je láska to, čo drží vzťah pohromade. Ak už necítite tú istú hlbokú náklonnosť, alebo ak ste sa stali len „spolubývajúcimi“, ktorých spája len zvyk a spoločné povinnosti, možno je čas priznať si realitu a urobiť zmenu.

Ukončenie vzťahu nikdy nie je ľahké rozhodnutie, no ak sa v ňom už necítite šťastní a spokojní, je dôležité zvážiť, čo je pre vás najlepšie. Mnohokrát môže byť práve ukončenie nefungujúceho vzťahu krokom k osobnému rastu a šťastnejšiemu životu.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov