Foto: Unsplash/Amanda Sixsmith

Trávi váš partner na sociálnych sieťach veľa času?

Mnohí z nás si neuvedomujú, aký vplyv majú sociálne siete na naše vzťahy. Vedeli ste, že závislosť na sociálnych sieťach môže značiť, že váš partner s vami nie je šťastný? Sociálne médiá zmenili spôsob medziľudskej komunikácie. Vďaka pokroku v oblasti sociálnych médií od konca 90. rokov sa svet zmenšoval a rozširoval súčasne. Ľudia sa stali veľmi rýchlo závislými a zdá sa, že neexistuje nič, čo by bolo mimo ich dosahu. O moci sociálnych médií sa baviť ani nemusíme, pretože hoci dokážu vzťah založiť, dokážu ho aj ukončiť. Stačí, že ich budete používať zle.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Your Tango zostavil zoznam 4 signálov týkajúcich sa sociálnych sietí, ktoré vám ukážu, že váš partner s vami nie je šťastný.

#1 Trávi príliš veľa času na Facebooku

Zvýšené používanie Facebooku bolo spojené s negatívnymi dopadmi na vzťahy. Vzťahy boli ovplyvnené práve konfliktom, ktorý vznikol v súvislosti s týmto sociálnym médiom. Jedným z negatívnych výsledkov trávenia množstva času na Facebooku je zvýšená žiarlivosť.

Foto: Unsplash/Sharon Mccutcheo

#2 Prezerá si profily svojho predošlého partnera

Neustále sledovanie profilov svojich bývalých partnerov môže spomaliť hojenie po rozchode a sťažiť ďalší posun. Zvedavosť znemožňuje nečudovať sa, kde sa bývalý partner nachádza a čo robí. Predstava, že niekto, koho ste kedysi nadovšetko milovali, a kto kedysi miloval vás, by mohol byť šťastný aj bez vás, môže byť neznesiteľná. Tento pocit môže viesť k takzvanému stalkovaniu.

Stalker chce mať prehľad o živote svojho ex. Chodí s niekým? Stretáva sa s našimi spoločnými priateľmi? Tieto zistenia môžu viesť k rozrušeniu z rozchodu, negatívnym pocitom a túžbe po návrate. Ak váš partner skúma profily svojho ex partnera, mali by ste urobiť niečo, aby sa z toho vzťahu dostal.

#3 Uverejňuje príspevky, o ktorých vie, že spôsobia žiarlivosť

Komu by napadlo, že ľudia budú používať svoje sociálne siete, aby v iných vzbudili žiarlivosť? Ak váš partner pridáva príspevky, ktoré by mali vzbudiť žiarlivosť ich bývalého, stále ho má v hlave a nemá v pláne posunúť sa ďalej.

Foto: pexels.com

#4 Zdieľa príliš veľa vecí

Vzťahy sú tvrdá práca. Intimita je tvrdá práca. A zdravé hranice sú nevyhnutné pre to, aby fungovali. Ak váš partner vešia na sociálne siete všetky vaše problémy, vzťah je verejný. Vzťahy, najmä romantické, majú určitú svätosť. Osobné informácie a bolestivé problémy si zaslúžia súkromie. Tieto problémy patria do súkromného, ​​emočne bezpečného prostredia, nie do verejného fóra. Aj zdieľanie príliš veľa dobrých vecí môže byť spôsobom, ako zakryť neistotu ohľadom súčasného vzťahu.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov