Foto: Pixabay

Košice majú od utorka už dve pravidelné letecké spojenia s Londýnom.

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair spustila linku spájajúcu letiská Košice a Londýn Southend. Prevádzkovať ju bude v rámci letného letového poriadku trikrát týždenne – v utorok, štvrtok a sobotu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Letenky z Košíc do Londýna

Ryanair bude do metropoly východného Slovenska lietať z letiska na pobreží anglického regiónu Essex lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Linku otvára pred májovými majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, pričom tím Veľkej Británie odohrá svoje zápasy v základnej skupine práve v Košiciach.

foto: Unsplash

S potešením sme dnes otvorili naše vôbec prvé letecké spojenie z Košíc,“ uviedol zástupca írskeho prepravcu Piotr Starowicz.

Na Luton lieta Wizz Air

Výhodou letiska Southend je priama dostupnosť vlakom do centra Londýna. „Veríme, že spustenie novej linky Košice – Londýn Southend je len začiatkom, a že najväčšia nízkonákladová spoločnosť Ryanair ohlási v budúcnosti aj ďalšie destinácie dostupné z Košíc. Ryanair v súčasnosti poskytuje pravidelné letecké spojenia do 37 krajín,“ uviedol výkonný riaditeľ košického letiska Michael Tmej.

Z Košíc na letisko Londýn Luton už od roku 2013 lieta spoločnosť Wizz Air. Podľa letiska má spojenie s britskou metropolou stále vysoký rastový potenciál a doterajšia kapacita nepokrývala celkový dopyt zo strany cestujúcich.

Pomáha ľuďom aj obchodu

Spustenie novej leteckej linky privítali aj primátor Košíc Jaroslav Polaček a predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka s tým, že prispeje k rozvoju turizmu i ekonomických kontaktov.

foto: pxhere.com

Aj v súvislosti s tým, čo sa deje aktuálne okolo brexitu, a že množstvo firiem uvažuje o presune svojich aktivít do kontinentálnej Európy, takéto priame linky pomáhajú tiež obchodným vzťahom. My sa budeme samozrejme snažiť čo najviac využiť aj túto príležitosť, čiže hlavne v oblasti investícií, prípadne expandovania aj našich firiem do Anglicka. Samozrejme, ten cestovný ruch má tiež obrovský potenciál,“ uviedol Trnka.

Ako uvádza stránka Airport Košice, letenky od 24,99€ (jednosmerne vrátane príručnej batožiny) budú v predaji od 15.6.2018 na ryanair.com.

Ryanair je ale aj veľký znečisťovateľ

Podľa portálu Bloomberg je ale Ryanair aj veľkým znečisťovateľom ovzdušia. Údajne patrí medzi desiatku najväčších znečisťovateľov a je to prvá spoločnosť zo zoznamu, ktorá neprevádzkuje uhoľné elektrárne. Zaradenie do tohto zoznamu samozrejme súvisí s veľkým počtom letov, ktoré dopravca prevádzkuje.

TASR
Lacné letenky a akciové letenky do celého sveta. Novinky o letoch a letenkách a akciách s ktorými budete vždy v obraze
Uložiť článok

Viac článkov