Ktorých 5 vecí nerada počúva každá žena, ktorá je momentálne vo vzťahu?

Keď začnete s niekým chodiť, môžete sa stretnúť s rôznymi reakciami okolia. Niektorí vám zagratulujú, iní zas budú mudrovať, že váš nový objekt určite nie je ten pravý. Niektorí sa rovno ponúknu, že pôjdu za krstných rodičov, iní vás budú poučovať, aby ste sa s ničím veľmi neunáhlili. A toto je päť vecí, ktoré rozhodne nerado počúva každé dievča, ktoré sa momentálne nachádza vo vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „A kedy budete mať svadbu?“

Kedy budete mať svadbu? A kde? A koľko detí plánujete? Už máte vybrané mená? Typické otázky, ktoré lezú nejednej dievčine na nervy. Už nežijeme v minulom storočí, kedy mať priateľa nevyhnutne znamenalo musieť sa vydávať. Dnes už ľudia žijú trochu voľnejším spôsobom, často bez svadby aj niekoľko rokov. A to je v poriadku. Dôležité je to, aký je ten vzťah pre vás a nie to, či je spečatený aj pred zákonom.

#2 „Teraz, keď máš priateľa…“

Teraz, keď mám priateľa, tak čo? Veľa ľudí si myslí, že akonáhle s niekým začnete chodiť, ihneď sa z vás stáva iný človek. V skutočnosti ste však úplne rovnaká, ako predtým. Máte rada rovnaké veci, rovnaké veci neznášate. Okrem vášho statusu sa naozaj nezmenilo nič iné.

unsplash.com

#3 „Je o teba postarané.“

Veta ktorú neznáša každá žena, nie len feministky. Tak v prvom rade, my, ženy, sa vieme o seba postarať aj samé. Vďaka. Po druhé, vo vzťahu existuje vzájomná podpora – ale to neznamená, že žena teraz bude sedieť doma, kým jej muž bude chodiť do práce, zarábať a starať sa o rodinu. Ideály sa našťastie od minulého storočia poriadne zmenili a žena a muž sú konečné vnímaní ako rovnocenní partneri.

#4 „Ty tomu nerozumieš, ty nie si single.“

Vždy budú vo vašom okolí nejakí kamaráti alebo kamarátky, ktorí bude momentálne single. A z toho dôvodu budú mať pocit, že im vôbec nerozumiete, pretože, samozrejme, vy vo vzťahu ste a predsa nemôžete chápať problémom nezadaných. Títo ľudia však úplne zabúdajú na to, že nezadaný bol každý jeden z nás. A áno, dokážeme s vami súcitiť, aj keď momentálne máme partnera.

#5 „Ty to chápeš, si predsa vo vzťahu.“

Presne opačný prípad. Vaša priateľka zažíva vo vzťahu krízu a tak si k vám ide po radu. Samozrejme, že sa jej snažíte poradiť najlepšie, ako len viete, a to aj vtedy, ak vôbec nemáte ani tušenia, čo by ste robili na jej mieste. Je to kvôli tomu, že každý vzťah je iný, špecifický. Čiže aj keď momentálne s niekým chodíte, nemusí to ešte znamenať, že budete rozumieť všetkému, čo sa deje vo vzťahoch iných ľudí.

unsplash.com

Pozri aj: 7 znakov toho, že vzťah, v ktorom práve ste, je vzťahom vášho života

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov