Tak sa zdá, že muži a ženy majú o nevere rôzne predstavy. Pre mužov je nevera väčšinu sexuálny styk. No aj emocionálna aférka je vážna vec...

V práci trávime väčšiu čas dňa. Preto sa nám ľahko môže stať, že si s kolegami na pracovisku vytvoríme nadštandarndé vzťahy. Ak sa vám zapáči kolega, nie je na tom nič zlé. Máte sa aspoň pre koho maľovať, pekne obliecť a okrem toho máte naozajstný dôvod, prečo sa tešiť do práce. Je vám s ním dobre. Sem-tam si dáte kávičku, navzájom sa zdôveríte s každodennými problémami. Veď si navzájom neleziete do postele. No kedy je už dôvod na paniku?

Článok pokračuje pod videom ↓

Staré známe porekadlo hovorí o tom, že celá sexualita je v hlave. Bez predohry v našej mysli nedôjde k posunu na ďalšiu métu. Avšak emocionálna „nevera“ môže byť vo vzťahu veľkým problémom. Zrazu sa prestanete zdôverovať so všetkým vášmu partnerovi. Začnete ho ohovárať. Vidieť na ňom chyby. A postupne sa „namotávate“ na absolútne cudzieho človeka. Čo na tom, že ste (zatiaľ) spolu nespali. Ak u seba spozorujete týchto 8 znakov, mali by ste sa mať na pozore!

#1 Začnete ohovárať svojho partnera

A to je čas na červenú zástavu. Každý má svoje chyby. Ale ak začnete ohovárať pred svojím „objavom“ svojho súčastného partnera, nehodí to dobré svetlo na váš vzťah. Čo na tom, že všade necháva mokré uteráky. Aj vy máte svoje zlozvyky. Tie vyjdú na povrch najmä vtedy, keď ste v dlhodobom vzťahu či manželstve.

#2 Snažíte sa čo najviac času stráviť osamote s vaším „objavom“

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Vraví sa, že príležitosť robí zlodeja. Preto ho aj vy začnete náhodou čakať v kuchynke, zatiaľ čo si varíte (piatu) kávu. Okrem toho, moderná doba nám umožňuje flirtovať na viacero spôsobov. Patrí k nim aj „nevinný“ chat tesne pred zaspávaním.

#3 Snažíte sa ukrývať svoje konanie

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Ak vás pozve na kávu, necháte si to pre seba. Partnerovi o tom nepoviete ani slovo. A vnútorne sa budete taktiež snažiť ospravedlniť svoje konanie. Veď sa nič nedeje, len jedna kávička, však? Pritom si jasne uvedomujete, že klamete. A nielen sebe.

#4 Stávate sa závislí

Dostáva sa vám do snov, aj do sexuálnych fantázií. Až nezdravo sa ho snažíte zazrieť a tak pomáhate náhode, ako sa dá. Ak však využijete zvýšený sexuálny „chtíč“ na uspokojenie seba a partnera, môže to byť fajn. Ale zároveň je tu veľké riziko toho, že emocionálny podvod prejde do fyzickej nevery. Naozaj vám to stojí zato?

#5 V súčasnom vzťahu sa prestanete cítiť pohodlne a žiadúco

Je normálne, že po rokoch vo vzťahu vám neprebehne po chrbte husacina pri pohľade na nahého partnera. Skôr podvedome na ňom začnete hľadať nedostatky. „To naozaj mal  také obrovské brucho? A kedy tak oplešatel? To nie je možné, že stále nosí tie vyťahané trenírky!“ Dajte si pozor, keď sa vám do mysle „infiltrujú“ takéto podnety!

#6 Vyhýbate sa sexu so svojím partnerom

Raz sa vám nechce, inokedy vás bolí hlava a ďalší raz sa vyhovoríte na pracovnú preťaženosť. Čo sa deje? Jednoducho nechcete s ním mať nič spoločné. Podvedome sa začínate od neho oddeľovať a to akýmkoľvek spôsobom.

#7 Začnete ospevovať a podporovať úplne iného človeka

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Zrazu pre vás ten, kto leží doma na gauči, prestane byť zaujímavý. Už sa viac nezaujímate o jeho plány a sny. A čo sa týka objektu vášho záujmu? Hltáte každé jeho slovo a doslova zbožňujete zem, po ktorej chodil. A to bez ohľadu na fakt, že aj on pre svoju súčasnú partnerku môže byť nudným kusom driemajúcim na gauči.

#8 Klamete svojmu partnerovi

A to od banálnych vecí, až po tie dôležité. Nepoviete mu, kam idete, ani to, že sa vo vašom živote objavil niekto iný. Zahmlievate a začnete si vo vzťahu robiť zadné dvierka. Potom je to žiaľ len otázka času, kedy sa emocionálna nevera prehupne do fyzickej podoby.

A čo s tým? V prvom rade buďte úprimní najmä sami k sebe. A ak máte s partnerom vybudovaný vzťah na vzájomnej dôvere, určite vám nebude robiť problém podeliť sa s ním aj s tým, čo sa deje. Základom je komunikácia a otvorenosť. Potom spoločne prekonáte prekážku aj vo forme čertovsky atraktívneho kolegu či partnerovej kolegyne.

redbookmag

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov