Zamýšľali ste sa niekedy nad touto otázkou?

Pravdepodobne sa nad ňou zamýšľal už každý z nás. Samozrejme, mnohí ľudia sú presvedčení o tom, že ak niekto svojho partnera úprimne ľúbi, nevery sa určite nedopustí. Prečo potom väčšina ľudí svoju neveru oľutuje? Prečo si svoju lásku k svojmu partnerovi uvedomia až vtedy, keď na ich neveru príde a opustí ich? Mnohé páry dokonca hovoria o tom, ako práve nevera ich vzťah zachránila. Toto všetko je dôkazom toho, že nevery sa môžu dopustiť aj ľudia, ktorí svojho partnera ľúbia. Čo ich k tomu ale môže viesť?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Myšlienka usadenia sa ich desí

Keď nadobudne jeden z partnerov pocit, že ten druhý to začína brať príliš “zhurta”, no on na toto tempo nie je pripravený, môže to riešiť práve neverou. Tá mu aspoň dočasne dodá zdanlivý pocit slobody.

#2 Sú si neistí sami sebou

Ak človek s nižším sebavedomím nedostáva od svojho partnera dostatok podpory, komplimentov či pochvaly, hrozí, že sa vrhne do náručia človeku, ktorý mu tieto veci poskytne vo väčšej miere.

#3 Vo svojom súčasnom vzťahu nie sú šťastní

Svojho partnera ľúbia, no vo vzťahu jednoducho nie sú šťastní. Možno momentálne vo vzťahu riešia nejaký závažný problém, alebo možno sa od svojho partnera dočkali nejakého sklamania. Svoj smútok či nespokojnosť sa však rozhodli riešiť neverou.

#4 Prežívajú partnerskú krízu

Myslia si, že svojho partnera jednoducho prestali ľúbiť. Presný opak si však zväčša uvedomia až vtedy, keď im ich partner na neveru príde. Veľakrát je však už neskoro.

pexels.com

#5 Sú zástancami polygamie

Existujú ľudia, ktorí sú presvedčení o tom, že človek nie je bytosť, ktorá by v partnerskom živote dokázala žiť v monogamii. Svoju neveru tak považujú za úplne prirodzenú a normálnu. To, či by však dokázali tolerovať aj neveru svojho partnera, je otázne.

#6 Od partnera sa im nedostáva toľko pozornosti, koľko by potrebovali

Ak sa človek vo svojom vzťahu cíti byť zanedbávaný alebo ignorovaný, pozornosť začne vyhľadávať inde. Zvyčajne ju tak nájde v náručí niekoho iného.

#7 Túžia po sexuálnych praktikách, ktoré by im vo vzťahu neboli tolerované

Keď jeden z partnerov vie, že to, po čom v milostnom živote túži by jeho polovička neakceptovala, alebo by ju to zraňovalo (či už psychicky alebo fyzicky), “zaobstará” si na uspokojenie svojich fyzických potrieb niekoho iného.

#8 Neustále potrebujú zažívať niečo nové

Sú ľudia, ktorí si svoj vzťah nedokážu okoreniť, a tak ich po niekoľkých mesiacoch či rokoch začne jednoducho nudiť. Napriek tomu, že svojho partnera stratiť nechú, potrebujú zažiť niečo nové. Samozrejme, väčšinou s niekým iným.

unsplash.com / Marcelo Matarazzo

#9 Svoj vzťah chcú ukončiť, no nevedia ako

Možno už nejde vyslovene o lásku, no svojho partnera majú stále radi a nechcú ho zraniť tým, že budú priamym iniciátorom rozchodu. Preto sa rozhodnú pre neveru – dúfajúc, že ich partner sa to dozvie a vzťah ukončí.

#10 Sú nespokojní so svojím sexuálnym životom

Svojho partnera môžu milovať, môžu mať spoločné záujmy a vzájomná prítomnosť im robí radosť. Avšak, fyzická príťažlivosť medzi nimi niekam vyprchala a nedokážu ju získať späť. Na uspokojenie svojich fyzických potrieb si tak nájdu niekoho iného.

#11 Nie sú emocionálne spokojní

Jeden z partnerov môže mať pocit, že od toho druhého sa mu zrazu dostáva menej pozornosti, alebo že v ich vzťahu už nie je žiadna intimita. To ho emocionálne zraňuje, preto mu jeho “boliestky” niekto musí utíšiť.

#12 Ich vzťah sa stal rutinou

Spoločné raňajky, práca, nákup, večera, spánok. Cez víkend upratovanie, návšteva rodičov a návšteva kina. Opakovanie tohto postupu niekoľko mesiacov, či rokov po sebe by omrzelo každého. Tak sa môže stať, že jeden z partnerov začne hľadať stratenú “iskru”, no nájde ju niekde inde.

salzmanart.com/Marco Melgrati

#13 Sú závislí na sexe

Tak, ako je niekto závislý na cigaretách či na alkohole, niekto iný môže byť závislý na sexe. Druhému z partnerov to môže začať prekážať až po čase, alebo možno až po tom, ako sa páru narodí prvé spoločné dieťa. Keď “závislí” partner zrazu nenachádza doma to, čo bolo preňho dovtedy samozrejmosťou, nájde si to inde.

#14 Očarí ich niekto iný

Môže ísť a chvíľkové pobláznenie a možno už po krátkom čase príde vytriezvenie v podobe zistenia, že nový “objekt” za ich pozornosť vôbec nestál. Veľakrát je už však neskoro.

#15 Chcú sa svojmu partnerovi za niečo pomstiť

Niektorí ľudia sú pomstychtiví menej, iní viac. Je možné, že ak napríklad muž “náhodou” nájde svojej žene pikantné správy, ktoré si písala s kolegom, nebude to riešiť s ňou, ale so svojou kolegyňou, ktorá po ňom už dávno poškuľovala.

Ako ste na tom vy? Dokázali by ste neveru odpustiť?

Pozri aj: Skutočná pravda o súčasných vzťahoch

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov