Čo pre vás znamená sex? Je to prejav lásky alebo len uvoľnenie hormónov? Ukážeme vám, že skutočné milovanie vám môže priniesť oveľa viac benefitov, než ste si mysleli.

Sú páry, ktoré na to idú od konca. Najprv spolu začnú viesť sexuálny život, a keď im to „klape“, začnú uvažovať o spoločnom fungovaní. A prekvapivo, nie je ich málo. Kvalitný sex vám síce môže priniesť pôžitok, avšak pokiaľ v ňom nie sú emócie a duševná súhra, čoskoro sa príjemný pocit vytratí a ostane v ňom len prázdnota. Pozrite sa spolu s nami na to, aký je rozdiel medzi sexom a skutočným milovaním.

„Veľmi som ho milovala. Bol však zadaný a nechcel ma. Išlo mu len o sex. Myslela som si, že keď ho zvediem, zamiluje sa do mňa a všetko bude v poriadku. Nebolo. Ešte počas spoločného sexu mi neváhal šplechnúť do očí, že si nemám od toho nič sľubovať,“ vyznáva sa Petra, ktorá to so vzťahmi úplne vzdala a radšej sa oddáva bezuzdnému sexu. Ak je vo však vo vzťahu láska, sprevádza ju milovanie, ktoré má 10 kvalít.

#1 Inšpirácia

Photo by Alejandra Quiroz on Unsplash

Po milovaní načerpáte energiu, ktorú môžete využiť na iné veci. Určite sa vám bude oveľa lepšie púšťať do nových projektov. Dokonca aj obyčajné varenie tak dostane úplne iný rozmer.

#2 Nemusíte sa na nič hrať

Nemusíte mať postavu ako modelka z Victoria´s Secret. Môžete byť sami sebou. V každom okamihu. Ani pri spoločnom milovaní sa nemusíte na nič hrať. Ten pocit môže byť pre vás naozaj oslobodzujúci.

#3 Vnútorné spojenie

Nemilujete sa len preto, aby ste uspokojili „chtíč“. V skutočnosti cítite, akoby sa vám dotýkali duše. Stávate sa jednou bytosťou. Kto to však nezažil, ten to len veľmi ťažko pochopí.

#4 Intenzívne emócie

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Kvalitné milovanie vás vnútorne očistí. Môžete plakať alebo sa hystericky smiať. Milovanie vo vás uvoľní nahromadené napätie a je skvelým liekom proti stresu a vyčerpaniu. Rozhodne nič nestojí a prináša kopec výhod, o ktorých netreba polemizovať.

#5 Obavy idú bokom

Nemusíte sa báť, či sex bude mať neblahé následky, alebo či sa nebodaj nenakazíte nejakou pohlavnou chorobou. Všetko je v poriadku. Obaja viete, čo od života chcete.

#6 Vychutnávate si maznanie

Mnohí tí, ktorí zažili aspoň raz v živote „jednonocovku“ vám povedia, že im bolo nepríjemné maznanie s cudzím človekom. Ak sa však milujete, oveľa dôležitejšie, než samotný sex, je maznanie sa a prejavovanie si nežností. Práve o tom je láska.

#7 Toto spojenie je pre vás niečím výnimočné

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Váš partner nie je pre vás len ďalším (ne)podstatným číslom v zozname. Je jedinečný. Aj samotné milovanie sa bude líšiť od tých ostatných, pretože v ňom nebude chýbať tá najhlavnejšia ingrediencia. Láska.

#8 Proti gustu žiaden dišputát

Ak robíte niečo, čo sa vám obom páči, nikto nemá právo vám do toho hovoriť. Občas teda môžete popustiť uzdu fantázie a venovať sa aj menej tradičným technikám.

#9 Zakaždým to je iné

Teraz nenarážame na akrobatické sexuálne polohy, ale na pocit, na vnútorné prežívanie milovania, ktoré bude zakaždým rozdielne. Môžete ísť do hĺbky, spoznať sa a spojiť sa viac, než doposiaľ.

#10 Milovanie vás môže posunúť na doposiaľ nepoznanú úroveň

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Môžeme ju nazvať spirituálna úroveň či úroveň bytia. To je jedno. Ak však zažijete spoločné vyvrcholenie s partnerom, ktorého naozaj milujete, môže ísť doslova o zázrak. A ten sa predsa nedá porovnať so žiadnou jednonocovkou.

Pozri aj: Demisexuálny fenomén: Počuli ste už o demisexuáloch? Možno k nim totiž patríte aj vy

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov