Foto: Photo by Gabriela Cheloni from Pexels

V čom spočíva tajomstvo príťažlivosti?

Každý z nás vníma krásu po svojom. Rozdielny pohľad sa však týka najmä fyzického vzhľadu. Aj keď máme o samotnej kráse rôzne predstavy, predsa sa nájdu určité črty, ktoré takmer všetci vnímame ako príťažlivé. Viete, ktoré sú to? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto sú podľa portálu mydomaine tri vlastnosti, ktoré výrazne zvyšujú atraktivitu človeka. Ich hlavnou výhodou je, že sa absolútne netýkajú fyzického vzhľadu, pričom kultivovať ich v sebe môže každý z nás.

#1 Pozitívny prístup k životu

Photo by Vinicius Wiesehofer on Unsplash

To, akým pohľadom sa pozeráme na svet vôkol nás, ovplyvňuje skutočne veľa. Ak budeme každú drobnú nepríjemnosť v našom živote brať ako životnú prehru, ľudia sa nám začnú vyhýbať. Naopak, ľudia s pozitívnym prístupom k životu sú tými, s ktorými každý rád trávi čas. Toto je jedna z kľúčových vlastností, ktorými si môžeme zvýšiť kredit.

#2 Vyvážená extroverzia

Ak ste stratení v dave, určite vám padne dobre, keď sa vám prihovorí druhý človek, ktorý vám pomôže prekonať ostych. Takéto situácie sú náročné najmä pre introvertov. Extroverti sú vo všeobecnosti viac obľúbenejší, a to najmä kvôli ich schopnosti prekonávať bariéry. Táto extrovertná črta sa podľa odborníkov považuje za príťažlivú vlastnosť, musí sa však prejavovať v zdravej miere. Inak sa prehnaná snaha vytrhnúť človeka z jeho vlastného ochranného kruhu zmení na nepríjemné psychické násilie.

#3 Sebadôvera

Photo by veeterzy on Unsplash

Zdravé sebavedomie a dôvera vo vlastné schopnosti sú taktiež jednou z kľúčových vlastností, vďaka ktorej sa zvyšuje naša príťažlivosť. Ľudia však majú tendenciu zachádzať do krajností. Buď si neustále sypú popol na hlavu, pretože ich sebadôvera sa nachádza na bode mrazu, alebo sa u nich prejavuje prehnaný egocentrizmus. Ak si však viete vybudovať zdravé sebavedomie, nielenže si zvýšite vlastnú atraktivitu, ale zároveň sa vám bude žiť oveľa ľahšie.

Budete sa vedieť preniesť nad nenávistné komentáre okolia, no ego vám nebudú masírovať ani pochvaly, pretože viete, že názory okolia sú to posledné, čomu by ste mali venovať pozornosť.

Photo by Drew Hays on Unsplash

Tieto tri vlastnosti vedci považujú za najpríťažlivejšie. Na opačnom protipóle najmenej príťažlivých čŕt sa ocitla lenivosť, absencia zmyslu pre humor či nedostatok spánku, ktorý z nás robí chodiace múmie. Viaceré štúdie však jednoznačne potvrdzujú to, čo všetci vieme. Skutočná príťažlivosť je niečo, čo vychádza z nášho vnútra. S kultom tela či dokonalej postavy nemá našťastie nič spoločné.

mydomaine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov