Niekedy len zmena uhla pohľadu dokáže skutočné divy. Práve tá nám umožní otvoriť dvere, o ktorých sme doposiaľ ani len netušili.

Ak ste dlhodobejšie sami, pričom tento stav vám nedodáva pocit vnútorného šťastia, je načase to zmeniť. Ak túžite po láskyplnom vzťahu, v skutočnosti neexistuje prekážka, ktorá by vám bránila to dosiahnuť. Jediné, čo treba, je prestať si (ne)vedome vytvárať prekážky. A pozrieť sa na partnerské vzťahy z trošku nezvyčajného hľadiska.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno aj vy reptáte na všetkých svojich životných partnerov. Váš prvý bol hajzlík najhrubšieho zrna, toho druhého nechcete viac v živote vidieť, a ten posledný? Radšej by ste ho úplne vymazali zo svojho života. Avšak ak sa pozriete pravde do očí, zistíte, že i vy v tom máte svoj podiel viny. Danú situáciu však môžete zmeniť len vy sami. Stačí, ak si osvojíte tieto dva prístupy:

#1 Neodsudzujte a nebuďte zameraní len na jeden typ partnera

pixabay.com

Mala som suseda, ktorý veľmi túžil po dobrej manželke. Mal štyridsať rokov a stále býval u rodičov. Rozvedenú ženu však nechcel, ani takú, ktorá má záväzky. Preferoval dievča z rodnej dediny, na ktoré mal množstvo kritérií. Mala by vedieť výborne variť, dokonale pendlovať medzi prácou a rodinou a túžiť minimálne po štyroch potomkoch. Nevedel, kde sa stala chyba. Avšak ak sa budete na partnera pozerať len cez zúženú optiku, je pravdepodobné, že navždy ostanete sami. Treba ubrať z hodnotenia a požiadaviek. Len tak sa pohnete vpred.

#2 Zmeňte perspektívu

Photo by Alan Hurt Jr. on Unsplash

Nezačínajte žiaden vzťah so životným mottom: „Ja som to vedel/a.“ Práve negatívne životné postoje sú dôsledkom našich vzťahových katastrof. Ak nám niečo nevyšlo prvý, druhý či desiaty raz, neznamená to, že aj v budúcnosti sa musí opakovať to isté. Stačí, keď sa začnete na svoju budúcnosť dívať inak. Veď všetci máme právo byť šťastní. Prečo by ste práve vy museli byť výnimkou?

Pozrite aj: Prečo sa zvyčajne najpevnejšie držíme tých vecí, ktoré nám nie sú súdené?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov