foto: Ewel Tattoo

V rebríčku 10 najčastejšie tetovaných motívov sa umiestnili ruže na bravúrnom 3. mieste. 

Kvety sú však oveľa viac nadčasové ako návalové trendy lapačov snov, symbolov nekonečna prípadne nové tetovanie Rihanny pod prsiami, skrz ich neutrálnosť. Môže sa však za nimi skrývať aj oveľa hlbší význam a vyniknú aj ako samostatný motív. Poďme sa pozrieť spolu na jednotlivé možnosti.

Podľa narodenia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on


Znamenia a súhvezdia sú často tetovaným a snáď večne žiadaným designom. Čo tak zvečniť  svoj mesiac narodenia kvetom? Pre január je to napríklad snežienka alebo karafiát symbolizujúci nový začiatok a čistotu. Pre február fialka či prvosienka. Pre marec narcis a podobne. Kvietky priradené k jednotlivým mesiacom sú už v súčasnej dobe ľahko dohľadateľné, prípadne sa im môžme osobitne venovať v ďalšom článku ak by ste mali záujem.

Podľa blízkej osoby

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Obľúbený kvet mamy, palma ako spomienka na cestovateľské zážitky, kytica z kvetov, ktoré rástli na babkinej záhrade prípadne kvietky, ktoré ste zbierali v detstve s kamarátkou, môžu byť spomienkou na blízku osobu alebo na životné obdobie.

Bylina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Levanduľa, lipa, harmanček, repík, šípka. Stačí si len vybrať podla ich účinkov, výskytu alebo vizuálu. Tetovanie bylín alebo lúčnych kvetov pôsobí menej uhladene a elegantne a pristane aj extravagantnejším alebo alternatívnejším typom ľudí.

Neutrálny doplnok

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Aj bez hlbšieho významu dokážu krásne ozdobiť telo a nepôsobia tvrdo alebo vulgárne na nikoho. Väčšina ľudí časom mení svoj názor, preto jednotlivé vytetované citáty alebo motívy môžu byť časom neaktuálne. Kvety a celkovo rastliny našťastie medzi ne nepatria skrz svoju nadčasovosť.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov