Obľúbený nápoj vám o psychickom stave napovie oveľa viac, než by ste čakali. Výsledky nedávnej štúdie možno prekvapia aj vás.

Dnes sa trošku zameriame na kávičkárov. Možno aj vy už máte dnes za sebou svoju šálku kávy. S mliekom či bez? Na tom záleží oveľa viac, než by ste si mysleli. Štúdia publikovaná v časopise Appetite prišla k zaujímavým záverom. Psychopati či ľudia so sklonom k sadizmu viac preferujú čiernu kávu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak máte radi výraznú chuť kávy, pričom vám neprekáža jej horkosť či aróma, môžete byť podľa štúdie človek, ktorý až tak veľmi  nevyhľadáva spoločnosť. Niečo na tom pravdy predsa len môže byť, ak sa rozhliadneme po kaviarniach, asi väčšina zákazníkov si ku káve predsa len objedná aj mlieko.

pixabay.com

Ale naspäť k štúdii. Aby vedci dosiahli čo najobjektívnejšie údaje, podrobili analýze 953 dospelých jedincov, ktorí preferovali čiernu kávu. Priemerný vek participantov bol 36 rokov, pričom 48 percent analyzovanej vzorky tvorili ženy a 52 percent muži. Na základe psychologických testov priši vedci k záveru, že milovníci čiernej kávy majú väčšie sklony k psychopatii, agresii, sadizmu či narcizmu. Nedopadli práve najlepšie, však?

Zeler, tonic či reďkovky

Ak milujete kávu bez lieka, verte, že nie ste len vy tou skupinou, na ktorú vedci poukázali prstom. Podobne na tom sú aj milovníci zeleru, reďkovky či tonicu. Pokojne si preto vychutnajte takú kávu, akú máte najradšej a neberte si až tak k srdcu výsledky tejto štúdie. Veríme, že vám nepokazila náladu.

Pozri aj: Ako spoznať psychopata? Podľa toho, že často používa týchto 5 viet

curiousmindmagazine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov