Dať dokopy zlomené srdce môže byť náročné, ale nie nemožné.

Počas života človek zažije hneď niekoľko rozchodov a iných udalostí, ktoré mu môžu zlomiť srdce. Rozchod nemusí vždy znamenať iba stratu obrovskej lásky. Niekedy sa rozídeme aj s našou rodinou či priateľmi. Kým pri smrti blízkeho človeka sme zasypaný láskou a objatiami a všetci nás, zdá sa, podporujú, pri zlomenom srdci to tak nefunguje. Sme to my sami, kto sa musí dať dokopy, kto musí pozbierať tie rozdrvené maličké kúsky seba samého a znova začať žiť. Ako to ale urobiť ? Ako sa, podľa psychológov, dostať cez zlomené srdce?

Článok pokračuje pod videom ↓

Obklopte sa ľuďmi, ktorí rozumejú vášmu smútku

Hoc sa zdá, že smútok je smútok – stále rovnaký, v skutočnosti to tak nie je. A práve preto je dôležité, aby ste vo svojom okolí mali aj ľudí, ktorí rozumejú tomu, čím si práve prechádzate. Ktorí chápu, že srdce potrebuje čas na to, aby bolo znovu celé. Zapájajte sa do sociálneho života, robte s vašimi priateľmi aktivity, ktoré milujete a ktoré vám prinesú radosť – pretože len tak, postupom času, zabudnete na vaše trápenie.

Rešpektujte samých seba

Nielenže potrebujete vo svojom okolí ľudí, ktorí vás budú chápať a hlavne ktorí budú rešpektovať vaše rozhodnutia, aj vy sa musíte stať jedným z nich. Nie je tu žiadna dobrá alebo zlá možnosť, ak ide o smútok, nie je tu žiadny termín, odkedy dokedy by ste mali smútiť. Hlavne svoje emócie nepotláčajte a nechajte im voľný priebeh.

unsplash.com

Neanalyzujte, prečo sa to stalo

Nadmerné premýšľanie a analyzovanie situácii vám už vôbec nepomôže. Áno, mohli ste veci urobiť inak. Áno, mohli ste povedať niečo iné. Ale nepovedali. Jednoducho sa to stalo a rýpanie sa v minulosti vám nepomôže. Na tom, čo sa už stalo, nezáleží.

Nekontaktujte vašich ex

Neposielajte im zbytočné správy. Neprenasledujte ich na sociálnych sieťach. Nekomentujte ich príspevky. Vaše cesty sa už rozišli a každý teraz pokračuje tou vlastnou. Žite a nechajte žiť. Ak niekoho chcete úplne vytlačiť z hlavy, potom nesmiete lipnúť na každej jednej fotke, ktorú dotyčná osoba zavesí na sociálnu sieť.

Nešikanujte samých seba

Na rozchod treba dvoch. Nebola to len a len vaša vina. Áno, nie sme dokonalí, ale kto je? Tak prestaňte sa už podceňovať a šikanovať. Raz sa nájde niekto, kto vás bude milovať pre to, akí ste – aj so všetkými vašimi chybami.

Nevyhýbajte sa veciam, ktoré vám pripomínajú vašich ex

Mnoho ľudí by urobilo pravý opak – začalo by sa vyhýbať všetkým veciam, ktoré majú akékoľvek spojenie s ich ex – ako napríklad reštaurácie, kde spolu chodili, pesničky ktoré spolu počúvali alebo obľúbené miesta, kde trávili čas. Je to však chyba. Pretože čím viac sa budete snažiť takým veciam vyhnúť, tým viac vás budú prenasledovať a tým nešťastnejší budete. Nevyhýbajte sa pesničke len kvôli tomu, že to bola „vaša“ pesnička. Je to len pieseň.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 5 typov ľudí, s ktorými budete randiť predtým, než nájdete svoju lásku na celý život

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov