Málokomu to vyjde na prvýkrát…

Tých pokusov je zvyčajne viac. Každý z nich síce možno skončí zlomeným srdcom či hnevom, no každý z nich bol zároveň mimoriadne cennou skúsenosťou. A hlavne – každý z nich vás posunul o krok bližšie k vašej láske na celý život.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je teda 5 ľudí, s ktorými budete randiť, kým stretnete svoju lásku na celý život. Poradie je nasledovné:

#1 Prvá láska

Intenzívna, dramatická, bolestná. Naučí nás, čo to vlastne láska je. Naučí nás, aká vie byť krásna a naučí nás tiež to, ako veľmi môže bolieť. Keď ju zažívame, väčšinou sme ešte veľmi mladí a často aj naivní. Býva však veľmi intenzívna a preto si myslíme, že bude trvať navždy. O to väčšie je naše sklamanie, keď zistíme, ako sme sa mýlili.

pexels.com

#2 Láska nasledujúca po prvej láske

Nečakali sme ju, no prišla. Láska, ktorá zahojila naše zlomené srdce a ukázala nám, že predsa len existuje aj život po zármutku. Všetko vyzerá byť dokonalé a my veríme, že tentokrát to už bude naozaj navždy. Omyl. Opäť.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

#3 “Zlý chlapec” / “zlé dievča”

Dvakrát po sebe vám srdce zlomila romantická láska. Preto ste si povedali, že už nikdy viac to nedopustíte. Vedeli ste o ňom/o nej, že mu/jej ide len o jedno. Rozhodli ste sa to však aj tak využiť a sľúbili ste si, že do tejto osoby sa naozaj nezaľúbite. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vám to však nepodarilo a opäť prišlo sklamanie. Nie však také veľké, ako v predošlých dvoch prípadoch, predsa len, tento vzťah bol viac “živočíšny”.

pexels.com

#4 Láska vášho života

Už vaše prvé stretnutie bolo zvláštne. Videli ste sa prvýkrát, no okamžite preskočila povestná “iskra”. Mali ste pocit, že sa poznáte celý život. S touto osobou vám bolo tak dobre, ako ešte nikdy s nikým. Cítili ste pri nej niečo, čo ste necítili ešte nikdy pre nikom. Vedeli ste, že toto je TÁ láska, o ktorej sú všetky romány, balady a romantické filmy. Toto je TÁ láska, ktorú zažije človek len raz za život.

A viete, čo je na nej najzvláštnejšie? Že s touto osobou nikdy nemusíte tvoriť pár. Jednoducho to tak cítite. A aj keď spolu pár tvoriť budete, s najväčšou pravdepodobnosťou vám to nevydrží. Jednou z najkrutejších právd v živote je totiž fakt, že málokto je s láskou svojho života “navždy”. Vo väčšine prípadov je táto láska nenaplnená alebo odchádza za mimoriadne dramatických okolností.

ALE. Jej úlohou sú dve nesmierne dôležité veci. Prvou je ukázať vám ten najhlbší možný význam slova “láska”. No a tou druhou je poslať vás na dno. Ale len preto, aby ste sa od neho mohli plnou silou odraziť a silnejší a múdrejší ako kedykoľvek predtým začať žiť odznova.

Photo by Brooke Winters on Unsplash

#5 Láska na celý život

Pravdepodobne prejde veľa času, kým do svojho života (a hlavne srdca) opäť niekoho vpustíte. Táto láska už však bude iná. Bude zrelá, bude pevná a nebude v nej chýbať zdravý rozum. Áno, dotyčnú osobu budete úprimne celým svojím srdcom milovať, no nebudete sa spoliehať už len na city. Tie vás už veľakrát sklamali.

Bude to však láska, pri ktorej pochopíte, akú úlohu vo vašom živote zohrávali všetky tie predošlé. Pochopíte, že predsa len existujte človek, ktorému môžete dôverovať, na ktorého sa môžete spoľahnúť a ktorý pri vás bude stáť, nech sa bude dieť čokoľvek. Jednoducho sa pri ňom budete cítiť skvele a kdesi vo svojom vnútri budete cítiť, že toto je človek, s ktorým chcete prežiť zvyšok svojho živote.

pexels.com

Pozri aj: Toto je 5 dôvodov, prečo veľakrát milujeme ľudí, ktorí nikdy nebudú milovať nás

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov