Nikdy, naozaj nikdy vám nepovedia pravdu. Prečo? Pretože klamstvo sa pre nich stalo doslova závislosťou.

Všetci občas klameme. Niekedy si len trošku upravíme situáciu tak, aby sme z nej nevyšli ako ten najhorší človek. Inokedy sa zas uchyľujeme k milosrdnej lži. Veď ťažko sa vysvetľuje starej mame, že sa nám jej háčkovaná dečka vôbec nehodí do nového bytu. Ale čo s tými, u ktorých sa klamstvo stalo neodmysliteľnou súčasťou ich života? Patologickí klamári síce prezradili, aké to je, avšak ktovie, či im môžeme veriť. Pravidlo číslo 1 predsa hovorí, že nikdy nehovoria pravdu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najznámejším klamárom je asi Baron Prášil, ktorý sa stal synonymom klamstva. Patologický klamár vám nepovie pravdu, ani keby ho mučili. Bude klamať už len z princípu. Preto bude určite veľmi zaujímavé nazrieť do ich hláv, aby sme vedeli, o čom to celé je.

#1 Nemôžem si pomôcť. Už mám pravdu na jazyku, ale vždy ju predbehne moja fantázia. Tých klamstiev je čoraz viac. Keby som mal raz začať hovoriť pravdu, pred všetkými by som vyznel ako ten najväčší idiot. A to nemôžem dopustiť!


#2 Mám v sebe dve bytosti. Jedna klame, druhá nie. Vždy si však vyberám tú prvú. Je to už čistá diagnóza.

Photo by Garett Mizunaka on Unsplash

#3 Už je to oficiálne. Prišiel som o tak veľa priateľov a sklamal toľkých ľudí, že to musím povedať narovinu. Som patologický klamár.


#4 Ani by ste neverili, aká tenká môže byť hranica medzi klamstvom a realitou. Niekedy už sám neviem, čo je pravda a čo výmysel. Naozaj platí, že lož má krátke nohy. V mojom prípade to platí takmer stopercentne.


#5 Chcel som prestať. Už toľkokrát. Ale sústavne klamať je pre mňa jediný možný spôsob, ktorým sa dá prežiť v tejto džungli zvanej život.

Photo by Tim Bogdanov on Unsplash

#6 Je to závislosť. Každé ráno si vravím, že dnes už prestanem. A každý večer padám sklamaný do perín, pretože viem, že s tým nedokážem len tak prestať.


#7 Vždy nafúknem situáciu do absurdných rozmerov. Túžim po tom, aby bol môj život zaujímavý, preto si veľa vymýšľam. Každý si myslí, že som magnet na nezvyčajné situácie, ale opak je pravdou. Môj život je totálna nuda.


#8 Klamem odjakživa. Dokonca to mám napísané v papieroch. Neviem však, či viac klamem okolie, alebo len sám seba. Pravdou je, že to však nikam nevedie.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

#9 Klamstvo mi narobilo v živote nemálo problémov. V tomto som však nepoučiteľný.


#10 Klamala som celé roky. Dnes mi už nikto neverí, ani keď vravím naozajstnú pravdu.

Každá lož má však krátke nohy. Priznania anonymných klamárov sú toho dôkazom.

Pozri aj: Klame či neklame? Týmito 10 trikmi ľahko odhalíte každého klamára

whisper
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov