Prestaňte o sebe pochybovať a vykročte v ústrety úspechu.

Sebavedomie je ešte stále obrovským problémom pre mnohých ľudí. Neustále si hovoria, že budú odvážni a sebaistí, ale keď príde na lámanie chleba, pochyby a strach ich úplne prevalcujú. Ale nemusí to tak byť. Sebavedomie sa dá veľmi jednoducho získať – napríklad tým, že ho budete predstierať. Znie to šialene? Možno, ale je to pravda. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké sú ešte ďalšie triky na získanie toho povestného sebavedomia?

#1 Vkráčajte do miestnosti, akoby vám všetko patrilo a celý svet vám ležal pri nohách (a to aj keď máte strach)

Nezáleží na tom, ako veľmi sa bojíte. Ako veľmi by ste chceli kričať a najradšej by ste urobili čokoľvek iné, len nie to, čo teraz urobiť musíte. Nezáleží na tom. Jednoducho vkráčajte do miestnosti, akoby vám všetko patrilo. Vypnite hruď a  pozdvihnite hlavu. Správajte sa, akoby všetci prišli kvôli vám, nie vy kvôli nim.

Keď nemáte sebavedomie, tak jednoducho predstierajte, že ho máte. Je to starý overený trik, ktorý naozaj pomáha. Aj keď vo vnútri panikárite, no navonok pôsobíte pokojne, vyrovnane a sebavedomo, ľudia z vás budú mať hneď o dosť lepší pocit.

#2 Nádych, výdych a už žiadne negatívne myšlienky

Je to ťažké, ale nie nemožné. Vaša myseľ vám síce šepká všetky tie negatívne myšlienky, kvôli ktorým sa cítite hrozne a pochybujete o sebe, ale skúste to zastaviť. Povedzte si, že zlyhanie neexistuje, maximálne sa z toho celého môžete poučiť.

Vysvetlenie na jednoduchom príklade: ste na rande, ktoré sa absolútne nevyvíja podľa vašich predstáv a myšlienky vám už krúžia okolo toho najhoršieho. Neberte to zlyhanie, berte to ako skvelú skúsenosť, z ktorej sa môžete poučiť a nabudúce urobiť veci inak.

unsplash.com

#3 Oblečte si tie najlepšie a pre vás najkrajšie kúsky, ktoré máte

Vedecky potvrdené, že aj niečo ako obliekanie dokáže poriadne pozdvihnúť naše sebavedomie. Takže, zabudnite na tričká a vyťahané svetre, ktoré na sebe neznášate a oblečte sa do niečoho, čo vám, naopak, na sebavedomí pridá a nie z neho uberie.

Obliekate sa pre seba a práve preto by ste si mali dať niečo, v čom sa budete cítiť dobre a niečo, v čom si budete vedomí, že vyzeráte skvelo a ostatní nemajú šancu.

#4 Buďte pripravení

Mnohokrát naše sebavedomie stroskotá na tom, že naša myseľ nám poskytne hororové situácie – ktoré sa samozrejme ešte nestali, ale môžu sa stať a my nebudeme vedieť, čo máme robiť. Vedci tvrdia, že aj na to existuje veľmi jednoduchý trik.

Skúste si niektoré z týchto hrôzostrašných scenárov povedať nahlas a porozmýšľajte nad tým, čo by ste asi urobili alebo povedali. Jednoducho sa takýmto spôsobom pripravíte na každú možnú situáciu.

#5 Mať trochu strach je povolené

A nakoniec, nezabúdajte na to, že človek sa musí trochu báť. Bez toho to nejde. Aj psychológovia vám potvrdia, že trochu strachu je potrebného práve na to, aby ste podali čo najlepší výkon a dostali zo situácie maximum. Ten malý strach je niečo, čo vo vás horí ako plamienok motivácie, túžby, nádeje a úspechu. Takže, necíťte sa zle kvôli tomu, že sa bojíte. Využite to vo svoj prospech.

unsplash.com

Pozri aj: Takúto povahu majú ľudia, ktorí si vo svojom živote museli prejsť skutočným peklom

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov