Ktorým veciam by ste sa rozhodne mali v sms správach vyhýbať?

Sms správy. Vďaka bohu za ne. Umožňujú nám rýchlu, jednoduchú a praktickú konverzáciu s druhou osobou. Avšak, boli by ste viac ako prekvapení, ak by ste zistili, čo všetko si ľudia dokážu prostredníctvom esemesiek medzi sebou rozposlať. Ak sa chcete vyhnúť obrovským trapasom, alebo doslova až problémom, tieto témy by ste určite mali zvážiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zlé novinky ohľadom vášho zdravotného správu

Ak sa vyskytnú nejaké problémy ohľadom vášho zdravotného stavu, nikdy by ste ich nemali oznámiť prostredníctvom správy. Odborníci sa domnievajú, že ak to urobíte, nedáte druhej strane priestor na spracovanie takejto závažnej informácie. Taktiež to na nich môže vplývať dojmom, že sa nezaujímate o ich pocity.

Rozchod

Ó, áno, koľkí ľudia sa už rozišli prostredníctvom jedinej jednoduchej esemesky? Pravdou však ostáva, že ak sa chcete s niekým rozísť, toto nie je správny spôsob. Trvá roky kým vzťah budujete, a aj ak sa má ukončiť, zaslúži si oveľa lepší koniec než len hrubá neosobná esemeska.

Vyťahovanie starých hádok

A nie len to – hádky celkovo by ste si radšej mali nechať na osobné stretnutie. Hádanie sa prostredníctvom správ je veľmi agresívny spôsob, ktorý zabraňuje tomu druhému odpovedať nejak zmysluplne. Taktiež, veľa vecí sa môže pochopiť zle a preto je vždy lepšie, ak si to s druhou stranou vysporiadate medzi štyrmi očami.

unsplash.com

Heslá

Divili by ste sa, koľko ľudí si prostredníctvom esemesiek navzájom vymieňa dôležité heslá. Nikdy nemáte istotu, kto všetko si dokáže takúto správu prečítať a ku komu všetkému sa to napokon môže dostať. Preto by ste rozhodne mali byť v tomto smere opatrnejší.

Sexuálne fotografie

Opäť, mnohí ľudia majú akúsi „záľubu“ v posielaní intímností niekomu ďalšiemu. Ani v tomto prípade nemôžete sto percentne vedieť, kde nakoniec vaše fotografie skončia a kto ich uvidí a preto by ste si mali dvakrát premyslieť to, akú fotografiu posielate.

Sťažovanie sa na prácu alebo kolegov

Aj keď ste mali naozaj náročný deň a aj keď máte hroznú prácu či ešte horších kolegov alebo šéfa, skúste sa na nich nesťažovať prostredníctvom správ. Ak sa takéto informácie dostanú k nesprávnym ľuďom a ešte o tom bude existovať aj dôkaz, môže vám to privodiť mnoho problémov.

Oznámenie o smrti

Dozvedieť sa to, že niekto zomrel, samozrejme nie je v žiadnom ohľade príjemné. Ale, neexistuje na to horší spôsob, než oznámiť to prostredníctvom esemesky. Jednak kvôli tomu, že ide o dosť chúlostivú vec, a jednak kvôli tomu, že nikdy neviete, čo druhá osoba práve robí, keď si číta takúto správu.

unsplash.com

Vyjednávanie obchodov

Obchodné rokovanie či vyjednávanie patria medzi celkom delikátne záležitosti a mali by byť vysporiadané radšej tvárou v tvár a nie prostredníctvom sms správy. Vzájomná interakcia a prítomnosť je potrebná pre uzavretie tých najlepších obchodov.

Obrovské ospravedlnenie

Áno, veľa ľudí využíva esemesky práve na to, aby si vyliali srdce a poriadne sa ospravedlnili druhej strane. Aj napriek tomu je však oveľa lepšie, ak si takéto veľké ospravedlnenia a životné rozhodnutia necháte na chvíľu, keď budete s danou osobu naozaj. Ospravedlnenia prostredníctvom správ môžu vypáliť ešte do nepríjemnejších záležitostí.

Pozri aj: Patria k výchove, tieto sú však extrém. 10 najhorších trestov, ktoré učitelia či rodičia použili na svojich deťoch a žiakoch

bustle.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov