Nádherné aj srdcervúce pravdy o živote, ktoré by ste mali poznať.

Život je krásny. Ale vie byť aj pekne krutý zároveň. Dobré dni striedajú tie zlé a naopak. Raz ste hore, inokedy dole. Tak to je a tak to funguje. Mnohí z nás si myslia, že už vedia všetko, že objavili všetky tajomstvá života, že vedia, o čom život je, no potom sa stane niečo, čo nás veľmi rýchlo vyvedie z omylu a prekvapí nás to. O živote pravdepodobne nikdy nebudeme vedieť úplne všetko, ale môžeme sa o to aspoň pokúsiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je teda osem právd o živote, ktoré sú krásne, ale aj kruté zároveň.

#1 Nezáleží na tom, ako veľmi sa snažíte mať všetko pod kontrolou, vždy je tu pravdepodobnosť, že sa to môže celé rozsypať

Môžete si naplánovať úplne všetko, až do posledného detailu, ale aj napriek tomu sa môže stať niečo, čo vám všetky vaše plány razom zmení. Je dôležité si uvedomiť, že nie všetko v živote bude tak perfektné, ako by sme chceli. Niekedy prídu situácie, kedy sa budeme musieť jednoducho vynájsť, improvizovať alebo naše plány pozmeniť.

#2 Ste plne zodpovední za to, ako v živote reagujete na dané situácie

Aj keď nemôžete mať pod kontrolou úplne všetko, predsa len je tu jedna vec, ktorú ovládať môžete: svoje správanie a reakciu na dané situácie. V živote totiž nikdy nič nie je iba dobré alebo iba zlé. Všetko je len také, ako sa na to rozhodneme zareagovať. A za naše správanie sme vždy plne zodpovední. Tak čo, aký sa rozhodnete byť dnes?

#3 Vždy, keď si myslíte, že nemáte na výber, vedzte, že máte

Aj keď ste sa dostali do naozaj ťažkej situácie, z ktorej nevidíte cestu von, vedzte, že vždy nejaká existuje. Vždy máte a budete mať na výber. Je to naozaj len na vás.

unsplash.com

#4 Vydávať energiu na to, aby ste sa vyhli problémom, je bezvýznamné

Nesnažte sa vynaložiť všetku svoju energiu na to, aby ste sa problémom vyhli. Vážne, nemá to význam. Pretože problémy tu vždy boli, sú aj budú. Namiesto toho sa postavte problémom tvárou v tvár a nebojte sa ich. Keď už nič iné, aspoň z vás urobia silnejšieho, skúsenejšieho a lepšieho človeka.

#5 Tá krása toho, ako nás ostatní vnímajú spočíva v tom, že nálepka je len nálepka. Nie je to skutočná definícia, kým sme

To, ako nás vidia ostatní, je práve o tom, že tak nás vidia len oni. Dávajú nám nálepky, škatuľkujú nás, ale to neznamená, že takí sme aj v skutočnosti. Väčšinou súdia tí, čo nepoznajú. Pretože tí ľudia, ktorí vedia, akí ste v skutočnosti, by vám nikdy takéto nálepky nedali.

#6 Všetko, čo zažívate, je dočasné

Nič netrvá večne. Možno je to niekedy dobré, inokedy zas zlé, ale tak to je. Všetko trvá len určitý čas a potom to pominie a vy sa pohnete ďalej. Pretože, čo vám iné zostáva?

#7 Podstatnou súčasťou žitia je šíriť okolo seba lásku a vľúdnosť, ktorú si prajete, aby sa dostala aj vám

Paradoxne, je ťažké byť k ľuďom prajný, vľúdny, nezištný a šíriť okolo seba lásku či dobro, bez akéhokoľvek nároku. Ale teraz už viem, že keď ostatným budete priať úspech, to neznamená, že z toho vášho ubudne. A tak to funguje so všetkým. Byť lepším človekom je naozaj ťažké. Ale stojí to za to. A navyše, všetko dobré sa vám aj tak raz vráti.

#8 Nie je žiadny „správny“ a „nesprávny“ spôsob života

Život nie je škola. Teda nie taká, akú poznáme. Nie taká, ktorá nám bude hovoriť, či sú naše rozhodnutia správne alebo nie, presne ako to bolo na písomke. Každý je strojcom svojho vlastného šťastia a svojho vlastného života. Tá krásna časť spočíva v tom, že máte slobodu vytvárať vlastné rozhodnutia a žiť. Tá srdcervúca? Že je to naozaj len na vás, kde sa uberiete.

unsplash.com

Pozri aj: Chcete si uchovať radosť z maličkostí? Pomôže vám s tým tento jednoduchý psychologický trik

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov