Akosi sme si zvykli na to, že na sociálnych sieťach nájdeme hocičo. Výrazne sa stráca hranica súkromia. No ktoré veci by sme si radšej mali nechať pre seba?

Väčšina z nás má na Facebooku stovky priateľov. U niektorých jedincov sa počet priateľov blíži k tisícke. No naozaj všetkým chceme vešať na nos náš búrlivý sexuálny život či problémy, ktoré patria do uší len najlepšej priateľke? Sociálne siete by nemali byť verejnou spoveďou. Čo teda rozhodne nepatrí na sociálnu sieť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Sociálne siete vznikli za účelom sebaprezentácie, no aj v tomto prípade platí, že všetkého veľa škodí. A preto si týchto 8 vecí radšej nechajte pre seba…

#1 Váš sexuálny život

Photo by Anna Sastre on Unsplash

Sex na internete sa dnes zdá byť úplne normálnym. Avšak naozaj chcete, aby sa o podrobnostiach vášho sexuálneho života dozvedel šéf či tetuška z východu? V čase najväčšieho boomu Facebooku sme si pridávali všetkých, ktorí nám zišli na um. Spolužiakov zo základnej školy, bývalých susedov, ktorých sme 20 rokov nevideli, či známu, ktorú nám predstavila kamoška. Ešte raz teda pripomíname. Váš sexuálny život na sociálnu sieť rozhodne „nevešajte“.

#2 Nezdieľajte súkromné informácie vášho partnera

V prvom rade je to nefér voči nemu a nemusí byť vaším nápadom dvakrát nadšený. Je s vami, nie s vašimi (virtuálnymi) priateľmi. Preto čím menej vedia o ňom, tým lepšie pre váš vzťah. Konieckoncov, v dnešnej dobe sa dá zneužiť takmer všetko.

#3 Hádky s priateľom

Status „Môj frajer je debil, ktorého vyslovene neznášam!“ môže prinajmenšom zmiasť vašich priateľov. Ako na to majú reagovať? Čakáte lajky, či súhlasné komentáre? Čo však bude potom, keď sa udobríte? Preto neperte na verejnosti špinavé prádlo. Vôbec sa to neoplatí.

#4 Nevhodné fotografie vášho partnera

Photo by Adi Goldstein on Unsplash

Aj vám sa zdá byť váš miláčik rozkošný, keď spí? Najmä keď mu pri tom z úst vyteká sympatická slinka. Preto neváhate, beriete telefón do ruky, odfotíte ho a zdieľate na Instagrame. Samozrejme, ako milujúca partnerka nezabudnete jeho fotografiu orámovať kvantom srdiečok. Nech celý svet vie, že ste do seba. Ak to však budete chcieť nabudúce urobiť, radšej počkajte, kým sa zobudí a spýtajte sa, či s tým bude súhlasiť…

#5 Nerobte si z partnera hlúpe vtipy na internete

Ak vás niekto pozná len zbežne či virtuálne, nemusí pochopiť váš svojský zmysel pre humor. A to, čo sa vám môže zdať vtipné, môže niekomu pripadať ako urážka. Radšej sa teda s partnerom doťahujte v súkromí.

#6 Sťažnosti na partnera

Ak máte nejakú výčitku voči partnerovi, v prvom rade by ste ju mali adresovať jemu, nie sociálnej sieti. Preto skôr, než budete písať vyčítavý status na Facebook, skúste sa s ním o tom porozprávať. Nechcete predsa, aby si všetci priatelia mysleli, že máte za partnera úplne neschopného človeka. Okrem toho to určite raní jeho ľudskú dôstojnosť. Ako by ste sa vy cítili, keby sa tak o vás vyjadroval na internete?

#7 Výsledky nezmyselných testov, ktoré ponúkajú sociálne siete

Photo by William Iven on Unsplash

Určite ste na ne narazili aj vy. Na základe fotografie či iných údajov sa dozviete „zaručenú“ pravdu o tom, čím ste boli v minulom živote. Ak výsledky týchto testov zdieľate pomaly každý deň, riskujete, že vaši priatelia čoskoro prestanú sledovať vaše príspevky. Budete pre nich ako spam.

#8 Neočierňujte ani svojho bývalého partnera

Bývalý partner by mal ostať minulosťou. Neoplatí sa kvôli nemu písať citové výlevy na internete. To, že vám chýba, je len a len vaša vec. Nemalo by o tom vedieť široké okolie.

Pevne veríme, že sa vyvarujete týmto najčastejším chybám.

Pozri aj: List pre typické #InstagramovéDievča

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov