#OtvorenýList...

V tomto liste sa (žiaľ) nájde mnoho „moderných“ dievčat.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ahoj. Áno, hovorím k tebe.  K tej, čo ustavične drží svoj ružový mobil, pravdepodobne iPhone 6s a dokumentuje celý svoj život s našpúlenými matnými perami na sociálnych sieťach. Dnes ti chcem povedať, prečo nikdy k tebe nebudem cítiť rešpekt, ani keby si bola političkou, či nebodaj prezidentkou. Prečo ťa celkom veľa ľudí neberie vážne, či už ide o vzťahy a či priateľstvá.

Pretože vzhliadaš k „ikonám“ šoubiznisu, ktoré by bez kozmetiky a plastu boli len obyčajnými šedými myškami.

Každý deň pravdepodobne sleduješ najnovšie novinky o Kylie Jenner, či Kim Kardashian, no v skutočnosti vlastne ani nevieš, kto bola princezná Diana, či Audrey Hepburn a z Kate Middleton si pravdepodobne robíš srandu, že je súčasťou kráľovskej rodiny. Sleduješ kto čo nosí, kto si konečne pod tie naschvál deravé rifle dal sieťované čierne pančuchy, lebo je to práve #trendy.

Pretože si vďaka sociálnym sieťam stratila všetku cudnosť.

Nebolo by ráno, kedy by si sa namaľovaná, v tielku s hlbokým výstrihom a push-upke neodfotila na Instagram, či Snapchat a nepridala nejaký anglický citát, či úryvok z piesne o zlomenom srdci. V posilňovni tráviš viac času na zemi fotením topánok, ktoré si si vydupkala u mamky v obuvi a nezabudneš podotknúť, aká si unavená po celodennom „work-oute“.

Večer sa fotíš už len v podprsenke, najlepšie s kyticou ruží či iných kvetov v rukách a dlhé vlasy  sa snažíš čo najviac prehodiť cez plecia, aby ti bolo práve vidno tie „lentilky pod kobercom“ vyzdvihnuté čo najvyššie, stisnuté medzi ramenami.

Nehanbíš sa otŕčať všetkým ľuďom na Snapchate a Instagrame svoj zadok v tangách, no na Facebook to dať nemôžeš, pretože tam je tvoja rodina, získavajúca komplimenty pod zdieľaním tvojich profiloviek. Hovoríš si : „Veď spodné prádlo je ako plavky“, no nikto nemá záujem vidieť, či máš šedé, alebo čierne nohavičky potlačené nápisom Calvin Klein.

Pretože vo vzťahoch nezotrváš, lebo „vždy je chyba v mužovi“.

deň po rozchode si extrémne emancipovaná, silná a sebavedomá žena a feminizmus z teba srší na všetky svetové strany.  Druhý deň si však už opäť v zinscenovaných slzách, plačúca za jeho prítomnosťou. Či slzy lásky, alebo sarkazmus a odpor k nemu odrazu myslíš vážne, neuverí ti to už nikto.

Ak si s ním, zdieľaš ho na každom kroku, fotky sú odrazu plné vášnivých bozkov, je tvoje zlatíčko, zajačik, ušiačik, chrobáčik, miláčik. No akonáhle príde koniec, nadávky len tak lietajú, a zo seba robíš hrdinku sveta.

pexels.com

Pretože už nevieš čo je úprimnosť, a čo znamená „byť sama sebou“.

Zuby v pootvorených, odrazu plných šťavnatých perách, len aby nikto nevidel, že sú vlastne krivé, a pery si nechávaš opuchnúť v kuse okrúhleho plastu (#kyliejennerlipchallenge).  Zvodne prižmúrené oči s umelými 5D mihalnicami, linkou až po obočie a gélové matné „nude“ drapáky aby nikto nevidel že nechty pod nimi sú ohryzané do krvi. No koho tým chceš oklamať ? Takáto nebudeš navždy. Krása pominie s použitím odličovacieho obrúsku, zložením umelých rias a gélových nechtov.

Všade prezentuješ aká obľúbená si, a ako ty niekoho zbožňuješ, no za jeho chrbtom len ohováraš, až sa z teba dymí. Doma si však pravdepodobne tichá, z izby ani nevyjdeš, a pre rodičov si ukážková krásna princezná.

Ak si dočítala až potiaľto, mám pre teba dobrú správu. Nemusíš sa ďalej takto ničiť. Si nádherná keď sa smeješ a náhodou pri tom zakrochkáš. Keď sa škeríš a je ti jedno kto na teba pozerá. Nemusíš byť takáto. Nemusíš byť umelá, falošná a neprirodzená. Je to len a len tvoja voľba, no neverím, že sa tak cítiš dobre.

No ľudia ťa budú mať radi aj bez nánosu kozmetiky a umelých „skrášľovacích“ produktov. Praví priatelia ťa budú zbožňovať, aj keď nebudeš mať 12 000 sledovateľov Instagramu a neprispeješ každé 3 hodiny svojou fotkou, kde vlastne dokopy vidno len poprsie a pery. Neodsúdia ťa za trošku krivý očný zub, či vyrážku na čele.

Skús sa na týždeň odmaľovať, nepoužiť nič okrem riasenky, či produktu na obočie a obliecť sa aspoň raz pohodlne. Ver mi, že ten pocit bude na nezaplatenie. Možno sa prvé tri dni nebudeš cítiť vo svojej koži, ale bez masky pôjde všetko jednoduchšie. Bude šok pre tvoje okolie, že si odrazu obyčajná, no vnútri si úžasná a originálna. A každý je taký. Hlavne, keď je sám sebou.

Vytrieď si priateľov a sledovania, a sleduj len to, čo ťa vážne inšpiruje a motivuje. Odstráň fotografie, na ktoré by si u iných žien povedala, že sú ľahké, či mierne erotické. Foť to čo ťa vážne teší, nie to, čo ti získa najviac „lajkov„.

V dnešnej dobe už po prijímacích pohovorov si prejdú sociálne siete uchádzačov, a poviem ti, myslíš si, že vezmú tú, ktorá sa fotí na každom kroku ako lacnejšia žena, alebo si sem tam odfotí aj krásu prírody, či kvetinu ?

Skús objaviť to, čo si dlhú dobu skrývala pod akousi maskou. Nehanbi sa ukázať svetu, že nie si bezchybná.

Hovorí sa, že vtedy je človek najkrajší. Keď sa zobúdza a keď zaspáva. Ale najmä, keď je prirodzený. 

 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov