Nebudete nasledovať názory iných len preto, že to niekto povedal. Nie ste predsa ovca.

Veľmi dobre si pamätajte jednu vec: vo svete plnom oviec musí byť aj nejaký vlk. A pokiaľ sa rozhliadnete vôkol seba a vidíte len ľudí, ktorí pripomínajú stratené ovečky, potom vám musí byť jasné, že tým vlkom ste práve vy. Nebojte sa toho. Nebojte sa mať vlastný názor. Nebojte sa postaviť za to, čo je správne. Nebojte sa postaviť sami za seba. Nebojte sa nasledovať vlastnú intuíciu, zatiaľčo všetci ostatní budú len slepo nasledovať iných.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa nájdete v niektorom z týchto bodov, potom je dosť možné, že ani vy nie ste ovca.

#1 Nesúhlasíte s ich názormi

Prvým skvelým znakom toho, že nie ste ovca je to, že máte svoj vlastný názor. Máte svoj vlastný názor, ktorý sa však vo väčšine prípadov môže úplne odlišovať od názoru ostatných. Preto, pokiaľ si ho nechcú vypočuť, môžu neustále tvrdiť, že ste zlý, pretože s ostatnými nikdy nesúhlasíte. Ale pamätajte si, mať iný názor, mať vlastný názor, nie je zlé.

#2 Spochybňujete ich tvrdenia, pretože máte vlastnú hlavu

Nikdy len slepo neprikývnete nad tvrdeniami ostatných, ale namiesto toho sa nad všetkým reálne zamyslíte. A keď použijete svoj vlastný rozum, keď použijete svoju vlastnú hlavu, potom sa môžu stať zázraky. Zistíte, že veci sú v skutočnosti úplne inak, nie tak, ako vám niekto tlačí do hlavy.

#3 Neznášate, keď vám niekto hovorí, čo si máte myslieť

Je to jedna z vecí, ktorú naozaj nedokážete vystáť. Neznamená to, že si nikdy nenecháte poradiť. Neznamená to, že nechcete s ostatnými spolupracovať. Znamená to len to, že nemáte radi, ak vám niekto hustí svoje vlastné názory, ktoré si máte osvojiť, a to aj napriek tomu, že vy sa na vec dívate úplne inak a myslíte si niečo iné.

unsplash.com

#4 Ste kreatívni

Máte kreatívnu dušu. Vašou hlavou blúdi mnoho myšlienok. Vymýšľate stále nové a nové veci. Prichádzate s novým nápadmi. Nedokážete len tak držať hubu a krok a podriaďovať sa ostatným, pretože vy chcete niečo viac. To, s čím sa dokážu ostatní uspokojiť, vám nestačí.

#5 Nenechávate ostatných, nech za vás rozmýšľajú

Nájdu sa medzi nami aj takí, ktorí sa radi zbavia tejto „povinnosti“. Povinnosti rozmýšľať. Sú radi, ak to niekto urobí za nich a oni sa môžu v pohodlí a so založenými rukami všetkému prizerať. Samozrejme, že je to jednoduchšie. No určite by ste mali vedieť, že práve tie jednoduché cesty väčšinou nie sú tie správne.

#6 Zaujímate sa o to, čo sa okolo vás deje

Nie ste len postavička v niekoho hre. Nie ste len fackovací panák, s ktorým si ostatní môžu robiť, čo len chcú. Vnímate a zaujímate sa o všetko, čo sa deje vo vašom okolí. Máte plno otázok a hľadáte si na ne odpovede. A jedna vám nestačí. Chcete to vedieť z viacerých zdrojov predtým, než sa rozhodnete. Ste neustále otvorení novým veciam a možnostiam a vždy si chcete rozširovať svoje obzory.

#7 Nechcete slepo nasledovať ich názory len preto, že oni to povedali

„Ja som povedal, že to bude takto a viac nechcem počuť.“ A vy, ak by ste boli poslušná ovečka, určite by ste sa s takým niečím uspokojili a nepokúšali sa čo i len popremýšľať, či sa to nedá aj nejako inak. Lenže vy nie ste. A preto na vás takéto vety pôsobia opačne. Zapnú vo vás prúd rozmýšľania a vy máte do niekoľkých minút svoje vlastné nápady. Nechcete slepo nasledovať niekoho len preto, že „on to povedal“. Radi nasledujete svoju vlastnú intuíciu, ktorá vás ešte nikdy nesklamala.

unsplash.com

Pozri aj: Je generácia Y naozaj stratenou generáciou? Na názor a skúsenosti sme sa opýtali viacerých Slovákov

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov