Dnes vám prinášame dôkaz toho, že muži sú z Marsu a ženy sú naozaj z Venuše. Veríme, že sa zabavíte aj vy!

Určite nám dáte za pravdu, keď vám povieme, že muži a ženy sa na svet dívajú absolútne odlišným spôsobom. A nielen to. Neraz sa nám môže zdať, že i na tie isté vety používame absolútne odlišný slovník. Týmto 7 vetám totiž rozumejú úplne odlišne muži a úplne odlišne ženy. Tak poďme vniesť trošku poriadku do tohto zmätku!

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes vám teda prinášame špecifický výkladový slovník mužsko-ženského sveta, ktorý vás zaručene pobaví!

Yekaterina Ragozina

Muž: Po započutí tejto vety muž vždy zapne všetky radary. Tuší totiž, že ho čaká nejaký „prúser.“ Myslí si, že sa niečo musí vyriešiť. O čom inom by sa dalo rozprávať, než o problémoch?

Žena: Pre ženy je komunikácia alfou a omegou. S obľubou preskakujú z jednej témy na druhú a majú potrebu rozprávať čo najviac. Práve neustálym „kvákaním“ si vytvárajú vzťahovú väzbu k svojmu partnerovi. A tých ide niekedy z toho poraziť.

Yekaterina Ragozina

Muž: Muži skutočne dokážu počúvať, i keď ženy sú často presvedčené o  úplnom opaku. Počúvajú, no niekedy to nedávajú celkom najavo. Treba však veriť, že registrujú, čo im partnerky hovoria.

Žena: Ženy do počúvania zapájajú celé telo. Nepočúvajú len ušami, ale vložia do toho celú bytosť. Gestikulujú a všetko prežívajú naplno.

Yekaterina Ragozina

Muž: Muži sa len veľmi neradi delia s trofejou. Preto si radšej za svojím cieľom idú sami. Tímovú prácu berú ako symbol osobného zlyhania. Snáď inštinkt odvekého lovca ich chce presvedčiť o tom, že korisť dokážu uloviť aj bez cudzej pomoci.

Ženy: Ženy, narozdiel od mužov, dostali do vienka hormón oxytocín. Ten je nielenže zodpovedný za laktáciu a väzbu matky na dieťa, ale aj za to, že žena má viac rozvinuté sociálne cítenie. Aj preto majú radi spoločnosť a vedia sa podeliť.

Yekaterina Ragozina

Muž: Muži skutočne potrebujú chvíľku ticha, ak potrebujú popremýšľať  o nejakom probléme. Zalezú do svojej pomyselnej jaskyne, z ktorej vylezú, až keď nájdu riešenie. Je to ich spôsob, ako sa vysporiadať so stresom.

Žena: Ženy sú ticho, keď sú urazené na partnerov. A práve tichom ich chcú potrestať. Často však mužom ticho vyhovuje a tak sa trest minie účinku.

Yekaterina Ragozina

Muž: Máloktorý muž vie robiť viacero vecí naraz. Ak niečo odsunú na dobu neurčitú, znamená to, že ich myseľ je práve zamestnaná niečím iným a nehodno ich vyrušovať.

Žena: Žena je často „multifunkčný spotrebič“. Predurčuje ju k tomu aj úloha matky. Ženy dokážu dojčiť, variť, telefonovať aj sledovať novú epizódu zo seriálu, pričom im neunikne dej. Je to skutočne tak.

Yekaterina Ragozina

Muž: Muži nedokážu byť tak emocionálne zapojení do bežných vecí ako nežnejšie polovičky. Aj preto je ich vyjadrovanie strohé. Nejednu ženu preto dokáže vytočiť do nepríčetna jednoslovná odpoveď.

Žena: Žena povie v priemere za deň až 20-tisíc slov, čo je v priemere o 1,5 krát viac než muž. Má potrebu kvetnato opísať každý pocit či zážitok, no neraz je frustrovaná z toho, že jej partner nezdieľa jej nadšenie.

Yekaterina Ragozina

Muž: Sú dvere, do ktorých majú ženy prísny zákaz vstupu. Často sa však za nimi skrýva to, o čom ženy ani netušia. Vedeli ste, že každý muž chce byť superhrdinom?

Žena: Ak má muž nejaké tajné dvere, žena urobí všetko preto, aby ich vypáčila. Vie sa vyhrážať a manipulovať, pretože verí, že vo vzťahu nie je priestor pre tajomstvo. Ale pritom pravdou je presný opak.

Väčšina hádok medzi partnermi vzniká z nedorozumenia. No aj preto treba hľadať to, čo nás spája a nie to, čo nás rozdeľuje. Iba tak to bude mať zmysel…

Pozri aj:

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov