Týchto ľudí úspech rozhodne nečaká.

Každý chce byť v živote úspešný. Nepoznám jediného človeka, ktorý by nechcel. A bohužiaľ, aj napriek tomu, že každý chce dosiahnuť ten „úspech“, naozaj len malému percentu ľudí sa to podarí. Prečo je to tak? Prečo nemôžu byť všetci ľudia úspešní? To je ťažká otázka, no možno s celkom ľahkou odpoveďou. Nech už tieto dve skupiny oddeľuje čokoľvek, s určitosťou dokážem tvrdiť, že ak patríte medzi týchto sedem typov ľudí, úspešní rozhodne nebudete.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aký človek teda nikdy nebude úspešný?

#1 Ten, ktorý sa neustále na niečo sťažuje

Cesta na vrchol nie je jednoduchá. A nikto nikdy ani nepovedal, že bude. Postretne vás množstvo problémov a bude potrebné prekonať množstvo ťažkostí. Ale ten, čo sa bude neustále sťažovať, veru ďaleko nezájde. Problémy sú tu na to, aby sa riešili a vyriešili a pokračovalo sa ďalej. Negatívne myšlienky a hlúpe pripomienky, tie sa k úspechu nehodia.

#2 Ten, ktorý mení strany ako kabáty

Raz je s tými, inokedy s tými. Ako mu to pasuje. Rozhodne sa podľa toho, z ktorej strany momentálne viac kvapká. Ale vedzte, že lož každého raz dobehne a prelietavosť sa nevypláca. Umenie nie je byť na tej strane, ktorá vyhráva. Umenie je držať s jednou stranou, nech sa deje čo sa deje, teda aj v ťažkých časoch zlyhania. Lojalita je znakom skutočne úspešných ľudí.

#3 Ten, ktorý celý život čaká na vhodnú príležitosť

Je dôležité si uvedomiť, že podmienky nikdy nebudú ideálne. Vždy tu bude niečo, čo vám bude hovoriť „nie“. A koniec koncov, vhodná príležitosť? Čo je to vlastne tá vhodná príležitosť? Ak budete rozmýšľať týmto smerom, tak vhodná príležitosť nepríde nikdy. Musíme si ju vytvoriť sami. A to jedine tak, že pozbierame všetky kúsky odvahy, ktoré v nás ešte zostali a urobíme to. 

unsplash.com

#4 Ten, ktorý má veľké sny, ale nerobí nič

Poznáte to však? Toľko snov, toľko skvelých plánov a predstáv. Ale keď príde na prácu, zrazu je milión výhovoriek, prečo sa to nedá. Je pekné snívať a ešte krajšie snívať vo veľkom, ale to, čo oddeľuje úspešných od tých neúspešných, je práve tá práca, ktorú vynaložia na budovanie svojho sna. Jednoduchá matematika: kto iba rozpráva, no nerobí nič, má nič.

#5 Ten, ktorý sa bojí, že ho ostatní uvidia

Ak chcete byť úspešní, musíte pochopiť, že vás ľudia budú vidieť. Úspech sa nedá budovať v tichosti, schovávajúc sa pred zrakmi ostatných. Úspech je aj o odvahe. A tí, ktorí sa boja ukázať svetu, že na to majú, tí, ktorí sa boja ukázať svetu, že sú iní, tak tí… no, veď sami viete, čo sa s nimi stane.

#6 Ten, ktorý si necení tých, čo mu pomohli

Nikdy by sme nemali zabúdať na tých, ktorí nám pomohli. Ktorí nám podali pomocnú ruku v časoch, keď sa všetci ostatní otočili chrbtom. A skutočne úspešní ľudia na to nezabúdajú. Vždy sa cenia tých, ktorí pre nich niečo urobili. A neúspešní? Nuž, tí robia pravý opak.

#7 Ten, ktorý neriskuje

A napokon, neúspešní ľudia sa boja riskovať. Boja sa odísť zo svojej komfortnej zóny, boja sa posúvať hranice. Ale viete čo? Úspech, ten čaká tam, za hranicami tejto zóny. Takže riskovať je potrebné. Áno, často je to „všetko alebo nič“, ale odpovedzte si sami, nestojí to všetko za to?

unsplash.com

Pozri aj: Týchto 5 (ne)nápadných signálov je znamením toho, že vám niekto závidí

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov