Všimli ste si, že váš partner je v poslednej dobe nejaký zvláštny? Možno je to pre to, že pred vami niečo skrýva.

Nič nie je horšie, ako keď považujete svojho partnera za dôveryhodného a lojálneho a neskôr sa ukáže, že vám vlastne celú dobu klamal. Aby ste sa takým situáciám vyhli,  je dôležité, aby ste mohli odpozorovať akékoľvek príznaky toho, že váš partner pred vami niečo skrýva. Ak niekoho ľúbime, máme sklon k tomu, aby sme mu verili. A keď už mu dôverujeme, nehľadáme – alebo ignorujeme – príznaky, ktoré by nám mohli povedať, že sa správa nedôveryhodne. No vďaka tomu, že tieto príznaky už budete poznať, môžte sa, aspoň čiastočne, vyhnúť sklamaniu z toho, že niekto, kto sa považuje za vášho „partnera“, vám podráža nohy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Máte taký čudný vnútorný pocit

Ak niekde vo vašom vnútri cítite, že sa deje niečo nesprávne, dôverujte tomu pocitu. Naše inštinkty sú zväčša veľmi presné, a to aj keď si želáme, aby sa mýlili. Takže ak máte nejaký čudný pocit, dajte naňho.

Počuli ste nejaké klebety

Či už ste počuli nejaké nejasné fámy alebo vás niekto iný upozornil, neignorujte tento signál. Zvyčajne nie je žiadny dym bez ohňa. Takže ak sa k vám donesie, že váš partner koná poza váš chrbát, niečo na tom možno bude.

Vaši priatelia to cítia rovnako

Ak sa ani vaším skutočným priateľom na vašom partnerovi niečo nepozdáva, má to čosi do seba. Určite nie je náhoda, že skupinka ľudí zdieľa úplne rovnaký názor.

unsplash.com

Váš partner v niektorých situáciach reaguje prehnane

Aj obyčajný rozhovor o najbežnejších veciach ho dokáže poriadne vytočiť a zväčša reaguje podráždene, prípadne až neadekvátne k danej situácii.

Pri niektorých témach je neobvykle ticho

Ak váš partner pred vami niečo skrýva, v niektorých situáciach je neobvykle ticho. Ak sa na to pýtate, odmietne vám povedať prečo. Ak vidíte takýto vzorec, môže to znamenať, že skrýva niečo, čo nechce prezradiť.

Vyhýba sa stretnutiam s vami

Hlavným znamením, ktoré by poukazovalo na to, že váš partner pred vami niečo skrýva, je to, že sa vám vyhýba za každú cenu, pretože sa nechce alebo bojí prezradiť.

Žiaden očný kontakt

Reč tela je naozaj dôležitá. Ľudia s tajomstvom majú tendenciu myslieť si, že iní môžu vidieť cez nich. Preto je pre nich dlhotrvajúci očný kontakt nepríjemný, a ak niečo schovávajú, zaručene po chvíľke odvrátia zrak.

Zrazu má veľa tajností

Skrýva obrazovku telefónu, keď odpovedá na správu, odíde od vás preč, keď mu zazvoní telefón a potom sa vyhýba komentáru o tom, kto to bol, prípadne vám dá zavádzajúcu odpoveď.

unsplash.com

Je defenzívny

Partner, ktorý niečo schováva, zmetie pod koberec jednoduché otázky o tom, čo sa deje. Ak odpovedá jednoslovným „áno“ alebo „nie“ a vždy sa snaží rýchlo zmeniť tému rozhovoru, jeho dôveryhodnosť by mala byť spochybnená.

Nenechá vás v okolí jeho priateľov alebo rodiny

Váš kontakt s jeho priateľmi či rodinou by mohol odhaliť niektoré tajomstvá, ktoré sa snaží udržať skryté, takže to určite nebude riskovať.

Často sa s vami púšťa do hádky

Ak sa vám zdá, že váš partner je vo vašej prítomnosti viac podráždený a odporný,  mohlo by to byť preto, že je na vás nahnevaný, pretože cíti, že nemôže (nechce) byť úprimný a povedať nahlas, čo by chcel (mal).

Pozri aj: Týchto 7 viet vás presvedčí o tom, že muži a ženy naozaj rozprávajú iným jazykom

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov