Možno, že ste tak milí, až ste zabudli na seba samého.

Možno sa pýtate, čo môže byť zlé na tom, ak ste milí. No v podstate nič, ale určite viete, že všetkého veľa škodí. A počas rokov to mohlo zájsť až do takého štádia, kedy to už naozaj nie je pre vás zdravé. Môže to totiž viesť k depresii, úzkostiam či odporu. Nemusíte mať hneď všetkých desať príznakov, no ak sa nájdete aspoň v niektorých, potom by ste určite mali zbystriť pozornosť. Podľa odborníkov to znamená, že neukazujeme svetu naše pravé ja a nie sme autentickí, pretože máme strach z odmietnutia.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako teda viete, že ste až príliš milí?

#1

Vždy nakoniec skončíte tak, že robíte veci, ktoré vlastne vôbec robiť nechcete.

#2

Keď ľudia niečo chcú, takmer vždy prídu za vami. Ale čo vlastne chcete vy?

#3

Vždy dávate ostatných pred seba. Vlastne na seba úplne zabúdate. Ako by ste sa nebrali vážne

#4

Vždy súhlasíte s ostatnými. A to aj vtedy, keď vlastne nesúhlasíte. Možno aj máte vlastný názor, no bojíte sa ho vysloviť.

#5

Vždy sa každému prispôsobujete, vždy každému robíte ústupky, vždy sa snažíte, aby bolo všetko podľa predstáv iných. Ale čo vaše predstavy?

unsplash.com

#6

Tak veľmi sa snažíte „zapadnúť“ medzi ostatných, až sa čím ďalej, tým viac vzďaľujete.

#7

Ľudí vôbec nezaujíma, čo vlastne chcete vy. Vaše potreby nie sú a ani doteraz neboli podstatné.

#8

Najradšej by ste sa úplne rozkrájali, len aby ste pre druhých urobili všetko. Nechcete ich totižto v žiadnom prípade sklamať.

#9

Skoro nikdy, alebo len málokedy poviete nahlas, čo si myslíte. A pritom je to obrovská škoda, pretože máte hlavu plnú skvelých nápadov a myšlienok.

#10

Vo väčšine prípadov, ak sa máte rozhodnúť podľa seba, sa cítite naozaj nekomfortne, ba priam až zúfalo.

Možno, že ste príliš milí, alebo nazvime to až „nezdravo milí“ kvôli tomu, že sa bojíte povedať nahlas, čo v skutočnosti chcete. Možno je to kvôli tomu, že sa bojíte, aby ste pred ostatnými nevyzerali hlúpo. Možno je to kvôli tomu, že ste sa naučili na seba úplne zanevrieť a všetko robiť v prospech ostatných.

Tak či onak, dôležité je vedieť, že pokiaľ sa budete pozerať len na ostatných a nikdy nie na seba, potom vaše osobné túžby a vaše vlastné očakávania nikdy nebudú naplnené a vy nikdy nebudete šťastní. Postaviť sa za svoj názor a postaviť sa za to, čo chcete, či nájsť v tomto svete svoj vlastný hlas môže byť naozaj ťažké, ale opätovné skúšanie či každodenné snaženie je vaším kľúčom, ktorý vám otvorí dvere z tejto klietky.

Krôčik po krôčiku, kúsok po kúsku sa naučíte opäť brať ohľad aj na samého seba a konečne budete žiť život, aký ste vždy chceli. Veľa šťastia.

unsplash.com

Pozri aj: 7 znakov toho, že nie ste ovca a nebudete len slepo nasledovať príkazy iných ľudí

psychologytoday
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov