Foto: Unsplash/Jacqueline Day

Zažívate ťažké časy? Týchto 10 znamení vás presvedčí o tom, že sa váš život mení k lepšiemu.

Najlepšie na najhorších veciach, ktoré prežívame, je to, že vždy sú cestou k niečomu lepšiemu. Hoci si často myslíme, že v našich životoch vládne chaos, nie vždy to tak je. Možno ide o zmeny, ktoré náš život dokážu obrátiť o 180 stupňov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog zostavil zoznam 10 znamení, ktoré vás presvedčia o tom, že váš život sa mení k lepšiemu. Hoci to tak možno nevyzerá.

#1 Viete si priznať, že sa vám niečo nepáči

Z ničoho nič si začnete uvedomovať, že sa vám vôbec nepáčia vaše pracovné návyky, že vás vyčerpávajú vaši priatelia. Hoci to môže pôsobiť tak, že zažívate niečo negatívne, no opak je pravdou. Začínate mať jasno v tom, čo chcete a čo nechcete.

Foto: Unsplash/veeterzy

#2 Opäť sa otvárate ľuďom

Izolácia nie je tou najlepšou možnosťou. Možno, že ste sa pred ľuďmi prestali otvárať, lebo ste zažili sklamanie, no nastal čas posunúť sa vpred.

#3 Ste nepredvídateľne emotívny

Výborne, konečne ste sa naučili nepotláčať svoje emócie. Začínate znova cítiť, čo vás vedie o krok bližšie k tomu, aby ste sa s týmito pocitmi dokázali vysporiadať.

Foto: Unsplash/Kat J

#4 Otravné klišé začína mať zmysel

Začínate si uvedomovať, že tvrdá práca je dôležitá? Že je dôležité byť pozitívne naladený? Áno, síce ide o otravné klišé frázy, no tie majú moc zmeniť váš deň a aj váš život.

#5 Uvedomujete si sám seba

Toto nastane iba v prípade, ak dosiahnete vnútornú rovnováhu. Vďaka tejto rovnováhe dokážete odlíšiť negatívne od toho pozitívneho.

#6 Chcete byť sami sebou

Keď sme boli malí, snívali sme o skvelej kariére, veľkom dome a milujúcej rodine. Zabudnúť nesmieme ani na skvelých priateľov. Ak si však začínate uvedomovať, že sa nemusíte obklopovať veľa ľuďmi, ale stačí vám pár skutočných, dospeli ste. Ak sa prestanete hrať na niekoho kým nie ste, váš život sa zmení o 180 stupňov.

Foto: Brittani Burns

#7 Cítite sa byť stratený

Každý z nás má obdobie, počas ktorého cíti, že niečo je zle. Že vyčnievame, že nás nikto nechápe. Je to úplne v pohode, pretože tento pocit čoskoro zmizne.

#8 Ťažkosti vám pomáhajú lepšie rozumieť sebe samému

Namiesto toho, aby ste prekonali svoju emocionálnu traumu alebo nízku sebaúctu, si začínate uvedomovať, že na druhej strane vecí, ktoré vás najhlbšie trápia, je hlbšia pravda o tom, kto ste.

pexels.com

#9 Začínate si uvedomovať, že ak máte problém, ste ním vy

Okrem skutočnosti, že ľudia radi premietajú svoje problémy na iných ľudí a odvracajú sa od svojich vlastných chýb, bez ohľadu na to, či situácia bola alebo nebola vaša chyba, je vašou zodpovednosťou sa zmeniť. Hra s obviňovaním je irelevantná. Je to také jednoduché.

#10 Viete, že od života nedostávate dosť

Sťažujete sa, že nemáte lásku, ale vlastne nechodíte von a neskúšate randiť. Neznášate svoju prácu, ale nehľadáte novú. Ste vždy v strese, ale nepracujete na tom, aby ste lepšie regulovali svoje emócie alebo aby ste sa dokázali sústrediť a pracovať efektívnejšie.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov