Foto: unsplash.com

Ako si poradiť s tým, keď sa nechcete zamilovať ale "odmilovať"?

Na internete celkom určite nájdete množstvo článkov o tom, ako sa zamilovať do danej osoby. A aj keby ste sa rozhodli ich nečítať, vôbec to nie je náročné. Zamilovať sa – stane sa to tak rýchlo, že si to nestihneme ani všimnúť. Ale čo robiť v opačnom prípade? Čo robiť, ak vzťah alebo pobláznenie sa skončilo? Ako sa máte od danej osoby „odmilovať“? 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Napíšte si zoznam vecí, prečo (by) to nefungovalo

A prechádzajte si ho stále dookola vždy, keď na vás príde smútok, či keď vám daná osoba začne chýbať. Nedajte sa obalamutiť falošnými predstavami a nádejami. Nebolo by to iné. Nebude to iné. Vždy tam budú tieto veci, pre ktoré to nebude fungovať.

#2 Naučte sa rozdiel medzi láskou, túžbou a spojením

Áno, láska môže byť akýmsi druhom spojenia, ale vo väčšine prípadov neznamenajú tieto tri pojmy to isté. Je v poriadku s niekým cítiť určitú dávku spojenia. Je v poriadku po niekomu túžiť. Ale musíte si uvedomiť, že niekedy ide iba o chvíľkové stavy, ktoré nemusia trvať navždy.

unsplash.com

#3 Poučte sa z danej situácie

„Odmilovať“ sa veru vôbec nie je jednoduché, najmä keď vás srdce stále ťahá jedným smerom. No účinný spôsob, ako to urobiť, je poučiť sa. Vezmite si z danej situácie potrebnú lekciu a pohnite sa ďalej.

#4 Odstrihnite všetky šnúrky

Daný človek už nebude vo vašom živote tak, ako doteraz. Prestaňte ho preto prenasledovať na sociálnych sieťach a žiarliť nad všetkými fotografiami. Prestaňte sa naňho neustále vypytovať. Prestaňte sa starať o to, čo robí, s kým a kde. Riaďte sa heslom: zíde z očí, zíde z mysle.

#5 Nepotláčajte emócie a dovoľte si byť na chvíľu smutný

Nebráňte sa tým emóciám. Dovoľte si byť smutní. Dovoľte si plakať. Dovoľte bolesti, nech prejde celým vaším telom. Doprajte si presne toľko času, koľko potrebujete. A potom to všetko nechajte ísť.

#6 Nebojte sa, keď vám myšlienky znova skĺznu k danej osobe

Hodiť celú lásku za hlavu, jednoducho zabudnúť na daného človeka a „odmilovať sa“ nie je jednoduché. Vlastne je to celkom dlhý proces, ktorý si vyžaduje čas – neudeje sa to zo dňa na deň. Preto sa nebojte, ak vás myšlienky náhodou zoberú k danej osobe. Je to normálne.

unsplash.com

#7 Nepremýšľajte a neanalyzujte to až príliš

Jediná vec, na ktorú si však musíte dať pozor je, aby vám myšlienky neskĺzavali k danej osobe až príliš často. Nikdy sa cez to neprenesiete, pokiaľ budete sedieť doma na zadku a neustále premýšľať nad daným človekom. Choďte trochu von, odreagujte sa, zabávajte sa, žite.

#8 Uvedomte si, že to bola dôležitá súčasť vášho príbehu

Príbehy sú už raz také. Jedna kapitola strieda druhú. Sú plné neočakávaných zvratov, stretnutí a postáv. A presne tak to funguje aj v živote. Uvedomte si, že daná osoba bola veľmi dôležitou súčasťou vášho života, no váš život pokračuje ďalej.

#9 Nespájajte sa s danou osobou

Prestaňte premýšľať o „MY“. Nie je žiadne „my“ ste už len „vy“ a „daná osoba“. Prestaňte si vás v hlave neustále spájať. Dobre viete, že tieto predstavy sú nereálne a zbytočne vás len vždy zarmútia.

#10 Zo všetkého najviac, nesnažte sa až príliš

Niekedy to je tak, že čím viac sa snažíme, tým je všetko len horšie. Netlačte príliš na pílu, neponáhľajte sa, nesnažte sa zo všetkých síl, aby ste na danú osobu zabudli v priebehu niekoľkých dní. Jednoducho žite svoj život tak ako doteraz, vykonávajte presne tie isté činnosti, sem-tam urobte niečo bláznivé a spontánne a uvidíte, že v jedno ráno sa zobudíte a už do tej osoby nebudete zamilovaný.

unsplash.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov