Foto: Unsplash/Travis Grossen

Bez toho, aby ste si to vôbec uvedomovali, môžete váš vzťah otráviť.

Existuje niekoľko vecí, ktoré majú moc narušiť šťastie a lásku vo vašom vzťahu. Navyše sú to malé zvyky, ktoré si vy alebo váš partner ani neuvedomujete. Aj keď sa to spočiatku nemusí zdať také dôležité, bližší pohľad na to, z čoho môžu vyplynúť, dokazuje, že týchto 9 malých návykov má moc rozložiť aj ten najšťastnejší vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál I Heart Intelligence.

#1 Nehovoriť „prosím“ a „ďakujem“

Samozrejme, je normálne a úplne prirodzené, že to občas zabudnete povedať. Ak sa to však stane zvykom, môžete riskovať stratu partnera. Poďakovaním dávate najavo, že si ceníte nielen to, čo pre vás robia, ale že si vážite aj ich čas a úsilie. Nakoniec im dáte vedieť, že ich neberiete – ani to, čo pre vás robia – ako samozrejmosť.

Foto: Unsplash/Mahdi Bafande

#2 Stávate sa príliš pohodlným

Je požehnaním nájsť niekoho, kto vás bude milovať bez ohľadu na vaše chyby a nedokonalosti. Každý by sa mal cítiť pohodlne a tak, aby mohol byť bez obáv sám sebou. Ak by však tento komfort zašiel priďaleko, mohol by sa stať problémom. Každý si zaslúži cítiť sa ocenene. Tým, že budete leniví a nebudete sa vo vzťahu usilovať, môžete dať svojmu partnerovi pocit, že je považovaný za samozrejmosť.

#3 Chýba dôvera

Po láske je najdôležitejším prvkom dôvera. Ak nedôverujete svojmu partnerovi (alebo naopak), váš vzťah sa rýchlo rozpadne. Ak vaša nedôvera zachádza príliš ďaleko, môžete riskovať, že sa váš partner bude cítiť ovládaný alebo dusený. Okrem toho sa budete tiež cítiť nešťastní, pretože nedostatok dôvery znamená, že môžete byť v neustálom stave neistoty a paranoje.

Foto: Unsplash/Ryan Jacobson

#4 Vždy na telefóne

Ak si vždy s niekým píšete, keď ste s partnerom, bude mať pocit, že nie je vaša priorita, a že vás nudí. Na konci dňa nikto nechce byť vo vzťahu, v ktorom sa cíti nedocenený a považovaný za samozrejmosť. Skôr alebo neskôr si váš partner nájde niekoho, kto prejaví skutočný záujem o to, čo hovorí.

#5 Nedostatok lásky

Aj keď každý potrebuje inú úroveň náklonnosti, každý musí mať pocit, že je milovaný. Pôsobiť mrzuto, ak je váš partner láskavý, je pre váš vzťah mimoriadne škodlivé. Láskavosť k partnerovi spôsobuje, že sa cíti byť milovaný, a tiež mu dáva najavo, že túžite po jeho láske.

Foto: Pexels/Keira Burton

#6 Pôsobí arogantne a nadradene

Keď sa dvaja partneri hádajú, mali by pracovať na riešení problémov namiesto toho, aby sa navzájom snažili dokázať, že sa mýlia. Keď sa k svojmu partnerovi správate povýšenecky, cíti sa nedocenene. Okrem toho mu to ukazuje, že sa považujete za toho, kto je lepší a inteligentnejší. Inými slovami, začne si uvedomovať, že nevidíte jeho skutočnú hodnotu. Výsledkom je to, že si nájde niekoho, kto si ho váži.

#7 Nedostatok komunikácie

Bez správnej komunikácie nemôže váš vzťah fungovať. Musíte byť otvorení a úprimní vo svojich pocitoch a myšlienkach. Podobne by ste mali dať svojmu partnerovi pocit, že môže vyjadriť svoje obavy kedykoľvek má pocit, že je potrebné niečo vo vzťahu napraviť. Iba pomocou správnej komunikácie môžete identifikovať problémy a vyriešiť ich.

pixabay.com

#8 Klamete (aj keď o drobnostiach)

Klamstvo o malých a nezmyselných veciach by mohlo narušiť dôveru. Nie je prekvapením, že svojho partnera necháte váhať, v čom ešte klamete, ak klamete o tých najmenších veciach. To vedie k nedostatku dôvery a skôr, ako sa nazdáte, váš vzťah sa rúca.

#9 Čakanie na diskusiu o tom, čo vás hnevá

Ak vás partner hnevá alebo dráždi, nezabudnite na to okamžite upozorniť. Ak veci necháte hromadiť, len tým podporíte hnev a čoskoro začne vzrastať odpor a horkosť. To znamená, že jedného dňa nevyhnutne necháte všetky tieto pocity vyplávať na povrch. Ak to urobíte, bude to oveľa horšie, ako by to bolo, ak by ste to spomenuli už skôr.

iheartintelligence

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov