Ak si všimnete tieto znaky vo vzťahu, môže to znamenať, že váš partner nie je vašou spriaznenou dušou.

Niekedy láska nestačí. Je to smutné, ale pravdivé. Je možné, že do vášho vzťahu dávate všetko, no on aj napriek tomu nefunguje. Nestrácajte zbytočne čas, ak vidíte, že váš partner – hoc ho veľmi milujete, nie je vašou spriaznenou dušou a cítite, že aj keď sa snažíte zo všetkých síl, stále je tu niečo, kvôli čomu to jednoducho nepôjde.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nedokážete sa spolu zabávať

Ak pocit dobrodružstva a spontánnosti z vášho vzťahu zmizol a namiesto toho sa televízor a sedenie na gauči stáva novým fenoménom, mohlo by to znamenať aj to, že už nie ste ochotní byť spolu. Ak už neexistuje žiaden smiech, ktorý by vám spestril dni, žiadny pocit spojenia alebo žiadne spoločné záujmy, zrejme nie ste tou správnou osobou pre toho druhého.

Nie je medzi vami žiadna chémia

Je prirodzené, že váš sexuálny život po dlhom čase spoločného života už nebude taký aktívny, no ak medzi vami už nie je žiadna chémia, je to len ďalším znakom toho, že vás vzťah zišiel z tej správnej cesty.

Máte medzi sebou zlú komunikáciu

Snažíte sa všetko vysvetľovať, no jediné, čo dostanete, je prázdny pohľad a vy ihneď viete, že váš partner vôbec nepochopil, čo ste práve povedali (prípadne vás vôbec nepočúval). Práve nedostatočná komunikácia môže výrazne negatívne ovplyvniť každý jeden vzťah.

pexels.com

Váš partner nechce zlepšiť váš vzťah

Ak máte pocit, že vás váš partner nedopĺňa a nerobí vás viac šťastnými, tak by ste určite mali zbystriť pozornosť. Na vzťahu treba neustále pracovať, treba ho neustále budovať, no nikdy nebude fungovať, ak toto úsilie bude iba jednostranné.

Snažíte sa vášho partnera „napraviť“

Ak chcete s niekým stráviť  zvyšok života, musíte ho milovať už teraz – aj so všetkými jeho chybami. Nestrácajte zbytočne čas tým, že sa budete snažiť niekoho „napraviť“, pretože je to takmer nemožné.

Neurobili by ste to znova

Keby ste sa mohli vrátiť späť v čase, chceli by ste byť s touto osobou? Opýtajte sa sami seba, či by ste išli do vášho vzťahu znova, ak by ste vtedy vedeli to, čo viete teraz.

pexels.com

V blízkosti vášho partnera sa cítite vystresovane

Ak vo vás  prítomnosť akejkoľvek osoby vyvoláva úzkosť, nepokoj, či sa cítite nepríjemne a nepohodlne, určite nie je všetko v poriadku. V okolí našej spriaznenej duše by sme sa mali cítiť pokojne, sebaisto, pohodlne a uvoľnene.

Nemôžete mu veriť

Neviete prečo, no už sa svojmu partnerovi nezdôverujete tak, ako niekedy. Máte jednoducho pocit, že mu už nemôžete plne dôverovať. Ak sa zo vzťahu vytratí vzájomná dôvera, je nepravdepodobné, že bude fungovať aj naďalej .

Premýšľate o tom, že chcete byť s niekým iným

Ďalším znakom, ktorý hovorí, že vy s vaším partnerom zrejme nie ste spriaznené duše by mohlo byť neustále fantazírovanie a snívanie o tom, že ste s niekým iným. Predstavujete si s ním váš perfektný život, alebo si ho predstavujete pri jeho každodenných činnostiach.

pexels.com

Nemáte radi spoločnosť svojho partnera

Ak plánujete svoju budúcnosť bez toho, aby ste čo i len premýšľali o vašom partnerovi, nechcete, aby bol jej súčasťou. Je jedno, či ide o krátkodobé alebo dlhodobé plány do budúcnosti, alebo či to robíte úmyselne či neúmyselne. Ak to však robíte, je čas na prehodnotenie vzťahu.

Vaše hodnoty sa líšia

Každý vzťah si vyžaduje istý kompromis, no nie je dobré, ak sú vaše hodnoty diametrálne odlišné. Dokonca z toho môže vzniknúť vážny problém. Napríklad, ak si vy chcete v budúcnosti založiť rodinu, no váš partner nie, je málo pravdepodobné, že vás čaká šťastná budúcnosť.

Pozri aj: Týchto 7 viet hovorí muž žene len vtedy, keď ju úprimne miluje

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov