Niekto sa rozhodne držať celibát z presvedčenia. Iný by rád žil sexuálnym životom, no príležitosť ho obchádza. Ak však vo vašom tele absentuje prítomnosť fyzického spojenia s inou osobou, vaše telo na to bude reagovať...

Niektorí ľudia bez neho nedokážu existovať ani deň a vidia v ňom zmysel života. Drvivá väčšina ľudstva si touto aktivitou spríjemňuje každodenné starosti, no nájdu sa aj takí, čo sex striktne odmietajú. Vedú ich k tomu rôzne dôvody. Počnúc náboženskými, cez morálne, až po fyziologické. No či sa nám to páči alebo nie, bez sexu by už celé ľudstvo dávno vyhynulo. Ak sa rozhodnete odoprieť si sex, musíte počítať aj s určitými dôsledkami. Nie všetky sú však negatívne.

V minulosti sa využíval celibát z viacerých dôvodov. Určité skupiny veria, že energiu, ktorú ušetria tým, že sa vzdajú sexu, využijú na duchovnú transformáciu. Niekde sa intimita zakazovala najmä kvôli tomu, aby z tohto potešenia nevzišli dediči, ktorí sa budú zaujímať o majetok. Dnes sa podľa viacerých štatistík ukazuje, že mnohí ľudia jednoducho na sex nemajú chuť. A nestáva sa to len starým ľuďom, akoby ste si možno mysleli. Problémy so sexualitou sa čoraz častejšie dotýkajú aj mladšej generácie. A všetko má spoločného menovateľa. Všetci ho poznáme. Volá sa stres, Čo sa však stane s vaším telom, keď sex budete dlhodobo odmietať?

#1 Pretaví sa do snov

Photo by Matt Glm on Unsplash

Môže za to náš mozog, ktorý sa tak rýchlo nedokáže zmieriť s absenciou. Je preto úplne bežné, že sa vám do snov zapletú chúlostivé obrazy, ktoré budú až také živé, že začnete uvažovať, či to náhodou nebola skutočnosť. Nie. Bol to sen. A cez sen vám mozog ukazuje, že vám niečo chýba. Aj známy psychoanalytik, Sigmund Freud, by vám o tom vedel rozprávať…

#2 Viac si uvedomíte samých seba

Budete si viac uvedomovať to, čo sa vo vás deje. Pravdepodobne oveľa viac začnete analyzovať seba ako osobnosť. Budete nútení hľadať iné východisko z problémov, než to, ktoré ponúka sex. Neraz budete upadať do miernej depresie, ale aj to má svoju výhodu. Sami začnete hľadať, ako sa z nej dostať von. Môžete si vypestovať nového koníčka (nečudo, že toľko slobodných žien sa venuje ručným prácam), alebo začnete behať. Možno sa ponoríte do duchovných praktík, ktoré vám pomôžu spracovať nadbytočnú energiu.

#3 Pozor na stres!

Photo by Nik Shuliahin on Unsplash

Jednou z hlavných funkcií sexu je uvoľňovanie stresu. Preto ak sa rozhodnete pre „abstinenciu“, okolie môže rátať s tým, že budete „trošku“ nevrlí. Aj na hlavu sa vám zosype oveľa viac starostí. Ale aj to sa dá časom prekonať. Náš organizimus je oveľa flexibilnejší, než sme si mysleli.

#4 Imunitný systém bude oslabený

Prečo? Pretože všetko so všetkým súvisí. A je dokázané, že pravidelná sexuálna aktivita napomáha k tvorbe obranyschopnosti. Vy sa na to asi nebudete môcť spoľahnúť a budete musieť začať hľadať alternatívne zdroje imunity. Veď aj to je riešenie.

#5 Zvýši sa vaša duševná výkonnosť

Samozrejme, nemusí to byť vždy pravidlo. Ale u niektorých ľudí môže skutočne sexuálna absencia viesť k zvýšeným duševným schopnostiam. Je to logické, máte dostatok energie na produktivitu a psychickú výkonnosť, pretože vám nič nerozptyľuje myšlienky.

Či už si sexualitu užívate plnými dúškami, alebo ste presvedčení, že ju k svojmu životu nepotrebujete, je len na vás. A nikto by vám nemal do vášho rozhodnutia „kecať“.

Pozri aj: Vibrátor: Jeho história a to, aký bol jeho pôvodný účel, vás poriadne prekvapí. Vyliečil tisícky žien

themindunleashed
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov