Odvšadiaľ sa na nás hrnú návody, ako si nájsť životného partnera. Ale musíme byť zamilovaní len do konkrétnej osoby? Čo keby sme sa miesto toho zamilovali do svojho života?

Viazať svoje životné šťastie len na jedného človeka je dosť veľká zodpovednosť. A ani objektu našej lásky to nemusí byť dvakrát príjemné. Všetci múdri ľudia tvrdia, že skutočné šťastie objavíme vo svojom vnútri. A tak  sa zdá, že ono to naozaj funguje!

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa rozhodnete povedať životu svoje „áno,“ udejú sa naozaj skvelé veci. V skutočnosti má pre vás život pripravenú celú škálu fantastických príležitostí. Všetko, čo potrebujete, je naozaj sa otvoriť a zamilovať sa do vlastného života. Nie je to také ťažké, ako sa zdá. Veď ako sa vraví, tie najlepšie veci sú až prekvapivo jednoduché.

#1 Začnete robiť to, čo vás baví

Keď ste odkázaní sami na seba, skôr akceptujete možnosti, ktoré vám ponúkne život. Možno konečne objavíte to, čo vás baví a začnete sa tomu venovať naplno. Najmä v tom prípade, ak vo vašom živote absentuje človek, ktorý by vám neustále pripomínal, ako sa to nedá. Pokojne si môžete postaviť doprostred obývačky tkáčsky stroj. Proti gustu žiaden dišputát!

#2 Ujasníte si ciele

Uvidíte, že sa vám skôr podarí riešiť veci s nadhľadom. Stanovíte si nové ciele a opäť platí, že vás nikto nebude zneisťovať. Začnete sa viac sústrediť na to, na čom vám skutočne záleží. Nebudete tak mrhať energiu na zbytočnosti.

#3 Začnete si viac vážiť medziľudské vzťahy

Teraz nehovoríme o tých romantických. No ak ste po rozchode s neperespektívnym partnerom, zrazu zistíte, že máte viac času na návštevu svojich rodičov, priateľov či susedov. A energia, ktorú dáte do týchto vzťahov, sa vám vráti niekoľkonásobne. Náš život je príliš rôznorodý, aby sme boli zameraní len na jednu osobu.

#4 Zrodí sa vo vás túžba objavovať svet

Zrazu zistíte, že máte dostatok energie. Zdvihnete hlavu a dostanete chuť objavovať svet. Či už sa vyberiete do najbližšieho skanzenu alebo vycestujete za exotikou, záleží len na vás. Jedno je však isté. Svet sa pre vás stane zaujímavým miestom, ktoré stojí za to preskúmať.

pixabay.com

#5 Prestanete snívať, pretože budete žiť svoj sen

Už nebudete musieť čakať na nič. Môžete začať žiť Tu & teraz. Vaše sny pretavíte do skutočnosti a prestanete plakať do vankúšov. Sloboda je dar, tak si ju treba naplno vychutnať. Máte skvelú šancu zanechať za sebou monotónny a nudný život.

#6 Osobný rast

Aj cez bolesť a životné skúšky rastieme. Dozrievame a stávame sa psychicky odolnejšími. A naučíme sa viac vnímať ostatných. Stoja za našu pozornosť. Možno si však uvedomíte, že všetci niečím prechádzame. Každý máme trápenia, ktoré musíme prekonať.

#7 Uvidíte krásu aj v maličkostiach

Spomínate si na to, aké to bolo skvelé, keď ste boli malým dieťaťom? Celé dni ste trávili na lúke či pieskovisku. A fascinoval vás aj obyčajný hmyz. Schopnosť tešiť sa z maličkostí má každý z nás. Len niektorí na ňu časom zabudli.

#8 Dozrievate

Dozrievate a stanete sa lepšou verziou svojho vlastného „ja.“ Dostanete sa na ďalšiu, lepšiu úroveň. Už nikdy nebude nič tak, ako predtým. A to je fajn.

#9 Ide sa von!

Začnete si užívať pobyt vonku, a tým nemáme na mysli vymetanie diskoklubov. Zrazu zistíte, že v lese či v parku je celkom fajn. A možno začnete športovať. Telo sa vám určite poďakuje!

#10 Naučíte sa žiť pre daný moment

Naplno pochopíte, čo znamená žiť „tu a teraz.“ Viete, ako sa to nazýva? Nazýva sa to život. Práve ten sa skladá z daných momentov.

pixabay.com

#11 Začnete sa tešiť z každého (aj drobného) úspechu

Aj to, že schudnete pol kila, je dôvod na oslavu. Zrazu budete vidieť pokroky, ktoré vás budú tešiť. Keď budete hrdí sami na seba, vedzte, že už nikomu nedovolíte, aby vami manipuloval.

#12 Začnete sa milovať

Konečne! To sme asi nemohli skončiť ničím príjemnejším, však? Ak budete milovať samých seba, začnú vás milovať aj ostatní. A možno, keď to naozaj nebudete vôbec čakať, vám do života vstúpi partner, ktorý vás bude milovať tiež.

Prajeme veľa šťastia. Poviete svojmu životu „Áno“? Držíme palce, aby stena to mali  dostatok odvahy!

Pozri aj: Toto je 10 vecí, ktoré by ste druhým ľuďom NIKDY nemali tolerovať

curiousmindmagazine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov