Foto: Ewel Tattoo

Ako sa správne postarať o svoje tetovanie?

Mali sme tu už články o tom ako sa pripraviť na prvé tetovanie alebo o tom, ktoré reakcie tela môžu nového majiteľa tetovania vydesiť. Dnes si povieme o tom, čo určite nerobiť pokiaľ ide o starostlivosť o svoje tetovanie.

Meniť starostlivosť

Vniesť kúsok kreativity do procesu hojenia ktorý vám vysvetľujeme, meniť produkty za tie ktoré sa vám zdajú byť podobné, skracovať dĺžku starostlivosti, odliepať si fólie skôr, preliepať si tetované miesto inou fóliou – príkladov toho čo dokážete dorobiť a vymyslieť je nekonečno a často na infarkt.

Takže návod je absolútne jednoduchý – postupujte presne tak, ako vám poradil človek, ktorý vás tetoval. Ak máte problém s hojením kontaktujte človeka, ktorý vás tetoval. Ak niečomu nerozumiete tak hádajte čo! Kontaktujte človeka, ktorý vás tetoval!

Vaňa

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)


Keďže to nie je bazén ani jazero vaňa pôsobí na prvý pohľad úplne neškodne. Omyl! Počas hojenia sa vyhni kúpeľom, ideálne je zvoliť rýchlu sprchu a vlažnú vodu.

Alkohol

Ísť na chatu alebo party po tetovaní nebude dobrý nápad, alkohol rozťahuje cievy a spôsobuje krvácanie čo môže hojenie značne komplikovať. Takže v deň tetovania určite nepiť, ideálne ani deň po a nasledujúce dni. Ak sa tomu nevieš (resp. nechceš) vyhnúť treba brať na vedomie možné vypadnute pigmentu, čím menej alkoholu tým lepšie, čím slabší tým lepšie a samozrejme s väčšími pauzami a striedať s vodou.

Alkoholová dezinfekcia

Nahrádzať antibakteriálne mydlo alkoholovou gélovou dezinfekciou ktorá bola populárna v tomto období na ruky? V žiadnom prípade to prosím nerobte. Alkoholová dezinfekcia je agresívna, často parfumovaná, miesto podráždi, bude príšerne štípať a dokáže narobiť veľa škody. Takže pekne detol / protex prípadne špecializované mydlá na tetovania.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Škrabanie

Neškrabať!

Preháňať so starostlivosťou

Ak si premotivovaný typ, ktorý veľmi chce aby sa všetko hojilo dokonale a zaoberáš sa prehnane svojim tetovaním nerob to. Prehnaná starostlivosť je horšia ako žiadna! Neprekračuj interval umývania / natierania ktorý vám poradil váš tatér.

Tesné oblečenie

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)


Skinny jeansy na potetované stehno nepatria. Oblečenie musí byť čisté, vzdušné a z príjemného materiálu. Ak ťa čaká kerka, prídi v pohodlnom a zober si so sebou bavlnené tričko / tepláky v ktorých odídeš. Ak ťa čaká tetovanie na nohe to isté platí s obuvou. Žiadne zverstvá typu ihličky, tesné kožené topánky, atď.

Špina

Ísť jazdiť downhill alebo na stanovačku s čerstvou kerkou je jedno veľké NIE! Tetovanie sa musí držať v čistote! Daj si pozor na veci ako napr. Sedenie na lavičke s čerstvou kerkou, vykladanie si ruky na stôl v reštaurácii, domáce zvieratá, prašné prostredie.

Strhávanie oblečenia

Z času na čas sa stáva že sa tetovanie nalepí na oblečenie. To je situácia kedy väčšinou človek spanikári a strháva to. Nestrhávať, navlhčiť dané miesto vlažnou vodou a pomaly stiahnuť dole.

Strhávanie chrasty

Všetci vieme že sa to robiť nemá pretože chrasta môže zísť aj so samotným tetovaním ale pripomenie si tento bod ešte raz  – nestrhávať chrasty! Nikdy!

Jazerá a bazény skôr

Navštíviť skôr wellness ako je odporúčané je v skratke neodporúčané. Zdrapiť infekciu a byť na antibiotikách alebo si poškodiť tetovanie naozaj nestojí za to. Pamätajte že neoklamete nás ale ohrozíte seba.

Solárko

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)


Na prvý pohľad neškodný prístroj moji kolegovia však asi budú súhlasiť s tým že narobí s pokožkou slušné harakiri. Takže neliezť do solárka skôr ako vám to odporučíme.

Dúfam, že ti môj článok aspoň trošku pomohol. Ak sa ti môj článok páčil a chceš vedieť o danej téme viac, nezabudni sledovať môj Instagram, kde môžeš vidieť viac “zo zákulisia” v mojich Stories.
Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov