Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

Ste vo vzťahu s osobou, ktorá vám neprejavuje lásku?

Na svete existujú ľudia, ktorí nie sú schopní lásky. Je však smutné, že sa to deje častejšie, ako by si ktokoľvek chcel pripustiť. Stretávame čoraz viac ľudí, ktorí nedokážu milovať niekoho iného. Dôvody, pre ktoré niektorí ľudia nie sú schopní lásky, môžu prameniť z ich negatívnych zážitkov z detstva , traumy z minulých vzťahov alebo dokonca z ich osobnostných vlastností.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dobrou správou je, že všetci na tom vedia pracovať a dostať sa z tejto situácie s dostatočným odhodlaním. Viete však posúdiť, či ste vo vzťahu s osobou, ktorá sa zmeniť nedokáže? Portál Your Tango vytvoril zoznam niekoľkých znamení, vďaka ktorým si to možno uvedomíte.

#1 Obviňujú ostatných

Ľudia, ktorí nie sú schopní milovať, majú sklon obviňovať zo svojich problémov iných ľudí. Sú úzkoprsí a zameriavajú sa iba na to, ako im situácia alebo vzťah prospieva alebo ich brzdí.

Foto: Unsplash/Maria Lysenko

#2 Nemajú zodpovednosť za svoje chyby a skutky

Ľudia, ktorým chýba schopnosť niekoho milovať, majú obmedzenú schopnosť vidieť svoju chybu v rôznych situáciách alebo vo vzťahoch. Namiesto toho, aby sme vo vzťahu pracovali na veciach obojsmerne, je to často jednostranné.

#3 Často sa ospravedlňujú

Ospravedlňujú sa za všetko a za všetkých, hoci sa ich to netýka. Najčastejšie sa však ospravedlňujú za svoje správanie v situáciách, v ktorých to poriadne prepískli.

Foto: Unsplash/Nik Shuliahin

#4 Jednoducho sa vzdávajú

Ak im niekto alebo niečo nevyhovuje, jednoducho to odhodia preč. Vzdajú sa toho bez toho, aby pomysleli na pocity, ktoré trápia toho druhého. Vo vzťahu s osobou, ktorá nedokáže milovať, teda nikdy neviete na čom ste a čo vás čaká.

#5 Prejavujú menší záujem

V dôsledku vyššie spomenutých bodov prejavujú tieto osoby nižší záujem ako osoby, ktoré sú schopné lásky. S postupom času si dokonca ich nezáujem všimnete bez toho, aby vyslovili čo i len hlásku.

Foto: Pexels/RODNAE production

#6 Chýba komunikácia

V dôsledku toho, že niekto nie je schopný lásky, sú na nižšej úrovni aj jeho komunikačné schopnosti. Umožnia rozrušeným alebo zraneným pocitom rozprúdiť sa v ich vnútri, kým to už nezvládnu a explodujú. Táto frustrácia je v nich, takže by skutočne nemali obviňovať niekoho iného.

#7 Sú emocionálne stiahnutí

Už v úvode vzťahu si možno všimnete, že váš partner je citovo krok za vami. Možno si toho ani nie je vedomý, no je to dosť očividné. Mali by ste si uvedomiť, že pracujete na vzťahu, v ktorom sa vám vaša milovaná polovička emocionálne vzďaľuje.

Foto: Unsplash/Paola Chaaya

#8 Sú nešťastní

Ľudia, ktorí nie sú schopní milovať, sú tiež nešťastní.

l

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov