Foto: Unsplash/Adi Goldstein

Podľahli ste narcistovi?

Narcisti to zriedka niekedy pripustia, ale všetky vaše najhoršie obavy týkajúce sa vášho vzťahu sa odohrávajú tesne pod radarom vášho vedomia. Poznáte ten všadeprítomný nejasný pocit strachu, ktorý máte v žalúdku a zaujíma vás, či klamú alebo hovoria pravdu?

Článok pokračuje pod videom ↓

Do vzťahu s narcistom sa môžete dostať, aj ak ste empatická osobnosť. Tieto vzťahy vo väčšine prípadov nekončia najšťastnejšie, no je pravdepodobné, že váš narcistický partner sa vás bude snažiť získať späť. Mali by ste však vedieť, že jeho návrat bude plánovaný a bude naňho pripravený. Portál Thought Catalog pripravil zoznam 5 vecí, ktoré budete od narcistu počuť, ak si vás bude chcieť získať späť.

#1 Naozaj som sa zmenil. Navštevujem poradňu

Po mnohých tichých zmiznutiach a návratoch, ktorými ste si museli so svojím bývalým partnerom prejsť, sa s ním musíte naťahovať znova. Aj ak mu poviete, že takto už nemôžete fungovať, po nejakom čase sa vráti s úplne pokojnou a vyrovnanou tvárou a uzná, že ste mali pravdu. Zároveň dodá, že je ochotný zmeniť sa. Vopred by ste však mali vedieť, že sa nezmení. Ide len o akýsi spôsob získania času.

Foto: Unsplash/Christin Hume

#2 Naposledy som sa s ňou/ním stretol, keď sme sa rozchádzali

Možno, že bývalého partnera svojho ex ani neriešite, no on si aj tak nájde príležitosť, aby ho vytiahol. Väčšinou to robia pre to, lebo si myslia, že si o nich nezaujímate. Zároveň si týmto spôsobom chce dokázať, že ho milujete natoľko, že žiarlite na osobu, ktorá tu bola pred vami. Možno si to teraz neuvedomujete, no tento scenár sa bude opakovať pravidelne.

#3 Môžeme ostať priateľmi?

Bol neverný a vy ste sa to dozvedeli, alebo sa otvorene priznal k afére a odišiel s tým, že je zamilovaný do niekoho iného. Vypočuli ste si všetky dôvody, prečo by ste preňho nikdy nemohli byť ideálnym partnerom. O mesiace, týždne alebo dokonca dni neskôr sa však vráti s hlavou v smútku, že urobil chybu. Hoci tvrdí, že bez vás nemôže žiť, napokon navrhne, aby ste ostali aspoň priateľmi.

Foto: Unsplash/Christian Lue

Ak vám však narcista navrhne priateľstvo po rozchode, bude vyžadovať priateľstvo s výhodami. Zároveň im ide o udržanie si dobrého imidžu v spoločnosti. Veď to vyzerá dobre, ak vychádzate so svojimi bývalými partnermi.

#4 Vedel som, že pre mňa nie si dosť dobrý

Po vašom hrdinskom úsilí absorbovať výbušné výbuchy narcisistu a vyrovnať sa s priepasťami vo vašom vzťahu, narcista vzťah ukončí so samoľúbym oznámením „Vedel som, že pre mňa nie si ten pravý.“ Áno, tieto slová zabolia, no zároveň vás motivujú snažiť sa dokázať mu, že sa mýlil.

Foto: Unsplash/Kevin Laminto

#5 Milujem iba teba

Narcisti sú notoricky neverní. Preto sa snažia vyzerať tak, že nemajú kontrolu nad svojimi sexuálnymi túžbami, a tým pádom ani nad tým, že vás občas podvedú. Môžu vám hovoriť a presviedčať vás, že ste to len vy, koho milujú, no mali by ste si uvedomiť, že to tak nie je. Títo ľudia milujú každého, kto im podľahne. Spôsobené to je tým, že narcisti potrebujú skutočne veľa pozornosti a ľudí, ktorí ich obdivujú.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov