Tieto chyby výrazne kazia celkový dojem, ktorý zanecháme v druhom človeku.

Je prirodzené, že chceme na druhého človeka zapôsobiť. Ak nám na ňom skutočne záleží, urobíme všetko preto, aby sme na stretnutí s ním prebudili v sebe tie najlepšie kvality. Niekedy však robíme chyby, ktoré si možno ani neuvedomujeme. Tie nám však výrazne znižujú kredity. Toto je 8 zlozvykov pri randení, ktoré by sme mali čo najskôr vylúčiť zo svojho života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite ste sa viacerých z nich nevedomky dopustili aj vy.

#1 Neustála kontrola mobilu

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash

Keď sa s niekým vyberiete na rande, skúste žiť „tu a teraz”. Virtuálny život nechajte bokom. Ak sa budete neustále dívať do telefónu, partnerovi či partnerke tak dáte najavo, že v skutočnosti o stretnutie nemáte až taký veľký záujem.

#2 Nemeškajte

Najmä, ak sa to týka prvého rande. Nechať niekoho len tak niekde čakať nie je práve znakom seriózneho prístupu. Na stretnutie sa vyberte o niečo skôr, pričom počítajte s prípadnými kolónami na cestách či nedostatkom parkovacích miest.

#3 Neposielajte správu, zavolajte

Photo by Hassan OUAJBIR on Unsplash

Ak sa vám rande páčilo, nemusíte partnerovi či partnerke posielať množstvo zbytočných práv. Miesto toho mu/jej radšej zavolajte. Áno, je to nezvyčajné a chce to trošku odvahy. Avšak takto vám aspoň nehrozí, že sa zaseknete v nekonečnom cykle textových správ.

#4 Pozor na alkohol

Nie je tom nič zlé, ak si spolu dáte pohárik vína, ale preháňať to s alkoholom na spoločnom rande určite nie je dobrý nápad. Možno vám alkohol dodá odvahu, avšak ak budete nasávať, určite to u druhého človeka nezanechá dobrý dojem.

#5 Zmierte sa s tým, ak o vás nemá záujem

Photo by i yunmai on Unsplash

Neraz sa stáva, že rande nedopadne podľa našich predstáv. Nie je to však žiadna katastrofa. Ak sa vám človek, o ktorého ste mali záujem, viac neozve, berte to športovo. To najhoršie, čo môžete urobiť, je začať ho sledovať na sociálnych sieťach či pripomínať sa mu zbytočnými správami. Takýmto správaním ubližujete predovšetkým sami sebe.

#6 Druhého akceptujte

Ak ste sa s niekým začali stretávať, nesnažte sa ho zmeniť. Všetci predsa máme svoje klady a mínusy. Ak by druhá osoba vedela, že sa s ňou chcete stretávať len preto, lebo ju túžite prerobiť podľa svojich predstáv, asi by dvakrát neskákala od nadšenia.

#7 Nedohodujte si viacero stretnutí

Photo by Wiktor Karkocha on Unsplash

I keď v dnešnej dobe to nepredstavuje žiaden technický problém. Množstvo „expertov“ si naplánuje viacero schôdzok za deň. Je to však nefér voči osobám, s ktorými sa stretávate. Preto jedno rande v priebehu pár dní je viac než dosť.

#8 Nechoďte na rande, ak nie ste pripravení

Na rande by sme mali byť najmä vnútorne pripravení. Ak v sebe však máte ešte čerstvú bolesť z predchádzajúceho vzťahu, skúste randenie odsunúť na neurčito. Druhý človek si tiež zaslúži stretnúť sa s niekým, kto je na to pripravení. Inak by to mohlo viesť k obojstrannému sklamaniu.

Pozri aj: Už viac nehovorte o počasí. Týchto 5 tipov vám pomôže vyhnúť sa klišé témam a prelomiť ľady už na prvom rande

missmillmag
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov