Foto: Pixabay/tswedensky

Podvádzanie nemusí byť vždy iba fyzické.

Podvádzanie je deštruktívna udalosť, ktorá sa môže stať v rámci každého vzťahu. Je dôležité si uvedomiť, že ľudia majú rôzne definície toho, čo pre nich podvádzanie znamená. Preto existuje mnoho rôznych dôvodov, prečo ľudia podvádzajú.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niektorí ľudia napríklad veria, že flirtovanie je nevinný čin, zatiaľ čo iní ľudia môžu mať pocit, že je to znamená oveľa viac. Existuje teda viacero druhov podvádzania. Poznáme napríklad fyzické podvádzanie, kedy je osoba v sexuálnom vzťahu s niekým iným, ako je jej partner. Emočné podvádzanie môže začať neškodne. Môže to začať tým, že niekto bude dôverne hovoriť o problémoch v rámci ich životného štýlu s inou osobou mimo vzťahu. Títo dvaja ľudia môžu začať vytvárať silné puto, ktoré sa vyvinie v sexuálne nabité emočné spojenie.

Foto: Unsplash/Edward Cisneros

Sexting je prípad, keď dvaja ľudia sexuálne flirtujú prostredníctvom systému textových správ na svojich mobilných telefónoch alebo počítačoch. Môže to zahŕňať vzájomné zasielanie nevhodných fotografií. Kybernetické podvádzanie alebo online podvádzanie sa stane, keď dvaja ľudia vytvoria vášnivý vzťah online prostredníctvom služieb sociálnych sietí. Portál Your Tango zostavil krátky zoznam najbežnejších dôvodov, prečo ľudia podvádzajú svojich partnerov.

#1 Nedostatok záväzkov vo vzťahu

Niektorí ľudia dostanú príležitosť podvádzať a v tej chvíli sa neboja následkov. Pocit prenasledovania môže byť viac podmanivý ako udržiavanie vzťahu. Možno stretnete nejakého chlapa v lietadle a on s vami flirtuje, lichotí vám a dáva vám niečo, čo vo vašom primárnom vzťahu nezískate. Ak sa zapojíte spôsobom, ktorý vám pomôže vyplniť všetko, čo máte v primárnom vzťahu, vstupujete na územie emočnej nevery.

Foto: Unsplash/We-Vibe WOW Tech

#2 Zámienka na ukončenie vzťahu

Toto je jeden z najbežnejších dôvodov. Ak sa niekto nevie rozísť, začne sa stretávať s niekým iným tak, že to neskrýva. Následne sa to dozvie jeho partner a vzťah ukončí.

#3 Potreby partnera nie sú uspokojené

Ľudia majú v rámci sexuálneho života rôzne potreby, ktoré môže uspokojiť iba ich partner. Medzi tieto potreby patrí vášeň, romantika, náklonnosť, pozornosť, láska, sex a pocity uznania. Ak tieto potreby nie sú uspokojené, môžeme mať pocit, že náš partner nás berie za samozrejmosť. Pocity sexuálneho skúmania, motivácie a zvedavosti môžu prevážiť nad nudným sexuálnym životom, ktorý môže spôsobiť, že vzťah sa rozpadne.

Foto: Unsplash/We-Vibe WOW Tech

#4 Vzťah už nie je udržiavaný

Udržiavaniu vzťahu môže stáť v ceste mnoho povinností. Najčastejšie to je práca, starostlivosť o domácnosť a deti. Hoci ide o dôležité povinnosti, udržiavanie vzťahu je na ich úrovni. Ak sa niekto o vzťah prestane starať, je pochopiteľné, že vzťah skončí kvôli podvádzaniu.

#5 Nedostatok komunikácie

Ľudia si často zabudli povedať, čo pre seba znamenajú alebo zabudli prediskutovať dôležité aspekty svojho vzťahu. Nedostatok komunikácie môže znamenať, že ich vzťah už nemôže rásť. Jeden z partnerov tak bude hľadať útočisko u niekoho iného.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov