Foto: Photo by Ana Francisconi from Pexels

Život by bol omnoho jednoduchší, ak by sme sa vyvarovali týmto veciam.

Život nie je jednoduchý, no niekedy by nemusel byť ani tak komplikovaný. To len my si ho zbytočne sťažujeme. Sťažujeme si ho tým, že premýšľame nad vecami, ktoré pre nás nemajú absolútne žiadny zmysel, priveľkú váhu dávame názorom ostatných, alebo len jednoducho nerobíme veci, ktoré v skutočnosti robiť chceme. Niekedy by úplne stačilo zbaviť sa všetkých týchto zlých návykov, a všetko by bolo hneď omnoho jednoduchšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Bojíte sa zlyhania alebo toho, že budete vyzerať ako blázon

Neskúšate nové veci, vôbec neriskujete, ste opatrní a prepočítavate každý svoj krok. Bojíte sa totiž, že môžete zlyhať, alebo, že budete v očiach iných vyzerať ako úplný blázon. Príliš často sa zamýšľate nad tým, čo si asi budú ostatní myslieť, a preto žijete život, v ktorom nie ste šťastní. No teraz je čas zobrať sa a ísť urobiť všetky tie veci, ktoré vám naháňajú strach. Je čas trochu zariskovať, a hlavne, nepozerať sa na názory ostatných.

#2 Nechávate si vo svojom živote toxických ľudí

Počúvate ich zlé rady, dovolíte, nech vás ich zlá energia úplne vycicia, beriete si ich kritizovanie až príliš vážne a pozeráte sa na seba ich očami. Nenechávajte toxických ľudí, aby zostávali vo vašom živote. Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi, ktorí vás budú posúvať jedine smerom hore.

unsplash.com

#3 Ste príliš skeptickí

Vždy sa zamýšľate až príliš. Zamýšľate sa nad motívmi, nad tým prečo, ako a načo. A pritom je niekedy lepšie nechať veci len tak plávať a dovoliť im, aby sa stali aj bez vášho zbytočného premýšľania. Ušetrí vám to množstvo času, radosti, nervov a energie.

#4 Viníte samého seba

Viníte samých seba zo všetkého, čo sa kedy nepodarilo. Ste na seba až príliš tvrdí. Úplne prehliadate to dobré a väčšiu váhu prikladáte tomu zlému.

#5 Porovnávate sa s ostatnými

Niet väčšieho ničiteľa šťastia, než porovnávanie seba s ostatnými. Život nie je súťaž. Prestaňte sa už preto porovnávať s inými ľuďmi, prestaňte si želať, aby ste mali to, čo oni a namiesto toho skúste byť vďační za to, čo už máte. Uistite sa, že v živote napredujete a ak už chcete súťažiť, tak jedine so sebou.

#6 Príliš sa bojíte, či zapadnete

Nehovoríte nahlas, čo si skutočne myslíte, pretože sa bojíte, že tým niekoho urazíte a potom nezapadnete. Snažíte sa zapôsobiť na ľudí a preto ste ochotní povedať čokoľvek. No vedzte, že nedokážete potešiť každého. Nedokážete súhlasiť so všetkými názormi, pretože na svete je ich mnoho. Držte sa toho, čomu sami veríte, buďte sami sebou a uvidíte, že život bude omnoho jednoduchší.

unsplash.com

#7 Myslíte si, že ste prekliati

Máte pocit, že iba vám sa stávajú tie najhoršie veci. Že svet je k vám nespravodlivý. Že nikdy nemáte šťastie. Máte jednoducho pocit, že ste prekliati a niekto pichá do vašej bábiky iba špendlíky skazy. No tajomstvo všetkého spočíva vo vašom postoji. V tom, ako pristupujete k svojmu životu, aký druh myšlienok u vás prevláda. Niekedy stačí trošku zmeniť myslenie a všetky ostatné zázraky sa udejú aj samé.

#8 Nedokážete sa zbaviť minulosti

Stále premýšľate nad vecami z minulosti, ktoré sa stali, no bohužiaľ vy ich už teraz nedokážete zmeniť. Nemá zmysel neustále sa vracať k tomu, čo už bolo. Oveľa lepšie urobíte, ak sa začnete sústrediť na to, čo ešte len príde.

#9 Necháte sa veľmi rýchlo odradiť

Nestojíte si za tým, čo chcete. Nechávate ostatných, nech si robia s vaším životom čokoľvek. Odradiť vás je veľmi jednoduché. Nebojujete za svoje sny a počúvate tých nesprávnych ľudí.

#10 Svet vidíte len čierno-bielo

Vo svete vidíte len dve farby, čiernu a bielu. Ak by ste sa však pozreli poriadne, zistili by ste, že na svete je nekonečné množstvo aj iných a nádherných farieb.

unsplash.com

#11 Zbytočne strácate čas na veci, na ktorých nezáleží

Príliš veľa premýšľate nad všetkými vecami, na ktorých v konečnom dôsledku vôbec nezáleží. A pritom čas je taký vzácny. Mali by ste ho radšej využiť na to podstatné a nestratiť už ani minútu.

#12 Odkladáte si všetky svoje sny a ciele na nejaký iný čas

Vždy hovoríte, že teraz nie, teraz sa to nehodí. Ale kedy bude? Ak budete všetky svoje ciele odkladať, potom je možné, že sa k nim už nikdy nedostanete.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov