Foto: Image by Vitabello from Pixabay

Nie je to až tak zložité, ako sa môže zdať.

Na svete existuje množstvo spôsobov, ako prinútiť ľudí, aby robili to, čo chcete – a to dokonca aj bez toho, aby si to nejako sami uvedomovali, alebo aby ste boli nútení použiť nejaké “drastické“ techniky. Niekedy naozaj stačí obyčajná maličkosť a všetko sa môže zmeniť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak chcete na ľudí lepšie vplývať,  začnite s týmito piatimi zásadami a postupne uvidíte, že veci sa budú uberať lepším smerom.

#1 Povedzte, prečo a s čím chcete pomôcť

Nerobíme to často. To, čo chceme, väčšinou nehovoríme nahlas. Ale ako majú potom ostatní vedieť, že nám môžu pomôcť, ak nikdy nepovieme, čo vlastne potrebujeme? Ak chcete od niekoho pomoc, jednoducho ho o ňu poproste. A určite povedzte, prečo presne chcete práve jeho pomoc a aký to bude mať vplyv. Výrazne pomôcť môže aj malá lichôtka.

pexels.com

#2 Premyslite si, čo by ste mohli urobiť vy preňho

Keď niekoho žiadate, aby pre vás niečo urobil, uistite sa, že mu poviete, ako mu dokážete túto láskavosť oplatiť. Nedajte sa zviesť vlastnými túžbami a egom, ak niekto dokáže pomôcť vám, určite existuje niečo, čo môžete urobiť vy preňho. Urobte mu láskavosť a ponúknite tiež svoju pomoc. Dotyčnej osoby sa spýtajte, čo potrebuje, s čím zápasí, alebo ako by sa vaše schopnosti dali využiť v jej prospech. Všetci dosiahneme viac, ak pracujeme spolu.

#3 Buďte osobou, ktorá dokáže každú pomoc nejako oceniť

Ak vám niekto s niečím pomôže, buďte presne tou osobou, ktorá sa rozhodne túto láskavosť odmeniť. Tomu, kto vám pomohol, pošlite nejaký darček – nemusí ísť o obrovskú kyticu alebo čokoládu, to vôbec nie. Niekedy stačí obyčajné milé slovo alebo krátke poďakovanie. A uvidíte, že v očiach toho druhého razom stúpnete.

pexels.com

#4 Skúste iný prístup

Ak používate jednu metódu na to, aby ste ľudí presvedčili, aby urobili to, čo chcete, no táto metóda nefunguje, potom je čas vyskúšať niečo nové. Skúste zmeniť svoj prístup alebo rétoriku, skúste zmeniť niečo iné. Malá zmena je totiž niekedy presne to, čo potrebujete.

#5 Buďte úprimní

Nech už sa rozhodnete požiadať o pomoc s čímkoľvek, vždy buďte so svojimi úmyslami úprimní. Okrem toho, uistite sa, že vás pri tom nebude nič rozptyľovať, ako napríklad mobilný telefón, a vy sa môžete plne sústrediť na danú osobu. Ukážte jej, že je to pre vás dôležité, rovnako ako je pre vás dôležitá aj ona sama.

pexels.com
ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov