Nie, naozaj nemusíte byť vo vzťahu, aby ste zažili tieto veci.

Byť vo vzťahu je určite nádherné. Môžete spolu prežiť toľko jedinečných vecí, môžete cítiť toľko jedinečných pocitov. No taktiež existujú veci, nádherné veci, ktoré môžete vyskúšať na vlastnej koži aj bez toho, aby ste mali po svojom boku vašu životnú lásku. Naozaj nemusíte byť vo vzťahu na to, aby ste prežili tieto emócie.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké emócie ide?

#1 Nádej

Nádej je naozaj nádherná, no nebezpečná vec. Často sa naša nádej „zameriava“ na stretnutie osudovej lásky, nájdenie tej pravej osoby, na to, aby vzťah vydržal hádam donekonečna a mnohé iné veci, ktoré sa točia okolo lásky. Ale ak momentálne nedúfate v lásku, môžete dúfať v čokoľvek iné na tomto šírom svete. Máte toľko možností.

#2 Láska

Šťastný je určite ten, kto miluje a je milovaný. Ale to neznamená, že sa nevyhnutne musíte ocitnúť vo vzťahu. Milujú vás vaši priatelia, miluje vás vaša rodina a vy milujete ich. Milujete samého seba, milujete zvieratá, milujete veci okolo vás, milujete pocity. Je toho nespočetne veľa, čo môžete milovať, a čo, naopak, miluje vás.

#3 Šťastie

Mať vzťah plný šťastia je určite skvelá vec. Ale opäť, šťastie nepramení len z toho, keď ste s nejakou inou osobou. Vaše šťastie vlastne ani vôbec nezávisí na iných ľuďoch. Záleží len na vás. Keď sa rozhodnete, že budete šťastní, tak jednoducho budete.

unsplash.com

#4 Očakávanie

Keď vstupujeme do nového vzťahu, zaiste sme plní očakávaní. Sme nadšení a nemôžeme sa dočkať istých vecí. No potrebujete vzťah na to, aby ste prežívali takýto druh vzrušenia? Určite nie. Tešiť sa dá aj z maličkostí.

#5 Dôvera

Dôvera je jedna z najdôležitejších vecí. Je základom takmer všetkého. Ale pamätajte si, dôvera, ktorú si za všetky tie roky vybudujete s vaším najlepším priateľom bude vždy to najsilnejšie puto.

#6 Rešpekt

Nemusíme sa hneď vrhať do vzťahu, aby sme zistili, aké to je byť rešpektovaný. Rešpekt je niečo, čo do nás vštepujú rodičia už od mala, je to niečo, čomu sa učíme odjakživa. No prvým krokom k tomu, aby sme mohli rešpektovať iných, je naučiť sa rešpektovať samého seba.

#7 Bezpečie

Aj keď objatie od milovanej polovičky prináša jeden z najkrajších pocitov bezpečia, tento pocit sa dá veľmi jednoducho nadobudnúť aj inak. Stačí napríklad jedna návšteva rodičov a vy máte pocit, akoby ste sa nikdy necítili bezpečnejšie.

unsplash.com

#8 Blízkosť

Väčšinou si šetríme naše vlastné myšlienky a pocity pre tých, s ktorými sme si naozaj blízki. Pre tých, pri ktorých máme pocit, že sú pre nás niečo ako spriaznené duše. Ale je dobré vedieť, že spriaznená duša nie vždy musí predstavovať lásku nášho života.

#9 Pohodu

Cítiť sa niekde maximálne pohodlne, komfortne až takmer blažene je niečo, čo sa buduje naozaj ťažko. Ale dá sa to. Takéto miesta existujú. A nie vždy sa nachádzajú práve vo vzťahu.

#10 Vďačnosť

Keď si spomeniete na všetkých ľudí vo vašom živote, keď si spomeniete na všetky veci vo vašom živote, keď si spomeniete na to, čo všetko máte, necítite sa jednoducho vďačne? Ak nie, potom by ste mali, pretože máte naozaj život, za ktorý sa oplatí byť vďačný.

unsplash.com

#11 Údiv

Údiv kráča ruka v ruke so zvedavosťou a aj keď objavovať stále nové a nové veci vzťahu či vo vzťahu môže byť naozaj nádherná skúsenosť, objaviť samého seba je niečo ešte o čosi lepšie. A až potom budete pripravení posunúť sa ďalej.

#12 Túžba

Túžba, vášeň a láska. Veľmi často sa tieto tri slová stretávajú v jednej vete. Akoby k sebe neoddeliteľne patrili. A možno na tom niečo bude, no tiež je pravdou, že túžbu môžete zažiť aj inak. Veď spomeňte si na všetky svoje myšlienky, sny a predstavy. Všetko to sú túžby. Všetko to zažívate každý jeden deň a neznamená to, že musíte byť nevyhnutne vo vzťahu.

Pozri aj: Toto je 15 vecí, ktoré sa naučil každý človek, ktorý bol dlhšiu dobu single

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov